مشتریان زمستانی شیر گاو
روزنامه شرق، شنبه 15 آذر 1382
تازه ترین تحقیقات نشان می دهد کسانی که می خواهند کلسیم بیشتری به بدن خود برسانند باید میزان شیر مصرفی خود را در فصل زمستان افزایش دهند. تحقیق جدیدی که در جمهوری چک انجام شده است نشان می دهد میزان کلسیم در شیر گاوهای شیرده در این کشور در فصل زمستان بیشتر از فصل تابستان است. تحقیقات پروفسور جیندرا بوکاسوآ و همکارش در دانشگاه علوم داروسازی و دامپزشکی در برنو نشان داد گاوهایی که در مناطق کوهستانی می چرند شیر پرکلسیم تری در مقایسه با گاوهایی که در دشت ها به چرا مشغولند تولید می کنند. به گفته بوسکاسوآ چندین عامل می تواند بر میزان ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر عناصر شیر گاو تاثیر بگذارد.
این عوامل شامل مشخصات ژنتیکی و فیزیکی، غذا، سلامت و کیفیت مراقبت است. هر یک لیتر شیر گاو 1/2 تا 1/37 گرم کلسیم دارد به همین خاطر شیر منبع خوبی برای تامین کلسیم بدن کسانی که برای حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها به مواد معدنی نیاز دارند و نیز پیشگیری از بروز بیماری هایی مثل پوکی استخوان و ازدیاد فشار خون محسوب می شود.
نظر شما