مهمترین رویدادهای تاریخی چهارشنبه، ۷ آذر، ۲۵ جمادیالاول، ۲۷ نوامبر
روز “نیروی دریایی ارتش ایران”
روز گرامیداشت نیروی دریایی ارتش ایران که همواره نقش حیاتی در حفظ امنیت آبهای سرزمینی و دفاع از مرزهای آبی کشور ایفا کرده است.
نیروی دریایی ارتش ایران که همواره نقش حیاتی در حفظ امنیت آبهای سرزمینی و دفاع از مرزهای آبی کشور ایفا کرده است.
روز “نوآوری و فناوری ایران ساخت”
این روز به عنوان نماد نوآوری و فناوری ایران ساخت شناخته میشود که به پیشرفتهای علمی و صنعتی در ایران اشاره دارد و بر دستاوردهای داخلی در زمینههای مختلف فناوری و صنعت تأکید دارد.
معرفی هیئت دولت به مجلس توسط “صمصام السلطنه”
در تاریخ ۷ آذر ۱۲۹۰ هجری شمسی، صمصام السلطنه هیئت دولت را به مجلس شورای ملی معرفی کرد، که این رویداد از لحظات مهم در تاریخ سیاسی ایران به شمار میآید.
مراسم اعطای شمشیر استالینگراد از طرف چرچیل به استالین
در ۷ آذر ۱۳۲۲ هجری شمسی، چرچیل، نخستوزیر بریتانیا، شمشیر استالینگراد را به استالین، رهبر شوروی، در مراسمی رسمی در تهران اهدا کرد. این شمشیر به عنوان نمادی از اتحاد بین دو کشور در جنگ جهانی دوم محسوب میشد.
درگذشت “میرزا حسنخان زرینخط”
میرزا حسنخان زرینخط، یکی از بزرگترین خوشنویسان و استادان ماهر خط نستعلیق ایران، در ۷ آذر ۱۳۵۷ هجری شمسی درگذشت. آثار او از گنجینههای مهم هنر خوشنویسی ایران به شمار میآید.
آغاز عملیات “مروارید” نیروی دریایی ارتش ایران در جنگ تحمیلی
در تاریخ ۷ آذر ۱۳۵۹ هجری شمسی، عملیات مروارید که با پشتیبانی نیروی هوایی آغاز شد، به عنوان یکی از بزرگترین عملیاتهای آفندی و ایذایی نیروی دریایی ایران در جنگ تحمیلی شناخته میشود. این عملیات باعث فلج شدن نیروی دریایی عراق شد و در آن زمان، عملیاتهای نفتی عراق در مصب اروند رود قطع گردید. ناخدا محمدابراهیم همتی فرمانده این عملیات بود که در حین انجام آن به شهادت رسید.
شهادت “دریادار محمد ابراهیم همتی”
دریادار محمد ابراهیم همتی، فرمانده دلیر ناوچه “پیکان” نیروی دریایی ارتش ایران، در ۷ آذر ۱۳۵۹ هجری شمسی در حین عملیات مروارید به همراه پرسنل خود به شهادت رسید. این واقعه یکی از لحظات حماسی و پرافتخار تاریخ جنگ تحمیلی به شمار میآید.
تصویب تشکیل وزارت جهاد کشاورزی در مجلس شورای اسلامی
در تاریخ ۷ آذر ۱۳۶۲ هجری شمسی، مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی، این وزارتخانه را به عنوان یک نهاد مستقل برای توسعه کشاورزی و مدیریت منابع طبیعی کشور تأسیس کرد.
درگذشت “حمید مصدق”
حمید مصدق، شاعر، حقوقدان و نویسنده معاصر ایرانی، در ۷ آذر ۱۳۷۷ هجری شمسی درگذشت. اشعار او در زمینههای مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شناخته شده و همچنان در حافظه فرهنگی ایران باقی مانده است. یکی از اشعار مشهور او:
چه کسی میخواهد
من و تو ما نشویم
من اگر ما نشوم خویشتنم
تو اگر ما نشوی خویشتنی
این اشعار نشاندهنده نگاه عمیق و فلسفی او به مسائل اجتماعی است.
من اگر ما نشوم خویشتنم
تو اگر ما نشوی خویشتنی
درگذشت “رضا سجادی” اولین گوینده و دوبلور رادیو
در تاریخ ۷ آذر ۱۳۹۴ هجری شمسی، رضا سجادی، اولین گوینده و دوبلور رادیو ایران، درگذشت. او یکی از پیشگامان صنعت رادیو در ایران بود که تاثیرات زیادی در زمینه دوبله و گویندگی به جای گذاشت.
درگذشت “هوارس”، شاعر و طنزپرداز رومی
هوارس، شاعر و طنزپرداز معروف رومی، در ۷ آذر سال 8 پیش از میلاد درگذشت. او به عنوان یکی از مهمترین شاعران در تاریخ ادبیات رومی شناخته میشود و آثارش در زمینههای اخلاقی و اجتماعی همچنان مورد توجه قرار دارد.
زادروز “آندرس سلسیوس”
در ۷ آذر سال ۱۷۰۱ میلادی، آندرس سلسیوس، دانشمند سوئدی، به دنیا آمد. او در سال ۱۷۴۲ میلادی دماسنج سلسیوس را عرضه کرد که یکی از مهمترین اختراعات در تاریخ علم محسوب میشود.
چاپ روزنامه “تایمز” با استفاده از ماشین خودکار قوه بخار
در ۷ آذر ۱۸۱۴ میلادی، چاپ روزنامه “تایمز” در لندن با استفاده از ماشین خودکار قوه بخار آغاز شد. این اختراع که توسط دو آلمانی به نامهای کونیگ و بائور انجام شد، یکی از رویدادهای مهم در تاریخ روزنامهنگاری به شمار میآید.
زادروز “چارلز شرینگتون”
در ۷ آذر ۱۸۵۷ میلادی، چارلز شرینگتون، زیستشناس معروف انگلیسی، به دنیا آمد. او در سال ۱۹۳۲ میلادی جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی را به خاطر کشف نورونها دریافت کرد.
زادروز “چارلز آستین برد”
چارلز آستین برد، مورخ مشهور آمریکایی، در ۷ آذر ۱۸۷۴ میلادی به دنیا آمد. او یکی از بزرگترین مورخان قرن بیستم بود و تاثیر زیادی در تاریخنگاری جهانی گذاشت.
زادروز “حییم وایزمن”
حییم وایزمن، شیمیدان و کاشف اَسِتون و اولین رئیسجمهور اسرائیل، در ۷ آذر ۱۸۷۴ میلادی متولد شد. او نقش بسزایی در تأسیس دولت اسرائیل داشت.
مرگ “الکساندر دوما” پسر
در ۷ آذر ۱۸۹۵ میلادی، الکساندر دوما پسر، نویسنده و ادیب فرانسوی، درگذشت. او به خاطر آثارش در زمینه ادبیات و تئاتر شناخته شده است.
ریچارد ستراوس و اجرای “چنین گفت زرتشت”
در ۷ آذر ۱۸۹۶ میلادی، ریچارد ستراوس، موسیقیدان و آهنگساز آلمانی، مطالب کتاب “چنین گفت زرتشت” نیچه را در فرانکفورت به روی صحنه برد. این اثر فلسفی به آموزههایی از قبیل «راستی، درستی، انساندوستی و شاد زیستن» پرداخته است.
تعیین خطوط مرزی جدید در اروپا و خاورمیانه پس از پایان جنگ جهانی اول
در ۷ آذر ۱۹۱۹ میلادی، پس از پایان جنگ جهانی اول، خطوط مرزی جدید در اروپا و خاورمیانه تعیین شد که تاثیرات زیادی در تغییر نقشه سیاسی این مناطق داشت.
پایان نبرد تانکها میان آلمان و شوروی در جنگ جهانی دوم
در ۷ آذر ۱۹۴۱ میلادی، نبرد تانکها میان آلمان و شوروی در جریان جنگ جهانی دوم به پایان رسید که یکی از مهمترین نبردها در تاریخ جنگ جهانی دوم به شمار میآید.
درگذشت “یوجین اونیل”
یوجین اونیل، نویسنده معروف آمریکایی، در ۷ آذر ۱۹۵۳ میلادی درگذشت. او یکی از تاثیرگذارترین نمایشنامهنویسان در تاریخ آمریکا بود.
سرنگونی یک جمبو جت در نزدیکی فرودگاه مادرید
در ۷ آذر ۱۹۸۳ میلادی، یک جمبو جت متعلق به شرکت هواپیمایی آویانکا کلمبیا در نزدیکی فرودگاه مادرید سقوط کرد که بر اثر آن ۱۸۳ نفر کشته شدند.
تصویب قانون اساسی و پایان حکومت نظامیان در اروگوئه
در ۷ آذر ۱۹۸۵ میلادی، قانون اساسی جدید اروگوئه تصویب شد که به پایان حکومت نظامیان در این کشور و آغاز دوره دموکراتیک جدید انجامید.
نظر شما