موضوع : پژوهش | مقاله

گردهمایی بزرگ فناوری‌های برتر دنیا


اگر این روزها به اخبار جدیدی که در حوزه‌های مختلف علمی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی اعلام می‌شود سری زده باشید، حتما متوجه این موضوع شده‌اید که اغلب خبرها به نمایشگاهی که در شانگهای برگزار شده اختصاص یافته است.
نمایشگاه اکسپوی 2010 شانگهای به عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شناخته شده که از روز اول ماه می مصادف با یازدهم اردیبهشت با هدف معرفی دستاوردهای اجتماعی، فرهنگی و ملی کشورهای مختلف فعالیت خود را رسما آغاز کرده است. بسیاری بر این باورند اکسپوی جهانی ـ که هرچند سال یک بار در کشورهایی که از هر جهت آمادگی لازم برای اجرای مقدمات آن را داشته باشند، برپا خواهد شد‌ ـ پس از برگزاری بازی‌های المپیک و مسابقات جام جهانی، سومین رویداد بین‌المللی است که از اهمیت بسیار زیادی برای کشورهای مختلف برخوردار است. در این نمایشگاه کشورهای مختلف نمادهایی از تاریخ گذشته، فرهنگ و دستاوردهای علمی خود را در غرفه‌های اختصاصی به نمایش می‌گذارند تا بازدیدکنندگان را با کشور خود آشنا کنند. شعار این نمایشگاه شهر بهتر ـ زندگی بهتر است که به جایگاه جدید شانگهای در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شهرهای دنیا اشاره می‌کند. لوگوی این نمایشگاه یکی از حروف چینی است که هم به معنی دنیاست، هم نشان‌دهنده 3 نفر است که کنار هم ایستاده‌اند و در عین حال تاریخ برگزاری نمایشگاه نیز در قسمت پایینی لوگو آورده شده است. جالب است بدانید اکسپوی 2010 شانگهای نه‌تنها از نظر وسعت محل برگزاری نمایشگاه که حدود 28/5 کیلومترمربع است به عنوان یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های برگزار شده در سراسر دنیا شناخته شده، بلکه از نظر هزینه‌ها و بودجه‌ای که برای برگزاری نمایشگاه اختصاص یافته نیز یکی از گرانقیمت‌ترین و پرهیزینه‌ترین نمایشگاه‌هایی بوده که تاکنون در سطح دنیا برگزار شده است. در این نمایشگاه بیش از 190 کشور و 50 سازمان بین‌المللی شرکت کرده‌اند که از این نظر نیز بزرگ‌ترین نمایشگاهی است که تا به حال برگزار شده است. چین امیدوار است بتواند در مدت زمان برگزاری این نمایشگاه 6 ماهه که تا 31 اکتبر سال جاری ادامه خواهد داشت میزبان بیش از 100 نفر از سران کشورهای مختلف و همچنین میلیون‌ها نفر از مردم این کشورها باشد. پیش‌بینی می‌شود این نمایشگاه در مدت زمان برپایی، 70 تا 100 میلیون بازدیدکننده داشته باشد و به طور کلی متوسط روزانه بیش از 400 هزار نفر از این نمایشگاه باشکوه دیدن کنند. در یکصد و سی و دومین نشست کمیته برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی که در شهر موناکوی فرانسه برگزار شد، پس از 4 مرحله رای‌گیری از میان کشورهای چین، کره جنوبی، روسیه، مکزیک و لهستان که داوطلب برگزاری این نمایشگاه بودند، کشور چین انتخاب شد و به این ترتیب قرار شد شهر شانگهای چین برای مدت زمان 6 ماه میزبان اکسپوی جهانی 2010 باشد و پس از آن نیز شهر یوسو در کشور کره جنوبی در سال 2012 میلادی برای مدت زمان 3 ماه میزبان اکسپوی تخصصی جهانی باشد. محل برگزاری اکسپوی 2010 در مرکز شهر شانگهای و در دو طرف رودخانه هوانگو قرار دارد که مساحت آن حدود 28/5 کیلومترمربع است.
از سال 2002 میلادی که شهر شانگهای به عنوان محل برگزاری اکسپوی 2010 انتخاب شد، فعالیت‌های گسترده‌ای برای تغییر شکل ظاهری شهر شانگهای آغاز شد. بیش از 48 میلیارد دلار برای آماده‌سازی شهر شانگهای به منظور برگزاری این نمایشگاه اختصاص داده شده که این رقم بسیار بیشتر از هزینه‌ای است که شهر پکن برای آماده‌سازی این شهر به منظور میزبانی بازی‌های المپیک 2008 اختصاص داده بود. پیش از برگزاری نمایشگاه حدود 6/2 کیلومترمربع از نواحی اطراف این رودخانه که بیش از 18 هزار خانواده در آنجا سکونت داشتند و حدود 270 کارخانه در آن ناحیه مستقر شده بودند به طور کاملا پاکسازی شد. جالب است بدانید که /1 میلیون نفر نیروی امنیتی مسوولیت برقراری امنیت این نمایشگاه را در قسمت‌های مختلف به عهده دارند.

استقبالی گسترده و بی‌نظیر
اگر به نمایشگاه‌هایی که تحت عناوین گوناگون در کشورهای مختلف دنیا برپا شده‌اند فکر کنید، به این نتیجه می‌رسید که در اغلب این نمایشگاه‌ها فناوری‌های بسیار پیشرفته‌ای از آشپزخانه‌های هوشمند و اتومبیل‌های بسیار پیشرفته تا ربات‌های خدمتکار به نمایش درآمدند تا به ما بگویند در زندگی آینده خود چه امکاناتی را برای بهتر زیستن در اختیار خواهیم داشت و این در حالی است که امروزه آنهایی که توانسته‌اند در زندگی خود از این امکانات بهره‌مند شوند دریافته‌اند باید به فناوری‌های پیشرفته‌تری دست یابند تا بتوانند زندگی بهتری را تجربه کنند. دنیای فناوری مسیر بی‌انتهایی را پیش رو دارد و هیچ گاه به خط پایان نمی‌رسد.
شهر شانگهای به عنوان یکی از شهرهای بزرگ دنیا پیشقدم شده است تا با میزبانی بزرگ‌ترین و پرهیزینه‌ترین نمایشگاه جهانی این فرصت را در اختیار ساکنان این کره خاکی قرار دهد تا بتوانند آینده خود را به گونه‌ای بهتر از گذشته به تصویر بکشند. نخستین نمایشگاه جهانی در سال 1851 و در شهر لندن به عنوان مرکز دنیای مدرن که با سرعت شگفت‌انگیزی در مسیر صنعتی شدن گام برمی‌داشت برگزار شد. در زمان برگزاری این نمایشگاه که با هدف معرفی آخرین دستاوردهای کشورهای مختلف در زمینه صنعت برپا شده بود هنوز انسان نتوانسته بود به راهکاری برای مخابره علائم تلگراف به آن سوی آب‌های اقیانوس اطلس دست یابد و به همین علت می‌توانست مکان مناسبی برای آشنایی مردم با آخرین فناوری‌ها در عرصه‌های مختلف باشد که ابعاد مختلف زندگی آنها را تحت تاثیر خود قرار دهد. سال 1939 میلادی را می‌توان نقطه عطف برگزاری نمایشگاه‌های جهانی با هدف به تصویر کشیدن دنیای آینده دانست. در این نمایشگاه که در نیویورک برگزار شد، برای نخستین بار جلوه‌هایی که فناوری‌های جدیدی که پیش‌بینی می‌شد بتواند زندگی آینده مردم را در کشورهای مختلف تحت تاثیر خود قرار دهد، به نمایش درآمد؛ اما وقتی انسان توانست به فناوری‌های ارتباطی جدیدی دست پیدا کند، بتدریج از اهمیت برگزاری این نمایشگاه‌ها به عنوان تنها راهکار برای معرفی دستاوردهای جدید در عرصه فناوری کاسته شد و علی‌رغم این که برپایی این نمایشگاه‌ها در فواصل زمانی هر 5 سال ادامه یافت، اما محبوبیت آن نزد بازدیدکنندگان چندان قابل توجه نبود. گرچه استقبال بازدیدکنندگان از اکسپوی 2010 شانگهای حاکی از رونق مجدد نمایشگاه‌های جهانی نزد مخاطب است. چین بودجه‌ای معادل 45 تا 60 میلیارد دلار را برای برگزاری این نمایشگاه اختصاص داده است و علی‌رغم این که برگزاری این نمایشگاه برای مدت زمان 6 سال ادامه خواهد داشت، هر روز شاهد افزایش شمار بازدیدکنندگان هستیم. مردم کشورهای مختلف قصد دارند در این فرصت هر طور شده از این نمایشگاه دیدن کنند و جالب است بدانید از 196 کشور دنیا 189 کشور در این نمایشگاه شرکت کرده و غرفه‌هایی اختصاصی بنا نهاده‌اند تا به این ترتیب از این فرصت پیش آمده برای معرفی دستاوردهای خود به دنیا و نفوذ به اعماق زندگی انسان‌ها در آینده‌ای نه‌چندان دور استفاده کنند.

ایران در شانگهای
کشور ما نیز در این نمایشگاه با غرفه‌ای که مستقل طرح آن برگرفته از معماری ایرانی ـ اسلامی است حضور دارد. از آنجا که معماری سنتی غرفه ایران در مقایسه با غرفه کشورهای دیگر متفاوت بوده است. این غرفه با استقبال چشمگیر و قابل توجهی از سوی بازدیدکنندگان چینی و بازدیدکنندگانی که از کشورهای دیگر به شانگهای سفر کرده‌اند، قرار گرفته است.
در ورودی سالن نمایشگاهی کشور ایران یک تابلوی 12 متری نقش برجسته از جاده ابریشم نصب شده که مطالب مرتبط با آن به زبان‌های فارسی، انگلیسی و چینی در حاشیه‌های تابلو نوشته شده است. نگهبانان نمادین این غرفه 2 مجسمه از سربازان هخامنشی به ارتفاع حدود 4 متر هستند که در دو طرف در ورودی اصلی مستقر شده‌اند.
در فضایی از نمایشگاه که با هدف به نمایش درآوردن ایران باستان طراحی شده است، کتیبه بزرگی از حفر کانال سوئز نصب شده و همچنین در قسمت دیگر نیز نمایی بسیار بزرگ از پرسپولیس و دیگر نمادهای تاریخی و همچنین تصاویری از مشاهیر ایران دیده می‌شود. در قسمتی از نمایشگاه که فضای ایران‌ باستان و جدید را از هم جدا می‌کند، نمادی از برج آزادی نصب شده است. این در حالی است که در فضای ایران امروز بازدیدکنندگان با آخرین پیشرفت‌ها و نوآوری‌ها در زمینه‌های فنی و مهندسی همچون سلول‌های بنیادی، ماهواره امید و آخرین دستاوردها در زمینه لیزر و شهرسازی آشنا خواهند شد. سبک معماری غرفه ایران در اکسپوی شانگهای برگرفته از سبک معماری اصفهان و ایده‌پردازی از پل خواجوست.

گردشگری مجازی در اکسپوی شانگهای
یکی از ویژگی‌های منحصر بفرد اکسپوی شانگهای این است که اگر موفق نشدید یا این امکان برای شما وجود نداشت که به شانگهای سفر کنید تا بیننده زیبایی‌های چنین نمایشگاه باشکوهی باشید، می‌توانید از طریق یک سایت اینترنتی که بخش‌های مختلف نمایشگاه را به صورت آنلاین به نمایش درمی‌آورد سری به اکسپوی 2010 شانگهای بزنید و از نزدیک بیننده قسمت‌های مختلف نمایشگاه باشید. این نخستین بار است که می‌توانید به کمک یک نسخه آنلاین اینترنتی از یک نمایشگاه بازدید کنید. در این سایت تصاویری از محوطه اطراف غرفه‌ها به صورت سه‌بعدی نمایش داده شده است. در ضمن تصویری سه‌بعدی از فضای داخلی هر غرفه و هر آنچه در این غرفه‌ها به نمایش درآمده، نیز ایجاد شده است تا بتوانید از غرفه‌های اختصاصی کشورهای شرکت‌کننده در این نمایشگاه دیدن کنید. نقشه اصلی محل برگزاری نمایشگاه به پنج منطقه A، B، C، D و E تقسیم شده است که وقتی روی هریک از این مناطق کلیک می‌کنید، فهرستی از کشورهایی که غرفه‌های آن کشورها در این منطقه قرار گرفته است را مشاهده می‌کنید. همچنین روی صفحه اصلی پیام‌هایی نقش می‌بندد که هریک از آنها حاوی اطلاعاتی درباره نقشه متروی شانگهای و نقشه راه‌های ارتباطی این شهر است که از طریق سایت می‌توانید آنها را دانلود کنید یا اخبار و اطلاعیه‌های جدیدی را که برای بازدیدکنندگان اعلام می‌شود ببینید. اگر شما هم علاقه‌مند به بازدید از این نمایشگاه هستید، می‌توانید گردشگری مجازی از طریق سایت http: //en. expo. cn را تجربه کنید و از امکانات این سایت آنلاین برای بازدید از غرفه‌های مختلف نمایشگاه استفاده نمایید.

نمایش فناوری‌های سبز در غرفه اصلی نمایشگاه
از آنجا که اکسپوی جهانی 2010 شانگهای پنجره‌ای به سوی آینده است، طراحی غرفه‌ها نیز بر همین اساس انجام شده و بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه فناوری غرفه‌هایی را طراحی کرده‌اند که براساس آخرین فناوری‌های روز دنیا بوده و اغلب در آنها از فناوری‌های سبز دوستدار محیط زیست بهره گرفته شده است که دنیای امروز در تلاش برای جایگزینی این انرژی یعنی انرژی‌های سبز با دیگر انواع منابع انرژی است که استفاده از آنها کم‌کم به دست فراموشی سپرده می‌شود.
در این نمایشگاه غرفه‌ای به عنوان غرفه مشترک میان همه کشورهای شرکت‌کننده در نظر گرفته شده است که مجهز به آخرین فناوری‌های زیست‌محیطی است و انرژی مورد نیاز همه بخش‌های آن از طریق انرژی خورشیدی و همچنین انرژی حاصل از بارش باران تامین می‌شود. فضای داخلی این غرفه را مجموعه‌ای از دیوارهای روان تشکیل می‌دهند و هیچ اثری از دیوارهای ثابت مشابه آنچه در ساختمان امروزی از آنها استفاده می‌شود در این غرفه دیده نمی‌شود. این دیواره‌ها با استفاده از شکل‌دهی فضایی به شبکه‌ای از لامپ‌های LED ساخته شده‌اند. استفاده از سیستم‌هایی که برای شبیه‌سازی مه به کار می‌روند، این امکان را فراهم کرده است که بتوان در مدت زمان کوتاه چند لحظه‌ای، شکل ظاهری ساختمان را تغییر داد. این غرفه مجهز به یک سلول خورشیدی به مساحت 1600 مترمربع است که انرژی حرارتی را جمع‌آوری کرده و علاوه بر این که از آن برای تهویه فضای داخلی نمایشگاه استفاده می‌کند از انرژی خورشیدی به دام انداخته به عنوان منبعی برای تولید انرژی الکتریکی که از قابلیت تجدید برخوردار است نیز بهره می‌گیرد. جالب است بدانید نمای بیرونی این ساختمان از لوله‌های شفافی از جنس پلی کربنات ساخته شده که از CDهای بازیافتی تهیه شده‌اند. این ساختمان این قابلیت را دارد که قطرات آب باران را جمع‌آوری کرده و با به حرکت درآوردن آن انرژی لازم برای تامین مصرف انرژی روزمره و همچنین سیستم تولیدکننده مه را فراهم کند. این در حالی است که چرخش آب در این سیستم علاوه بر این که سبب تهویه و تنظیم دمای هوا خواهد شد، می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش آلودگی هوا در فضای داخلی ساختمان داشته باشد.

غرفه انگلیس ابری از فیبرهای نوری
از آنجا که لندن به عنوان سبزترین شهر دنیا شناخته شده است، غرفه کشور انگلیس به گونه‌ای طراحی شده که بتواند نشان‌دهنده قدمت کهن این کشور در بهره‌گیری از طبیعت در شهرهای بزرگ باشد. در مرکز این غرفه ساختمان 6 طبقه‌ای قرار دارد که از 60 هزار میله شفاف ساخته شده است. این میله‌ها حاوی رشته‌هایی از فیبرهای نوری هستند و در اثر وزش باد به حرکت درمی‌آیند. فیبرهای نوری، در طول روز نور طبیعی را از محیط جذب می‌کنند و به کمک نور جذب شده فضای داخلی را روشن می‌کنند، اما هنگام شب نور فضای داخلی را به محیط اطرافشان منتقل می‌کنند که سبب درخشش این ساختمان در فضای محل برگزاری نمایشگاه می‌شود. غرفه‌ انگلیس به عنوان بهترین غرفه اکسپوی 2010 از نظر شکل ظاهری شناخته شده است که چشم هر بازدیدکننده‌ای را به خودش جلب می‌کند.
این ابر نوری که مساحت آن حدود 6 هزار مترمربع است از نظر شکل ظاهری شبیه به یک کاغذ کادوی از هم باز شده است که نمادی از هدیه‌ای از کشور انگلیس به چین خواهد بود. ساخت این بنای دیدنی بیش از 22 میلیون دلار هزینه در برداشته است. در فضای داخلی این غرفه در انتهای داخلی هریک از میله‌های شفاف شیشه‌ای که در ساختار آن به کار رفته است دانه‌هایی از گیاهان مختلف قرار گرفته و به این ترتیب بانک جامعی از انواع مختلف بذرها و دانه‌های گیاهان در آنجا جمع‌آوری شده است که آرشیو زنده‌ای از انواع گیاهان مختلف است. جالب است بدانید که قرار گرفتن این میله‌های شفاف شیشه‌ای در قسمت‌های مختلف نمای داخلی، بیش از یک سال طول کشیده و تمام کار توسط افرادی انجام شده است که هریک از آنها را با دست در محلی که برای آنها در نظر گرفته شده بود قرار داده‌اند. پس از پایان نمایشگاه، اجزای ساختمانی این بنا به مدارسی در انگلیس و چین اهدا خواهد شد.

چین، ملکه دنیای شرق
غرفه چین به عنوان میزبان برگزاری اکسپوی 2010 ملکه دنیای شرق نامگذاری شده است. ارتفاع ساختمان اصلی این غرفه 63 متر و حدود 3 برابر ارتفاع غرفه کشورهای دیگر است و ساخت آن حدود 220میلیون دلار هزینه در برداشته است. از آنجا که سقف این بنا به گونه‌ای روی قسمت اصلی ساختمان که شهر سرخ ممنوعه نامگذرای شده قرار گرفته است که معلق به نظر می‌رسد و شبیه به یک تاج است، این غرفه را ملکه شرقی نام نهاده‌اند. یکی از اصول سنتی ساختمان‌سازی در کشور چین که قدمتی 3000 ساله دارد، استفاده از گیره‌های چوبی است که می‌تواند سقف یک ساختمان را بدون استفاده از قطعاتی برای اتصال آن به قسمت اصلی ساختمان روی آن نصب کند. به این ترتیب علی‌رغم این‌که این دو قسمت به هم متصل هستند، به نظر می‌رسد هیچ ارتباطی بین بدنه ساختمان و سقف آن وجود نداشته و سقف ساختمان به طور معلق روی بدنه آن قرار گرفته است.

نمایش سازه‌های مسکونی در غرفه اسپانیا
این غرفه یکی از بزرگ‌ترین غرفه‌های نمایشگاه شانگهای است که از سبدهای حصیری ساخته شده که از مهم‌ترین صنایع‌دستی این کشور محسوب می‌شود. نمای اصلی ساختمان از حصیرهایی که بافته شده از الیاف چوبی است پوشیده شده است این در حالی است که دیگر قسمت‌های ساختمان این غرفه که از شکل ظاهری بسیار زیبایی برخوردار است از موادی بادوام‌تر مانند چوب نی‌خیزران ساخته شده و صفحات هندسی به کار رفته در نمای خارجی آن نیز از کاغذهای نیمه‌شفاف تهیه شده است. این طرح نشان می‌دهد کشور اسپانیا سنت و مدرنیته را درهم‌آمیخته است تا در عین حال که از موادی ساده برای ساختمان‌سازی استفاده می‌کند ـ که از نظر زیست‌محیطی هیچ آلودگی‌ای را به همراه نخواهند داشت ـ‌ نماهایی بسیار جذاب و دیدنی را که نمادی از اوج شکوفایی فناوری‌های نوین در عرصه ساختمان‌سازی است به تصویر کشند.

آلمان در یک ساختار سه‌بعدی
این غرفه که در مساحتی به اندازه 5700 مترمربع بنا نهاده شده، یکی از بزرگ‌ترین غرفه‌های اکسپوی 2010 است که همزمان 39 تا 46 هزار نفر می‌توانند از آن دیدن کنند. این ساختمان در حقیقت یک مجسمه‌ سه‌بعدی است که متشکل از 4 ساختار مجزا بوده و در 13 قسمت مختلف و مجزا 13 موضوع مختلف را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده است. در هریک از قسمت‌های مختلف غرفه آلمان تنوع و گوناگونی زندگی شهری در این کشور به تصویر کشیده شده است. جالب این‌که در هریک از این قسمت‌ها داستانی درباره یک جوان آلمانی که می‌خواهد کشورش را به یک خانم چینی معرفی کند روایت می‌شود که همزمان تصاویر پویانمایی مرتبط با آن نیز به نمایش درخواهد آمد تا این‌که در پایان و در آخرین بخش از این غرفه این دو جوان به صورت اجرای زنده قسمت پایانی داستان را برای بازدیدکنندگان در قالب یک نمایش، اجرا می‌کنند.

برترین‌ها در حوزه فناوری
غرفه آلمان نه‌تنها از نظر ساختار سه‌بعدی منحصر به فرد خود از جذابیت‌های اکسپوی شانگهای بوده، بلکه به دلیل به نمایش گذاشتن فناوری‌های بسیار پیشرفته نیز از پر بیننده‌ترین غرفه‌ها در روزهای نخست آغاز به کار این نمایشگاه بوده است. آلمانی‌ها که با فناوری ساخت ربات‌های اتوماتیک آشنایی کامل دارند، ربات‌هایی به شکل پنگوئن طراحی کرده‌اند. این پنگوئن‌های دوست‌داشتنی که چشمانی آبی رنگ دارند به غواص‌ها کمک می‌کنند بدون هیچ گونه اشتباهی مسیر صحیح برای حرکت خود در اعماق آبها را پیدا کرده و براحتی به مقصد مورد نظر خود برسند. همچنین آنها می‌توانند برخلاف پنگوئن‌های زنده در حالی که به پشت خوابیده‌اند همچنان به شنا کردن خود ادامه دهند. یکی از دیگر فناوری جذاب این غرفه ‌گوی فلزی بسیار بزرگی است که می‌تواند در تعامل با محیط اطراف باشد. این گوی که از آن به عنوان منبع تامین انرژی شهر نام برده شده است، انرژی مورد نیاز خود را از تشویق‌ و فریادهای بازدیدکنندگان دریافت می‌کند. هرچه صدای این تشویق‌ها بلندتر باشد، حرکت این گوی و نوسانات آن شدت بیشتری خواهد داشت. قطر این گوی 3 متر و وزن آن حدود 5‌/‌1 تن و متشکل از 400 هزار LED است. این گوی، مجهز به سیستم کنترل صوتی بوده و به همین علت نسبت به اصوات محیطی واکنش نشان می‌دهد. همزمان با آغاز برگزاری این نمایشگاه جنرال‌موتور خودروی مفهومی الکتریکی جدیدی را در نمایشگاه شانگهای به معرض نمایش گذاشته که از آن به عنوان خودرویی پاک و بدون ایجاد هرگونه آلودگی که می‌تواند راهکاری برای حل مشکلات ترافیکی شهرهای بزرگ نیز باشد، نام برده است. این خودرو یک خودروی 2 نفره است که انرژی لازم برای به حرکت درآوردن آن از طریق یک موتور الکتریکی تامین می‌شود و تنها با یک بار شارژ کردن موتور این خودرو می‌توان یک مسافت 40 کیلومتری را طی کرد.
کودک غرفه کشور اسپانیا نیز یکی از دیگر فناوری‌های جالب توجه برای بازدیدکنندگان این نمایشگاه بوده که توانایی‌های او موجب شگفتی بسیاری از بازدیدکنندگان شده است. این کودک الکترونیکی که حتی قادر به حرکت است، مجسمه‌ای غول‌پیکر به ارتفاع 5‌/‌6 متر است که علاوه بر این‌که قادر به تنفس، چشمک زدن و لبخند زدن است می‌تواند در قالب 32 حرکت مشخص و تعریف شده به بازدیدکنندگان از این غرفه خوشامدگویی کرده و با آنها سلام و احوالپرسی کند. این مجسمه انسان‌نما به قدری زیبا ساخته شده که از نظر شکل ظاهری شبیه به یک کودک واقعی است و تنها اندازه غیرواقعی اوست که آن را از یک انسان زنده و واقعی متمایز می‌سازد.


منبع: / روزنامه / جام جم ۱۳۸۹/۰۲/۲۲
نویسنده : فرانک فراهانی‌جم

نظر شما