نانوایی در دوره قاجار
درست است که در دوره قاجار، نانوایی به شکل امروزی وجود نداشت و بسیاری از خانوادهها نان خود را در خانه میپختند، اما نانواییها به عنوان محلی برای پخت نان نیز وجود داشتند.
انواع نان در دوره قاجار:
لواش: نانی نازک و بدون خمیر مایه که شبیه به نان تافتون امروزی بود.
سنگک: نانی ضخیم و پهن که روی سنگ داغ پخته میشد.
بربری: نانی ضخیم و طویل که با خمیر مایه درست میشد.
سوخت نانواییها:
سوخت اصلی نانواییها در دوره قاجار، تپاله گاو و کاه بود که به صورت گلولههای بزرگ درآمده و در آفتاب خشک میشد.
نحوه پخت نان:
تنور: تنورها به صورت گودالی در زمین حفر میشدند و نان در داخل آنها پخته میشد.
اجاق: اجاقهای خشتی نیز برای پخت نان استفاده میشدند.
نانوایی و طبقات اجتماعی:
نانواییها در دوره قاجار به طبقات اجتماعی مختلف خدمات ارائه میدادند. نانواییهای فقیرنشین نانهای ارزانتر و سادهتر مانند لواش را میپختند
نظر شما