دلمه، لقمه‌ای غذایِ لذیذِ خاص کرند غرب
موضوع : شهرشناسی | استان کرمانشاه - کرند

دلمه، لقمه‌ای غذایِ لذیذِ خاص کرند غرب

طرز تهیه دلمه برگ مو به روش کرندی‌ها

مواد لازم:

* ۴ عدد پیاز بزرگ
* ۴ پیمانه برنج
* ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
* ادویه‌ها: زردچوبه، فلفل و نمک به میزان لازم
* ۲ قاشق غذاخوری زیره سیاه آسیاب شده
* ۲ قاشق غذا خوری پودر گشنیز
* نیم کیلو سبزی دلمه شامل (گشنیز، جعفری، تره، مرزه، شوید، ترخون)

دستور پخت:

۱. برنج را بشویید و در آب خیس کنید.
۲. پیازها را ریز خرد کنید و در روغن زیتون تفت دهید تا نرم شوند.
۳. کشمش و باقالی سبز را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید.(در صورت تمایل مقداری بنه کوهی به مواد اضافه کنید.)
۴. ادویه‌ها، زیره سیاه، پودر تخم گشنیز و نمک را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.
۵. سبزی دلمه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۶. برنج را به مواد اضافه کنید و آرام هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
۷. ماهیتابه مواد را از روی حرارت بردارید.
۸. برگ‌های مو را بشویید و روی یک سبد بچینید.
۹. به اندازه یک قاشق غذاخوری از مواد دلمه داخل هر برگ مو بریزید و برگ را به صورت لقمه‌ای بپیچید.

۱۰. دلمه‌ها را در قابلمه‌ای که کف آن را با برگ مو پوشانده‌اید بچینید.
۱۱. به اندازه‌ای آب جوش به قابلمه اضافه کنید که روی دلمه‌ها را بپوشاند (حدود دو برابر و نیم).
۱۲. شعله را روشن کنید، بعد از جمع شدن آب دیگ، سپس شعله را کم کنید، شعله پخش کن بگذارید و در صورت نیاز از دم کن استفاده کنید تا دلمه‌ها به آرامی بپزند و دم بکشند.

۱۳. بعد از پخت، دلمه‌ها را در ظرف سرو برگردانید و در صورت تمایل با سکنجبین و روغن حیوانی داغ سرو کنید.

در کرند غرب مرسوم است که مواد دلمه را با برگ های جوان مو، خیلی کوچک و لقمه‌ای می‌پیچند.و بسیارمرتب در قابلمه می‌چینند.
طوریکه برای اینکار حوصله و وقت زیادی می‌گذارند.

نکات کلیدی این روش پخت:

«برنج را قبل از پیچیدن در برگ ما نمی‌پزیم، برنج خیس خورده با مواد تفت مختصر داده می‌شود.»
«برگ مو‌ها را در آب جوش نمی‌اندازیم، در فصل بهار از برگ‌های جوان استفاده می‌کنیم.»
 

نظر شما