هشدار کارشناسان در مورد اتلاف منابع در صنعت مرغداری
دوشنبه 11 تیر ,1375 1 ژوئیه ,1996 سال چهارم , شماره 1007
80 درصد هزینه تولید وپرورش طیور در کشور صرف تغذیه آن و 20 درصد
بقیه صرف احداث ساختمان, نصب تاسیسات, استهلاک و. . . می شود.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی, دکتر محمود شیوآزاد در نشست شورای
پژوهش های علمی کاربردی تغذیه دام طیور و آبزیان افزود: یکی از مشکلات
صنعت مرغداری در کشورضریب تبدیل غذایی بالاست که برابر با
استانداردهای موجود جهانی نیست.
وی گفت: براساس استانداردهای بین المللی به ازای هر کیلوگرم گوشت طیور
1,8 کیلوگرم دان باید مصرف شود در حالی که این میزان در ایران بین
2,5 تا 2,8 کیلوگرم است .
وی افزود: ناآگاهی مرغداران از نحوه صحیح تغذیه طیور موجب شده
که فقط از سه محصول ذرت, سویا و پودر ماهی برای تغذیه استفاده شود
در حالی که درصنعت مرغداری امروز جهان اقلام مختلفی برای تغذیه طیور
اختصاص می یابد.
شیوآزاد با اشاره به ضرورت برگزاری دوره های آموزشی مختلف برای
مرغداران اظهار داشت: دست اندرکاران صنعت مرغداری ایران از
نوآوریهای علم تغذیه طیور بی خبر هستند.
در این نشست مهندس عبدالمجید یزدانی کارشناس ارشد شرکت سهامی
شیلات ایران نیز گفت: حدود . 5 تا . 6 درصد هزینه های پرورش آبزیان را
هزینه تامین غذا تشکیل می دهد.
وی افزود: ضریب تبدیل بالا در آبزیان نیز وجود دارد و اگر به
درستی کنترل شود با یک کیلوگرم غذای کنسانتره مخصوص آبزیان می توان
یک کیلوگرم ماهی برداشت کرد.
وی اظهار داشت: ضریب تبدیل برای میگو در ایران 2,2 کیلوگرم غذا
به ازای یک کیلوگرم میگو است. در حالیکه در استانداردهای جهانی این
میزان 1,3 کیلوگرم است . ضریب تبدیل مواد غذایی برای تولید هر
کیلوگرم ماهی قزل آلا در ایران 1,5 تا 2,5 کیلوگرم و در استانداردهای
جهانی .,8 کیلوگرم است . همچنین ضریب تبدیل برای کپور ماهیان در ایران
حدود 2,5 کیلوگرم و در استانداردهای جهانی 1,5 کیلوگرم است .
نظر شما