پروفسور ناصر کمالیان
موضوع : شهرشناسی | قم شناسی

پروفسور ناصر کمالیان

پروفسور ناصر کمالیان: استاد پیشکسوت پاتولوژی و موسس بخش‌های پاتولوژی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران

پروفسور ناصر کمالیان، استاد برجسته رشته پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسس اغلب بخش‌های پاتولوژی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، در سال ۱۳۱۰ در شهر قم متولد شد. ایشان پس از گذراندن دوره تخصص پاتوبیولوژی از دانشگاه تهران و دوره‌های انترنی و رزیدنتی در بیمارستان مموریال موریستون نیوجرسی، در نهایت در شهریور ۱۳۸۰ بعد از ۴۰ سال خدمت آموزشی، درمانی و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، به افتخار بازنشستگی نائل آمد.

پدر دکتر کمالیان بنگاه‌دار مسافرتی معتبری بود که در حمل و نقل بین‌شهری فعالیت داشت. مادرش خانه‌دار و دارای هنر خیاطی منحصر به فردی بود که طبق گفته خود دکتر کمالیان، حق زیادی به گردن فرزندانش داشته است.

پروفسور ناصر کمالیان از دوران کودکی خود چنین یاد می‌کند: “پدرم که علاقه زیادی به تحصیلات من داشت، مرا در سن ۷ سالگی به دبستانی کاملاً مذهبی فرستاد. سپس دوره دبیرستان را در سال ۱۳۳۲ در دبیرستان حکیم نظامی قم به پایان رساندم. در خصوص جو آن زمان شهرستان قم، باید گفت که به عقیده مردم آن زمان، تحصیلات جدید انسان را بی‌دین می‌کرد. ولی به طور اتفاقی محل کار پدرم مقابل مطب یک پزشک بود و در نهایت پدرم با دیدن احترام و وضعیت پزشک، مرا ترغیب کرد تا به تحصیلات پزشکی ادامه دهم.”

پروفسور کمالیان از دوران تحصیل خود اینگونه یاد می‌کند: “من شاگرد دوم امتحان نهایی دوره متوسطه بودم و در کنکور پزشکی نیز رتبه ششم را اخذ کردم. پس از ۵ سال، در سال ۱۳۳۷ دانشکده پزشکی را به پایان رساندم. بعد از آن برای خدمت نظام وظیفه رفتم که این دوره نیز به بخشودگی خورد. از آنجا که جزو ده نفر اول پذیرفته‌شده در رشته پزشکی بودم، به حکم دکتر جهانشاه صالح، رئیس وقت دانشگاه تهران، در خوابگاه امیرآباد ساکن شدم و از بهترین تسهیلات بهره‌مند شدم.”

استادان بزرگ دکتر کمالیان شامل مرحوم دکتر سپهر (استاد تشریح) و مرحوم دکتر آرمین بودند. دکتر ناصر کمالیان پس از اخذ دوره‌های آناتومی و نوروپاتوبیولوژی از بیمارستان مموریال موریتسون در نیوجرسی و شرکت در برد تخصصی، به دلیل گذراندن همزمان دو برد، جزو ۵۰ نفر elit انتخاب شد. وی در سال ۱۳۵۲ به کشور مراجعت کرد و در سمت دانشیاری در دانشکده پزشکی تهران به کار خود ادامه داد.

او همچنین بنیان‌گذار بخش پاتولوژی بیمارستان شریعتی بود و با تلاش‌های فراوان خود بخشی از زیرساخت‌های علمی و آموزشی پاتولوژی در ایران را پایه‌گذاری کرد.

نظر شما