کشف شهر گمشده 4 هزار ساله در عربستان سعودی
بقایای شهری باستانی متعلق به عصر برنز، به نام “نطاة”، در واحه خیبر در شمال غربی عربستان سعودی کشف شده است. این شهر با قدمتی حدود 4 هزار سال، بینش تازهای درباره تاریخ و تمدن این منطقه ارائه میدهد.
نکات برجسته این کشف:
- دیوار باستانی: باستانشناسان دیواری به طول ۱۴.۵ کیلومتر را کشف کردهاند که به نظر میرسد شهری باستانی به نام “نطاة” را احاطه کرده بوده است.
- قدمت و وسعت: قدمت این شهر به ۲۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و اوایل عصر برنز میرسد و حدود ۵۰۰ نفر در آن زندگی میکردند. مساحت این شهر حدود ۲.۶ هکتار بوده و شامل حدود ۵۰ خانه میشده است.
- سازههای مستحکم: پیهای ساختمانها بسیار مستحکم بوده و قابلیت تحمل وزن ساختمانهای یک یا دو طبقه را داشتهاند. ارتفاع باروهای شهر به حدود ۵ متر میرسیده که نشان از وجود حکومت محلی قدرتمند دارد.
- اشیای کشف شده: سلاح های فلزی مانند تبر و خنجر، سنگهای قیمتی مانند عقیق، و قطعات سفال زیبا از جمله اشیایی هستند که در این محوطه باستانی کشف شدهاند. این اشیا نشاندهنده وجود یک جامعه نسبتاً پیشرفته در آن دوران هستند.
- متروکه شدن شهر: پس از حدود هزار سال، این شهر به دلایل نامعلومی متروکه شده است.
- اهمیت کشف: این کشف نشاندهنده روندی آرام از شهرنشینی در منطقهای است که تصور میشد در گذشته تنها محل زندگی کوچنشینان بوده است.
- موقعیت جغرافیایی: واحه خیبر در شمال شهر مدینه قرار دارد و در تاریخ اسلام نیز اهمیت دارد.
نظر شما