تمرینات نظامی روسیه در کانال مانش با استفاده از موشکهای مافوق صوت زیرکن
نیروی دریایی روسیه با انتخاب آبراه بین فرانسه و بریتانیا برای تمرینات نظامی، کشتی جنگی خود مجهز به موشکهای مافوق صوت زیرکن را به کانال مانش فرستاده است. این اقدام روسیه به عنوان بخشی از راهبرد مقابله با سامانههای پدافند موشکی ایالات متحده تلقی میشود.
مشخصات و عملکرد موشکهای زیرکن
موشکهای زیرکن توانایی دستیابی به سرعتهایی چندین برابر سرعت صوت و بردی حدود ۹۰۰ کیلومتر دارند. این ویژگیها به موشکها امکان میدهد سامانههای دفاعی را به چالش بکشانند، که بخشی از عملیات آموزشی شامل شبیهسازی حملات پهپادی به وسیله این سلاحها بوده است. کشتی جنگی «آدمیرال گولوگو» که به نیروی دریایی روسیه تعلق دارد، اولین ماموریت راه دور خود را از زمان پیوستن به ناوگان در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز کرده است.
تنشهای جدید در روابط بینالملل
این عملیات در حالی انجام میشود که دمیتری مدودف، رئیسجمهور سابق روسیه و معاون شورای امنیت، اروپاییها را به تلاش برای تشدید درگیری در اوکراین متهم کرده است. او در واکنش به انتخاب مجدد ترامپ نگرانی خود را از احتمال افزایش تنشها ابراز کرد و نسبت به استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد غربی هشدار داد.
واکنشهای بینالمللی و همکاریهای نظامی
همچنین امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه و کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، در دیدار خود بر حمایت از کییف تاکید کردند. این در حالی است که فشارها برای پیگیری راهحلهای دیپلماتیک همچنان ادامه دارد و نگرانیها درباره افزایش تنشهای نظامی روبهزوال است.
سابقه و اهداف راهبردی روسیه
پیشتر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، دستور تولید انبوه موشکهای زیرکن را به منظور تقویت قابلیتهای استراتژیک هستهای صادر کرده بود. این موشکها در کنار موشکهای آوانگارد، محور راهبردی روسیه برای مقابله با سامانههای پدافندی پیشرفته آمریکا را تشکیل میدهند. تمرینات فعلی در کانال مانش نیز نشانهای از این اهداف استراتژیک و تحرکات نظامی روسیه در صحنه جهانی به شمار میآید.
نظر شما