محمد حسن محولاتی
محمد حسن محولاتی فرزند محمد علی، که در شعر حسامی تخلص میکرد به گفتهی خودش در هفتمین روز از هفتمین ماه سال ۱۳۰۷ هجری شمسی ساعت ۷ صبح در روستای عبدل آباد محولات تربت حیدریه چشم به جهان گشود. نامش محمد حسن قاضی حسامی محولاتی است و خانوادهای که در او در آن به دنیا آمد خانوادهای روحانی بود. تحصیلات خود را تا سوم متوسطه در زادگاهش به انجام رسانید، آنگاه به تربت حیدریه رهسپار شد و دیپلم خود را در رشتهی ادبی گرفت. از آن پس به تحصیل علوم قدیمه پرداخت و مدت دو سال در مدرسهی شیخ یوسف علی کسب دانش کرد و به علت سرودن شعر طنزگونهای از آن مدرسه اخراج گردید.
حسامی به مشهد عزیمت کرد و به استخدام سازمان اوقاف درآمد و در ضمن با روزنامهی خراسان، که به مدیریت مرحوم محمد صادق خراسانیان اداره میشد، همکاری کرد و از سال ۱۳۲۹ تا ۱۳۴۲ این همکاری ادامه داشت. از سال ۱۳۴۲ به تهران نقل مکان کرد که علاوه بر داشتن سمت نمایندگی روزنامهی خراسان در مرکز، در ادارهی اوقاف مسئول انتشار مجلهی «معارف اسلامی» بود. همچنین وی تا سال ۱۳۵۰ که نشریهی توفیق برای همیشه تعطیل شد، با روزنامهی فکاهی انتقادی مزبور با امضاهای «قلقلکچی» و «قلقل» همکاری پیوسته داشت .
در سال ۱۳۹۵ با نشریهی جدیدالتأسیس «یاقوت» به مدیریت مهندس یحیی خالقی با امضاء «ح. محولاتی » همکاری کرد تا این که نشریه مزبور نیز پس از چندی به محاق تعطیلی رفت. او مدتی نیز برای هفتهنامه گلآقا مطلب مینوشت.
چندی پیشً کتاب "رنگین کمان طنز" مشتمل بر اشعار طنز و قطعات نثر فکاهی و چند بحر طویل وی، با مقدمه استاد باستانی پاریزی، توسط نشر خرّم منتشر شد. ، استاد حسامی به لهجهی خراسانی نیز دارای اشعار فراوان طنز است. آقای حسامی همچون نگینی در حلقهی طنزپردازان کشور میدرخشید و همیشه در این عرصه جزو فعالین بود.
شعر طنز جالب / خواب دیدم شبی همینجوری / شده ام من رییس جمهوری / از ایشان است.
حسامی محولاتی ٢٨ خرداد ١٣٩٣ در ٨٦سالگی چشم از جهان فروبست.
نظر شما