موضوع : پژوهش | مقاله

در مسیر استقامت


در حالی که تمامی ایرانیان برای برگزاری جشن بزرگ فناوری هسته ای آماده می شدند به نتیجه نرسیدن نشست نمایندگان کشورهای 1 + 5 خوشحالی مردم کشورمان را دو چندان کرد.
این نشست چند روز پس از آن صورت گرفت که آمریکا در استراتژی جدید خود، رسما ایران را به حمله اتمی تهدید کرد. در سند سیاست جدید آمریکا آمده است: «آمریکا مایل است تاکید کند که استفاده از تسلیحات هسته‌ای را تنها در شرایط فوق‌العاده حاد و برای دفاع از منافع حیاتی آمریکا یا متحدان یا شرکایش مورد بررسی قرار خواهد داد.” در این استراتژی واشنگتن به تمامی جهان و کشورهای غیراتمی تضمین می‌دهد که هیچ‌گاه علیه آنها از سلاح هسته‌ای خود استفاده نمی‌کند و تنها ایران و کره شمالی از دایره این تضمین مستثنی شده‌اند.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران یکی از امضاکنندگان ان‌پی‌تی بوده و مجاز به فعالیت‌های صلح‌آمیز انرژی هسته ای در این حوزه است، ولی در آن سو اسراییل، هند و پاکستان بدون هیچ عضویت و نظارتی به هرنوع فعالیت‌ هسته‌ای ادامه می دهند و جالب تر اینکه بدانیم که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حق بازدید از نیروگاههای اتمی این کشورها را ندارند.
البته موضوع تنها این بخش ماجرا نیست و حمایت غرب از این فعالیت‌ها بخش دیگر ماجراست. فرانسه که یکی از مخالفان هسته ای شدن ایران شمرده می شود، طی تمام این سالها با ارسال کارشناسان و مهندسان هسته ای به رژیم صهیونیستی، نیروگاه دیمونا را تجهیز کرد.
در این میان ایران اسلامی به تنهایی و به همت دانشمندان جوان خود بر رغم سنگ اندازی ها و به‌رغم فشارها و تحریم‌های مختلف توانسته به چنان پایه‌ای از علم و دانش برسد که ساده‌ترین پیام آن قدرت بازدارندگی و اقتدار علمی و تکنولوژیکی کشور است.
جشن روز ملی فناوری هسته‌ای و رونمایی از دستاوردهای جدید دانشمندان هسته‌ای ایران نشان داد که به همان میزان که آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در تلاش خود برای متوقف ساختن پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ناموفق بوده‌اند به همان میزان کشورمان در استمرار موفقیت‌های هسته‌ای خود موفق بوده است.
از زمان برگزاری نخستین جشن ملی فناوری هسته‌ای یعنی در سال 1385 کشورمان علاوه بر کسب دانش و فناوری غنی‌سازی 5/3درصدی موفق شده است با تکمیل چرخه سوخت هسته‌ای و باتوجه به طفره رفتن طرف‌های غربی از فروش و معاوضه اورانیوم با غنای 20درصد برای سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران، خود درصدد تأمین سوخت راکتور تهران برآید و برسطح موفقیت‌ها و حرکت‌های رو به جلو در عرصه دانش و فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز بیفزاید.
همین دستاوردها نشان می دهد که کشورهای مخالف هسته ای شدن ایران امروزه به خوبی به این یقین رسیده اند که ایران هسته ای دیگر قابل برگشت نخواهد بود. در چنین شرایطی تنها راه موفقیت همانا ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌ها و کارشکنی‌های آمریکاست و هیچ راه میان‌بر دیگری نیز وجود ندارد چراکه تجربه همکاری با غرب در پرونده هسته‌ای در سال‌های گذشته هیچ دستاوردی جز تعطیلی مراکز هسته‌ای و معطل کردن دانشمندان ایران اسلامی نداشته است.

 

منبع: / خبرگزاری / ایسکانیوز ۱۳۸۹/۰۱/۲۱

نظر شما