موضوع : پژوهش | مقاله

ایران و تحولات منطقه از منظر حزب‌الله


«ابراهیم امین السید» رئیس شورای سیاسی حزب الله در گفتگو با خبرنگاران در بیروت گفت: آنچه در منطقه و پیرامون آن می‌گذرد، در نهایت به نفع ایران خواهد بود و به ضرر آمریکا و رژیم صهیونیستی تمام خواهد شد.
رئیس شورای سیاسی حزب الله با اشاره به حجم توطئه‌ها، تهدیدها، جنگ‌ها و تحریم‌ها علیه ایران افزود: هیچ‌یک از کشورهای جهان، حتی کشورهای بزرگ، قادر به رویارویی با توطئه‌هایی که تاکنون علیه ایران شده، نخواهند بود.
وی با اشاره به دست آوردهای عظیم ایران در عرصه‌های مختلف افزود: کشورهای بزرگ حتی قادر به کسب دستاوردهایی مشابه ایران هم نیستند، از این رو ما مشاهده می‌کنیم که احساس رعب و ترس در جان دشمنان ایران، به صورت غیر طبیعی وجود دارد و آنچه که ایران در عرصه‌های مختلف ارائه داده، امری باور نکردنی است.

* عجز آمریکا
رئیس شورای سیاسی حزب الله تصریح کرد: ما مشاهده می‌کنیم که ایران در سطح اقتصادی، علمی و تکنولوژیکی پیشرفت می‌کند و با تکنولوژی هسته‌ای و توانمندی‌های نظامی و امکانات خود، در برابر سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ما مشاهده می‌کنیم که طرح‌ها و نقشه‌های آمریکا در منطقه و جهان یکی پس از دیگری شکست می‌خورند. به نظر من آمریکا امروز در برابر ایران عاجز مانده است و نه فقط آمریکا بلکه رژیم صهیونیستی نیز قادر به انجام کاری در برابر ایران نیست.
عضو مرکزی شورای حزب الله با اشاره به تحولات منطقه گفت: آنها ایمان پیدا کردند که ماجراجویی نظامی علیه ایران منجر به کسب نتایج مورد نظر نمی‌شود.
ابراهیم امین السید با اشاره به رویدادهای عراق، افعانستان، ‌لبنان و فلسطین تـأکید کرد: هدف از تمامی این رویدادها، ضربه زدن به ایران بود، ولی ما مشاهده می‌کنیم که نتیجه این رویدادها به نفع ایران تمام شده و آنچه که با راهنمایی امام خمینی(ره) و حضرت آیت الله سیدعلی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی، از پیروزی انقلاب و پیروزی مقاومت در لبنان و فلسطین به دست آورده‌ایم، سرآغازی برای مرحله‌ای جدید در منطقه است.
وی ادامه داد: ایران به رغم خواست تمامی جهان، پیشرفت کرد و استقلال خود را به دست آورد و آمریکا نمی‌تواند ادعا کند که معرکه جهانی را به نفع خود تمام کرده است. امروز ایران پیروز، در سطح جهان مطرح شده است.

* سقوط‌های منطقه
رئیس شورای سیاسی حزب الله با اشاره به سیر تحولات در کشورهای عربی گفت: این تحولات سیر صعودی خواهند داشت. طی آن برخی دیگر از قدرت‌ها سقوط و قدرت‌هایی ظهور خواهند کرد. مردمی از مرحله پیروزی به مرحله شکست و مردمی نیز از مرحله شکست به پیروزی خواهند رسید، ولی ما هنوز در ابتدای راه قرار داریم. این تحولات هنوز به طور کامل به نفع مقاومت وکشورهای مقاوم و پیروزمند در آینده دور، تمام نشده است.
وی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 میلادی تصریح کرد: از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تاکنون، ما مشاهده کرده‌ایم که اگر پیروزی انقلاب نبود، شاهد رویدادهایی در کشورهای عراق، پاکستان و افغانستان نبودیم و شاه مخلوع ایران عهده دار اجرای طرح‌های آمریکایی - صهیونیستی در منطقه بود.
ابراهیم امین السید با اشاره به گذشت 63 سال از زمان اشغال سرزمین فلسطین تصریح کرد: بعد از گذشت این زمان، رژیم صهیونیستی دیگر احساس امنیت، ثبات و پیروزی کامل ندارد و قادر به تحمیل خود بر منطقه طبق نقشه قبلی نیست. این رژیم سؤال‌هایی را پیرامون آینده خود مطرح کرده و در داخل این رژیم نگرانی زیادی نسبت به آنچه در منطقه رخ می‌دهد، ایجاد شده است.
رئیس شورای سیاسی حزب الله با اشاره به موضع رژیم صهیونیستی در قبال انقلاب اسلامی ایران ادامه داد: رژیم صهیونیستی انقلاب ایران را به مثابه زلزله علیه اسرائیل می‌دانست و این درست همان عبارتی است که در مورد سقوط حسنی مبارک از زبان رژیم صهیونیستی شنیده شد.
وی تأکید کرد: آمریکا سعی می‌کند با صرف مبالغی هنگفت، چهره کریه خود را در جهان تغییر دهد.

* ملت فلسطین و موج بیداری
ابراهیم امین السید با اشاره به آغاز موج بیداری جدید در ملت فلسطین، درباره حوادث «روز نکبت» تصریح کرد: آنچه در منطقه مرزی «مارون الرأس» در جنوب لبنان روی داد، از لحاظ سیاسی، معنوی و تجربی برای رژیم صهیونیستی بسیار مهم بود.
آنچه روی داد در نتیجه تبلور احساس‌های حماسی بود که از حدود مرزها گذشت و ما هم سعی کردیم با همکاری ارتش، مردم فلسطین را مورد حمایت خود قرار دهیم.
برگزاری این نوع مراسم، مخصوص خود فلسطینی‌ها است و آنها هستند که در این مورد تصمیم می‌گیرند. ما تصمیم‌گیرنده برای آنها نبودیم و اجازه برگزاری مراسم، به مقدار توان ارتش برای کنترل امور، بستگی داشت.
ابراهیم امین السید تأکید کرد: ما به عنوان مقاومت در جنوب لبنان، به وجود و حضور فلسطینی‌ها در مرز سرزمین اشغالی فلسطین اهمیت می‌دهیم و نمی‌توانیم بگوییم که این مساله به ما ربط ندارد، چرا که وجود فلسطینی در جنوب لبنان، به سیر مبارزات علیه رژیم صهیونیستی کمک می‌کند، ولی این مطلب که گفته می‌شود حزب‌الله در پشت ماجرای این رویدادها است، صحیح نیست و نسبت دادن این نوع مواضع به حزب الله و خود فلسطینی‌ها، مثل این است که گفته شود نسل جوان فلسطینی، احساس مسئولیت و انگیزه ندارد و آنها منتظر حزب الله هستند تا برای آنان فرمان صادر کند.
این یک منطق نادرست است و آنچه در منطقه مارون‌الرأس گذشت، تمامی ما را متعجب کرد؛ حتی کسانی که خود را به منطقه مرزی رساندند، خبر از حوادث آینده نداشتند.
وی افزود: احقاق حقوق فلسطینی‌ها و مسئله بازگشت به فلسطین از حقوق مسلم فلسطینی‌ها است و اشتباه است که این حق را از فلسطین سلب کنیم و تلاش برای کسب آن را به حزب الله نسبت دهیم.
ابراهیم السید تأکید کرد: از سوی دیگر هم این درست نیست که گفته شود حزب الله تصمیم گرفته تظاهرات به مناسبت روز «فاجعه دوم» برگزار نشود. ارتش، دولت و مردم لبنان مسئول این امر هستند. حتی اگر ما تصمیم به رفتن به سر مرز‌ها می‌گرفتیم، احتمالاً ارتش لبنان مانع این کار می‌شد.
وی تصریح کرد: حقیقت امر این است که من علت‌های اصلی برگزار نشدن این تظاهرات را نمی‌دانم و حتی نمی‌دانم مسئولان فلسطینی و لبنانی بر چه چیزی توافق کردند و آیا آنچه که در روز «فاجعه دوم» در جولان سوریه روی داد، ناشی از تصمیم‌های جداگانه‌ای بوده است یا خیر.
رئیس شورای سیاسی حزب الله ادامه داد، ایران و سوریه در پیروزهای سال‌های2000، 2006 و 2008 غزه سهیم بودند و حمایت معنوی ایران و سوریه از مقاومت در لبنان و فلسطین استراتژیک و طولانی است.
بزرگترین دستاورد ما قبل از شکست رژیم صهیونیستی، تبدیل کردن لبنان به کشور مقاومت و همچنین تبدیل مقاومت از چند گروه، به اشکال ملی و مردمی و تبدیل مکان جغرافیایی مقاومت در منطقه، به وطن بوده است. همچنین از جمله بزرگترین دستاوردها، پیوستن مردم لبنان از تمامی مذاهب به مقاومت بود و این مقاومت، دولت را به دولت مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی تبدیل کرده است.

* اوباما خواهان اصلاحات نیست
ابراهیم سید افزود: باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا خواهان اصلاحات نیست. اگر او خواهان اصلاحات بود، بایستی آن را در کشورهایی هم که از سیاست او حمایت می‌کنند، شروع کند.
باراک اوباما با دخالت در امور داخلی سوریه، می‌خواهد روند اصلاحات در این کشور را متوقف و با ساقط کردن جایگاه مقاومت سوریه، این کشور را وارد مجموعه کشورهای به اصطلاح «خاورمیانه جدید» کند. من می‌گویم اصلاح‌طلبانی که کنار اوباما قرار دارند، اصلاح‌طلب واقعی نیستند و با همراهی کردن با اوباما، اصلاحات درست صورت نمی‌گیرد.
ابراهیم السید تصریح کرد: مردم سوریه همانند بشار اسد و دیگر سران این کشور، خواهان اصلاحات هستند و ما نسبت به اجرای روند اصلاحات میان سران و مردم این کشور احساس فخر و خوشحالی می‌کنیم. مردم سوریه که در طول 40 سال از نظام کشورشان حمایت کردند، شایسته اصلاحات هستند و این اصلاحات باید بر اساس عشق و علاقه و حمایت این مردم از مسائل ملی و فلسطین باشد.

* دولت جدید
رئیس شورای سیاسی حزب الله راجع به شرایط داخلی لبنان گفت: مشکل کنونی این است که اکثریت جدید پارلمان، دولت گذشته را ساقط کردند، ولی به رغم ادعاها، حزب‌الله به تنهایی دولت جدید را تشکیل نداد.
کسانی که دولت گذشته را ساقط کردند، 11وزیر بودند، ولی این وزرا کسانی نبودند که کابینه را تشکیل دادند. حزب‌الله و «میشل عون» رئیس حزب آزاد ملی به تنهایی این کار را انجام ندادند، بلکه این بار ما دولت را با مشارکت «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه دروزی و «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر جدید تشکیل دادیم که خواسته‌ها و دیدگاه‌های خاصی دارند.
وی تصریح کرد: کشمکش بر روی منافع حزبی و خواسته‌های مختلف، باعث به تأخیر افتادن تشکیل دولت شد، ولی این موضوع دال بر این نیست که حزب الله درمانده است.
وی درخصوص آغاز روند اصلاحات توسط دولت جدید گفت: در لبنان روند اصلاحات وجود دارد، ولی کامل نیست و اصلاح‌طلبان نیز از اراده کاملی برای اصلاح برخوردار نیستند. فساد در کشور به حدی گسترش یافته که جز با اراده کامل ملی نمی‌توان از آن خارج شد.
در واقع هیچ کس به تنهایی نمی‌تواند دست به اصلاحات بزند و تاکنون نیز به اراده ملی کاملی برای اصلاحات دست نیافتیم؛ ما باید برای این امر فرصت‌سازی کنیم.


منبع: / روزنامه / اطلاعات ۱۳۹۰/۴/۱۵

نظر شما