مرمت تخت جمشید سال۱۳۱۱
مرمت تخت جمشید در سال ۱۳۱۱ هجری شمسی، توسط هیئتی از کارشناسان ایرانی و خارجی به سرپرستی پروفسور ارنست هرتسفلد، باستانشناس آلمانی، آغاز شد. این مرمت به مدت ۵ سال به طول انجامید و در طی آن، بخشهای زیادی از تخت جمشید از جمله کاخها، ستونها، و نقشبرجستهها، مرمت و بازسازی شد.
از جمله اقدامات انجامشده در این مرمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پاکسازی تخت جمشید از لایههای خاک و رسوبات
استحکامبخشی سازههای آسیبدیده
بازسازی ستونها و سرستونهای شکسته
ترمیم نقشبرجستهها
مرمت تخت جمشید در سال ۱۳۱۱، نقطه عطفی در تاریخ حفاظت از این اثر تاریخی بود. این مرمت، باعث شد که تخت جمشید از تخریب بیشتر نجات یابد و برای بازدید عموم مردم بازگشایی شود.
در ادامه، به برخی از اقدامات انجامشده در این مرمت، به طور مفصلتر اشاره میشود:
پاکسازی تخت جمشید
در ابتدای مرمت، تخت جمشید از لایههای خاک و رسوباتی که در طول سالها روی آن انباشته شده بود، پاکسازی شد. این کار، با استفاده از ابزارهای دستی و مکانیکی انجام شد.
اصلاح سازههای آسیبدیده
پس از پاکسازی، سازههای آسیبدیده تخت جمشید، مورد بررسی قرار گرفتند و اقدامات لازم برای اصلاح آنها انجام شد. این اقدامات، شامل استحکامبخشی دیوارها، ستونها، و سقفها بود.
بازسازی ستونها و سرستونهای شکسته
تعدادی از ستونها و سرستونهای تخت جمشید، در طول سالها شکسته شده بودند. در این مرمت، این ستونها و سرستونها، با استفاده از تکنیکهای مختلف، بازسازی شدند.
ترمیم نقشبرجستهها
تعدادی از نقشبرجستههای تخت جمشید، در طول سالها آسیب دیده بودند. در این مرمت، این نقشبرجستهها، با استفاده از تکنیکهای مختلف، ترمیم شدند.
مرمت تخت جمشید در سال ۱۳۱۱، کار بسیار دشواری بود. این مرمت، با موفقیت انجام شد و باعث شد که تخت جمشید از تخریب بیشتر نجات یابد و برای بازدید عموم مردم بازگشایی شود.
نظر شما