ورم معده یا گاستریت و راهکارهای درمان آن
موضوع : جامعه | سلامت و زیبایی

ورم معده یا گاستریت و راهکارهای درمان آن

ورم معده یا گاستریت التهاب مخاط معده است که می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری، استفاده بیش از حد از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، استرس و سیگار کشیدن ایجاد شود. این بیماری می‌تواند باعث علائمی مانند درد معده، سوزش سر دل، حالت تهوع و استفراغ شود.

در برخی موارد، ورم معده می‌تواند منجر به زخم معده شود. زخم معده یک زخم باز در دیواره معده است که می‌تواند بسیار دردناک باشد.

در اینجا برخی از خوراکی‌هایی که می‌توانند به تسکین علائم ورم معده کمک کنند، آورده شده است:

غذاهای کم چرب: غذاهای چرب می‌توانند معده را تحریک کنند و علائم ورم معده را بدتر کنند. بنابراین، در صورت ابتلا به ورم معده، بهتر است از غذاهای کم چرب مانند ماهی، مرغ بدون پوست، حبوبات و سبزیجات استفاده کنید.
غذاهای ملایم: غذاهای تند و ادویه دار نیز می‌توانند معده را تحریک کنند. بنابراین، در صورت ابتلا به ورم معده، بهتر است از غذاهای ملایم مانند غلات کامل، ماست ساده و سیب پخته استفاده کنید.
غذاهای نشاسته‌ای: غذاهای نشاسته‌ای مانند برنج سفید، سیب زمینی شیرین و موز می‌توانند به محافظت از معده کمک کنند.
غذاهای پروبیوتیک: پروبیوتیک‌ها باکتری‌های زنده‌ای هستند که برای سلامت گوارش مفید هستند. پروبیوتیک‌ها را می‌توان در ماست ساده، کفیر، کیمچی و کلم ترش یافت.

علاوه بر خوردن غذاهای سالم، در صورت ابتلا به ورم معده، باید از خوردن غذاهای زیر نیز خودداری کنید:

غذاهای تند و ادویه دار
غذاهای چرب
غذاهای اسیدی مانند مرکبات، گوجه فرنگی و نوشیدنی‌های گازدار
الکل
کافئین

همچنین، مهم است که وعده‌های غذایی کوچک و مکرر بخورید. خوردن وعده‌های غذایی بزرگ و سنگین می‌تواند معده را تحریک کند.

اگر علائم ورم معده شما شدید است یا بیش از دو هفته طول کشید، باید به پزشک مراجعه کنید.

مطلب زیر از سایت عصر ایران است:

خوراکی‌ هایی برای درمان ورم معده

التهاب و ورم معده با درد شکم و نفخ شدید بروز می‌کند، این عارضه بر اثر استرس بیش از حد، مصرف غلط مواد غذایی، مشکلات گوارشی، یبوست و ... خود را نشان می‌دهد.
به گزارش مشرق، این در حالی است که تغییر عادات غذایی در کنار برخی از درمان‌های خانگی ساده، می‌تواند متوسل شدن به داروها را کاهش داده و التهاب و ورم معده را از بین ببرد.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با مصرف ۸ ماده غذایی می‌توانید ورم معده خود را به راحتی از بین ببرید:
رازیانه: در برخی فرهنگ‌ها، افراد عادت دارند که تقریبا بعد از هر وعده غذایی دانه رازیانه را بجوند. دانه رازیانه به شکسته شدن و تجزیه غذاها در معده کمک کرده و سرعت هضم را افزایش می‌دهد، به همین دلیل سریعا نفخ را مهار می‌کند. رازیانه بنا بر بسیاری دلایل، دمنوشی فوق العاده برای دوران قاعدگی محسوب می‌شود. طعم رازیانه مشابه طعم شیرین بیان بوده با این تفاوت که از آن خوش طعم‌تر است. این گیاه به خاطر طعم و مزیت‌هایی که برای گوارش دارد معمولا در آشپزی ایتالیایی استفاده می‌شود.
نعناع: نعناع یکی از بهترین گیاهان برای جلوگیری از نفخ است. نعناع هم به شکسته شدن غذاها در معده شما کمک کرده، حالت تهوع را از بین برده و نفخ را کاهش می‌دهد. این گیاه همچنین مزاج شما را تقویت کرده که این امر می‌تواند ترشح آنزیم‌های هضمی را تحریک کند.
بابونه: نوشیدن دم کرده آن شب‌ها قبل از خواب، بعد از شام یا هر زمان دیگری در طول روز و مخصوصا هنگامی که استرس دارید، بسیار سودمند است. استرس هضم غذاها را متوقف می‌کند، نفخ را افزایش می‌دهد و می‌تواند باعث حالت تهوع شود.
مصرف آنتی اکسیدان‌ها: مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان به مبارزه با التهاب شکم می‌روند و تحقیقات نشان داده مصرف روزانه ۲ تا ۴ وعده آنتی اکسیدان موجود در زغال اخته، سیب، پیاز، سیر، کرفس و ... منجر به از بین رفتن علائم نفخ نیز خواهد شد. این خوراکی‌ها همچنین حاوی "فلاونوئیدها" برای جلوگیری از رشد "هلیکوباکترپیلوری" هستند.
خوردن فیبر کافی: یک رژیم غذایی غنی از فیبر به هضم موثرتر مواد غذایی و کاهش التهاب معده کمک می‌کند. سبزیجات و میوه‌ها، غلات کامل، آرد کامل و برنج قهوه‌ای غنی از فیبر هستند.
میخک: نوشیدن ۲۰ قطره از عصاره میخک همراه با نیم لیوان آب، هر روز صبح با معده خالی یک راه موثر برای مبارزه با نفخ شکم و از بردن التهاب معده است. میخک می‌تواند ترشح مایع گوارشی را تحریک کند که این امر به حرکت غذا در طول لوله گوارش و تجزیه مواد غذایی دیر هضم مانند پروتئین‌ها، چربی‌ها و نشاسته کمک می‌کند.
آب لیمو: لیمو دارای خواص قلیایی است و این یعنی مصرف لیمو می‌تواند اسید معده را خنثی کند. اسید معده خود آغازگر بسیاری از مشکلات گوارشی است. نوشیدن یک لیوان آب لیموی گرم با معده خالی و در اوایل صبح برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
دارچین: دارچین به عنوان ادویه‌ای برای کاهش قندخون بالا شناخته شده است، اما این ادویه همچنین برای سرعت دادن به هضم، تجزیه مواد غذایی و برطرف کردن نفخ نیز فوق العاده موثر است.
دارچین به هضم هر غذایی که شما می‌خورید کمک می‌کند، بنابراین اضافه کردن آن به غذاها راهی مطمئن برای جلوگیری از نفخ از همان ابتدا است.
هرچند، طعم دارچین با هر غذایی متناسب نیست، ولی در عوض می‌توانید آن را بعد از غذا یا هر زمانی از روز با چای گرم میل کنید.

 

نظر شما