مهمترین رویدادهای روز جمعه، ۲۴ آذر
موضوع : اطلاع‌رسانی | گزارش

مهمترین رویدادهای روز جمعه، ۲۴ آذر

در ادامه به شرح برخی از مهمترین رویدادهای روز جمعه، ۲۴ آذر، ۱ جمادی‌الثانی، ۱۵ دسامبر می‌پردازیم:
رویدادهای ایران

۱۳۰۴: رضاخان پهلوی، پادشاه جدید ایران، در مجلس شورای ملی حضور یافت و طبق قانون اساسی مراسم تحلیف را به جای آورد. این رویداد، نقطه عطفی در تاریخ ایران بود و آغاز دوران پهلوی دوم را رقم زد.
۱۳۱۱: دولت انگلستان به استناد ماده ۱۵ اساسنامه جامعه ملل شکایت خود را از دولت ایران به علت فسخ "قرارداد دارسی" تسلیم دبیرخانه جامعه ملل نمود. این شکایت، سرآغاز اختلافات ایران و انگلیس بر سر نفت ایران بود که تا سال‌ها ادامه داشت.
۱۳۲۹: با یک نقشه از پیش تهیه شده دقیق، سران و بنیانگذاران حزب توده ایران که برخی از آنان در کابینه‌های پیش از آن به وزارت هم رسیده بودند از زندان قصر فرار کردند. این فرار، یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی دهه ۱۳۲۰ بود و به تقویت حزب توده و گسترش نفوذ آن در ایران کمک کرد.
۱۳۴۲: "پهلوی دوم" مبارزه با فساد اداری را اعلام کرد و گفت که بدون کمک روزنامه نگار نمی‌شود به این هدف رسید. این اعلام، واکنش‌های مختلفی را در جامعه ایران برانگیخت و به افزایش انتقادات از حکومت پهلوی کمک کرد.
۱۳۴۲: "حسنعلی منصور"، حزب ایران نوین را تاسیس کرد و جمعی از مقامات وقت به آن پیوستند. این حزب، یکی از احزاب اصلی حامی حکومت پهلوی بود و نقش مهمی در سرکوب مخالفان حکومت ایفا کرد.
۱۳۴۶: آغاز اعدام قاچاقچیان مواد مخدر در ایران. بر پایه قانونی که در سال ۱۳۴۶ هجری خورشیدی به تصویب رسیده بود، محاکمه و مجازات قاچاقچیان مواد مخدر را بر عهده محاکم نظامی قرار داد. در این روز نخستین دسته از مجرمین مواد مخدر تیرباران شدند.
۱۳۵۳: رئیس جمهوری ایتالیا و همسرش برای یک دیدار رسمی وارد تهران شدند. این دیدار، نشانه‌ای از بهبود روابط ایران و ایتالیا بود.
۱۳۵۶: دادگاه نظامی ویژه ارتش، سرلشکر مقربی را به اتهام جاسوسی برای شوروی محکوم به اعدام نمود. این حکم، یکی از مهمترین احکام صادر شده علیه مخالفان حکومت پهلوی بود و به تشدید فضای سرکوب در ایران کمک کرد.
۱۳۶۱: صدور بیانیه ۸ ماده‌ای "امام خمینی" به قوه قضاییه و ارگان‌های اجرایی کشور پیرامون "حفظ حریم خصوصی افراد". این بیانیه، یکی از مهمترین اسناد حقوقی جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق شهروندی است.
۱۳۸۷: درگذشت "رضا ارحام صدر"، بنیان‌گذار مکتب کمدی انتقادی در تئاتر ایران. این هنرمند، یکی از چهره‌های برجسته تئاتر ایران بود که با آثار طنزآمیز خود، انتقادات اجتماعی را به زبانی ظریف و هنرمندانه مطرح می‌کرد.
۱۳۸۹: انفجارهای انتحاری در روز تاسوعا در شهر چابهار در میان گروهی از عزاداران شیعه انجام شد که منجر به شهادت حداقل ۳۸ تن گردید. این انفجارها، یکی از خونین‌ترین حملات تروریستی در ایران بود.

رویدادهای جهان

۳۷: تولد "نرون"، امپراطور قسی‌القلب رم. نرون یکی از امپراتورهای روم بود که به دلیل ظلم و ستم‌هایش به شهرت رسید. وی در نهایت توسط سپاهیان خود کشته شد.
۱۰۷۲: "آلپ ارسلان" پسر چغری بیگ و دومین حکمران سلجوقی ایران درگذشت و در مرو مدفون شد. آلپ ارسلان، یکی از بزرگترین پادشاهان سلجوقی بود که در زمان وی، قلمرو سلجوقیان به وسعت قابل توجهی گسترش یافت. وی در نبرد ملازگرد، امپراتوری بیزانس را شکست داد و زمینه را برای فتح آناتولی توسط مسلمانان فراهم کرد.
۱۲۵۶: نیروهای "هلاکوخان" ایلخان مغولی ایران، وارد دژ معروف الموت شدند و آن را که از پایگاه‌های مهم شیعه اسماعیلیه بود تصرف کردند. حسن صباح، رهبر اسماعیلیان، در این حمله کشته شد و با سقوط الموت، جنبش اسماعیلیه در

نظر شما