موضوع : پژوهش | پایان نامه

تاثیر پودر دارچین در جیره غذایی روی عملکرد رشد، بقا و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان

پارسای داخل کشور کارشناسی ارشد 1396
پدیدآور: ابوالحسن حسن زاده لشکاجانی 
استاد راهنما: حسین اورجی
موسسه آموزش عالی خزر - محمودآباد، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی

چکیده

در این تحقیقتاثیر استفاده از سطوح مختلف پودر دارچین در جیره غذایی بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و سرمی ماهی قزل‌آلای‌رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار هر کدام با 20 قطعه ماهی به مدت 8 هفته انجام گردید. تیمارهای آزمایشی شامل صفر،1، 3 و 5 درصد پودر دارچین بودند. در ابتدای آزمایش ماهیان قزل‌آلای‌رنگین‌کمان با میانگین وزنی 44/. ± 94/38گرم به مدت یک هفته با شرایط محیطی سازگار شدند. در پایان دوره آزمایشپارامترهای رشد، ترکیب لاشه و فراسنجه های خونی و سرمی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمار حاوی 3 درصد اثر معنی‌داری بر عملکرد رشد نسبت به تیمار شاهد داشت (05/0>p)ولی شاخص بازماندگی تفاوت معنی‌داری بین تیمارها و شاهد نشاننداد(05/0p).همچنین تیمارهای آزمایشی اثری بر ترکیب لاشه نداشت (05/0p).در میزان گلوکز تیمار شاهد بطورمعنی‌داری مقدار بیشتری تسبت به سایر تیمارها نشان‌داد(05/0>p). کمترین میزان گلوکز مربوط به تیمار 5 درصد و بعد از آن تیمار 3 درصد بود.در مجموع نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهدکه پودر دارچین به میزان 3 درصد قادر است به عنوان محرک ایمنی نقش مهمی را در بهبود عملکرد رشد و ارتقای سیستم ایمنی ماهی قزل‌آلای‌رنگین‌کمان ایفا کند.

نظر شما