بیدمشک هدیهی دلانگیز دالاهو
خاستگاه بیدمشک در دالاهو شهرهای کِرند و گهواره است، گلهای زرد کمرنگ بیدمشک هر صبحگاهان فروردین باز میشوند و هر صبح و شام بعد از طلوع و قبل از غروب، هنگام چیدن این سنبلههایهای معطر است.
باغدارانی که درخت بیدمشک کاشته اند در این دو دیار سبز و رویایی در روزهای پایانی سال تا اواسط فروردین به جمع کردن این گل خوشرنگ مشغول میشوند.
و بعد از چیدنشان عرقگیری را آغاز میکنند تا شکوفهها عطر و بویشان نپرد.
این درخت زینتی از نژاد بید هر ساله بر تعداد شاخهها و ارتفاعش میافزاید، و گاه به ده متر هم میرسد.
اسانس و عرق هدف اصلی پرورش درخت بیدمشک در ایران است. عرق بیدمشک در تولید نُقل بیدمشک، شربت بیدمشک، حلوا، انواع شیرینی، بستنی و... کاربرد دارد. از برگهای سبز و پوست تنه درخت بیدمشک نیز دمنوش تهیه میکنند که خاصیت درمانی مشابه با عرق گلهای بیدمشک دارد.
طبع بیدمشک
طبیعت عرق بیدمشک یا دیگر فرآوردههای درخت بیدمشک سرد و تر است. برای متعادل کردن طبع سرد بیدمشک باید شربت بیدمشک را با کمی گلاب و عسل میل کرد.
📸: ایرج الیاسی
نظر شما