افزایش مصرف گل در بین جوانان و هشدارهای لازم
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان از افزایش مصرف ماده مخدر گل، به خصوص در بین جوانان، ابراز نگرانی کرد.
آقای آزادی با اشاره به سهولت دسترسی به این ماده مخدر توهمزا، آن را عاملی برای گرایش روزافزون افراد، به ویژه جوانان، به این ماده دانست.
به همین دلیل، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با مشارکت رسانهها و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی، اقدام به آگاهسازی شهروندان از عوارض خطرناک مصرف این ماده مخدر کرده است.
آقای آزادی در خصوص عوارض کوتاهمدت و بلندمدت مصرف گل اظهار داشت:
مصرف این ماده مخدر در کوتاهمدت میتواند باعث افزایش ضربان قلب، قرمزی چشم، خشکی دهان و گلو، خندههای بیمورد، عدم تمرکز، عدم تعادل، پرخوری، خوابآلودگی و افسردگی شود.
عوارض بلندمدت مصرف گل نیز شامل موارد زیر است:
- کاهش حافظه کوتاهمدت
- افت تحصیلی
- تغییر در عادات روزمره
- افزایش رفتارهای پرخطر
- مشکلات ریوی و سرطان
- زمینه سازی برای بروز اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی، روان پریشی و خودکشی
با توجه به عوارض بسیار خطرناک مصرف گل، لازم است که خانوادهها و به خصوص جوانان، نسبت به این موضوع آگاهی کامل داشته باشند و از هرگونه مصرف این ماده خودداری کنند.
مرکز ملی سوء مصرف مواد مخدر با شماره تلفن 09628 و خط ملی پیشگیری از خودکشی با شماره تلفن 123، به صورت شبانهروزی آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به افراد در این زمینه هستند.
امیدواریم با افزایش آگاهی و همکاری همه افراد جامعه، شاهد کاهش مصرف مواد مخدر، به خصوص گل، در بین جوانان باشیم.
سلامتی و شادکامی همه جوانان ایران آرزوی ماست.
در کنار هشدارهای ارائه شده، لازم است به این نکته نیز توجه شود که اعتیاد به مواد مخدر، یک بیماری پیچیده است و ترک آن به تنهایی و بدون کمک متخصصان امکانپذیر نیست.
اگر شما یا یکی از اطرافیانتان به گل یا هر ماده مخدر دیگری اعتیاد دارید، از شرم و طرد شدن نترسید و برای ترک اعتیاد از متخصصان کمک بگیرید.
شما تنها نیستید و راههای زیادی برای رهایی از این مشکل وجود دارد.
نظر شما