شیوع وبا در سودان
شیوع وبای در سودان تاکنون باعث مرگ دستکم ۲۲ نفر شده است. هاشم محمد ابراهیم، وزیر بهداشت سودان، اعلام کرد که این اپیدمی به دلیل آلودگی آب آشامیدنی و شرایط آب و هوایی رخ داده است.
بیمارانی که از وبا رنج میبرند در یک مرکز ایزوله روستایی در ود الحلو در ایالت کسالا در شرق سودان تحت درمان قرار میگیرند [عکس: AFP] منتشر شده در ۱۸ اوت ۲۰۲۴ سودان اخیراً با شیوع وبا مواجه شده است که در هفتههای اخیر نزدیک به دو دهه نفر را به کام مرگ کشانده و صدها نفر دیگر را بیمار کرده است.
وزیر بهداشت سودان در بیانیهای در روز یکشنبه اعلام کرد که تاکنون دستکم ۲۲ نفر بر اثر این بیماری جان باختهاند و حداقل ۳۵۴ مورد تأیید شده از وبا در این کشور جنگزده شناسایی شده است.
وی در روز شنبه اعلام کرد که اپیدمی وبا در سودان به دلیل «شرایط آب و هوایی و آلودگی آب آشامیدنی» رخ داده است.
او گفت این تصمیم با همکاری مقامات ایالت شرقی کسالا، آژانسهای سازمان ملل متحد و کارشناسان، پس از «کشف ویروس وبا توسط آزمایشگاه بهداشت عمومی» اتخاذ شده است.
یک مقام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، مارگارت هریس، در یک تماس رسانهای در روز جمعه گفت که تاکنون ۱۱,۳۲۷ مورد وبا با ۳۱۶ مورد مرگ در سودان گزارش شده است.
او افزود: «ما انتظار داریم موارد بیشتری از آنچه که گزارش شده، وجود داشته باشد.»
بر اساس گفتههای WHO، وبا یک عفونت سریع و بسیار مسری است که باعث اسهال میشود و در صورت عدم درمان منجر به کمآبی شدید و مرگ احتمالی در عرض چند ساعت میشود. این بیماری از طریق مصرف مواد غذایی یا آب آلوده منتقل میشود و میتواند ظرف چند ساعت بدون درمان کشنده باشد. کودکان زیر پنج سال به خصوص در معرض خطر قرار دارند.
وبای در سودان غیرمعمول نیست. یک شیوع بزرگ قبلی در سال ۲۰۱۷ دستکم ۷۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۲,۰۰۰ نفر را در کمتر از دو ماه بیمار کرد.
اما این شیوع بیماری، آخرین فاجعه برای این منطقه است.
سیلهای فصلی ویرانگر در هفتههای اخیر نیز بر میزان بدبختی افزوده است. دهها نفر کشته شده و زیرساختهای حیاتی در ۱۲ استان از ۱۸ استان سودان تخریب شدهاند، بر اساس گزارش مقامات محلی. بر اساس آژانس مهاجرت سازمان ملل متحد، حدود ۱۱۸,۰۰۰ نفر بر اثر سیلها آواره شدهاند.
برای پیچیدهتر کردن اوضاع، جنگ داخلی که از آوریل سال گذشته آغاز شد، هنگامی که تنشهای بین نظامیان و یک گروه شبهنظامی قدرتمند به درگیریهای آشکار در سراسر کشور منجر شد، منطقه را به آشوب کشاند.
نیروهای مسلح سودان (SAF) به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) به رهبری محمد حمدان دقلو، معروف به «حمیدتی»، برای قدرت و کنترل این کشور آفریقایی با جمعیت ۴۶ میلیون نفر درگیر شدهاند.
این درگیریها پایتخت خرطوم و سایر مناطق شهری را به میدان جنگ تبدیل کرده و زیرساختهای غیرنظامی و سیستم بهداشت و درمان ضعیف را نابود کرده است. بسیاری از بیمارستانها و مراکز پزشکی به دلیل نبود امکانات اولیه درهای خود را بستهاند.
این جنگ هزاران نفر را کشته، بیش از ۱۰.۷ میلیون نفر را آواره کرده و بسیاری را به سوی قحطی سوق داده است. قحطی در یک کمپ بزرگ آوارگان در منطقه شمالی ویران شده دارفور تأیید شده است.
یک دور جدید از مذاکرات با هدف پایان دادن به درگیری ۱۶ ماهه در سودان، روز چهارشنبه در سوئیس آغاز شد، با وجود عدم حضور ارتش.
ایالات متحده، عربستان سعودی، سوئیس، اتحادیه آفریقا، مصر، امارات متحده عربی و سازمان ملل متحد در تلاش هستند تا ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع را به مذاکرات آتشبس هدایت کنند.
روز یکشنبه، شورای حاکمیتی تحت کنترل ارتش سودان اعلام کرد که یک هیئت دولتی را برای ملاقات با مقامات آمریکایی در قاهره اعزام خواهد کرد، در حالی که فشارهای ایالات متحده بر ارتش برای پیوستن به مذاکرات آتشبس در حال انجام در سوئیس افزایش مییابد.
نظر شما