احداث ابرشهر جدید با همکاری چهار کشور اروپایی: ظرفیت اسکان ۴۵ میلیون نفر
موضوع : اطلاع‌رسانی | اخبار

احداث ابرشهر جدید با همکاری چهار کشور اروپایی: ظرفیت اسکان ۴۵ میلیون نفر

ایده احداث یک ابرشهر جدید در اروپا که کشورهای هلند، بلژیک، آلمان و احتمالا فرانسه را به هم پیوند می‌زند، در حال بررسی و مراحل اولیه پیاده‌سازی قرار دارد. این طرح که می‌تواند ظرفیت اسکان تا ۴۵ میلیون نفر را داشته باشد، به منظور بهره‌برداری از نقاط قوت جغرافیایی و اقتصادی این مناطق تدارک دیده شده است.

اروپا با وجود جمعیت پرتراکم و میزبان بودن ۱۰ تا از بزرگترین اقتصادهای جهان، هنوز از نظر عظمت شهرها با کلان‌شهرهای آسیا، آمریکا و آفریقا فاصله زیادی دارد. در راستای کاهش این فاصله، تقریبا یک دهه است که ایده احداث شهری که سه یا چهار کشور اروپایی را به هم متصل کند، مطرح شده است.
 

شبکه منسجم شهری در قلب اروپا

این ابرشهر جدید قرار است کشور هلند را با منطقه فلاندرنشین بلژیک، نوردراین-وستفالن آلمان و احتمالا شهر لیل در فرانسه ادغام کند. شهرهای بروکسل، کلن و آمستردام نیز ممکن است به این پروژه ملحق شوند. طرح این کلانشهر تاکید بر کاهش انتشار کربن و استفاده از شبکه حمل و نقل عمومی یکپارچه دارد که می‌تواند همکاری بین‌المللی کارآمدتری ایجاد کند.

نمونه مشابه در هلند

طرح پیشنهادی، مفهومی مشابه به الگوی موجود در هلند دارد، جایی که چهار شهر بزرگ - آمستردام، روتردام، اوترخت و لاهه - به عنوان یک شبکه واحد عمل می‌کنند. آمستردام پایتخت اقتصادی، لاهه مقر حکومت، روتردام نقطه لجستیکی و اوترخت مرکز تحقیقات و آموزش است. این مدل موفق منطقه‌ای نمونه‌ای الهام‌بخش برای ایده ابرشهر چندکشوری است.

چالش‌ها و انتقادات

پیتر ساولبرگ، برنامه‌ریز شهری و ایده‌پرداز این پروژه، اعلام کرده که انتظار می‌رود ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی کنند و تمرکز اقتصادی در شهرهای بزرگ قرار گیرد. او معتقد است که ایجاد این ابرشهر می‌تواند میزان قابل توجهی از سرمایه‌گذاری و استعدادها را جذب کند.

این ایده از حمایت چندین نهاد برجسته از جمله یک شرکت حقوقی بین‌المللی و بزرگترین سازمان کارفرمایان هلند برخوردار است. با این حال، همه افراد شوق و اشتیاق یکسانی برای این پروژه ندارند؛ کشاورزان هلندی مخالف این طرح هستند و معتقدند که این پروژه به محیط زیست آسیب می‌رساند و آن‌ها را از زمین‌هایشان بیرون می‌کند.

اعتراضات گسترده کشاورزان باعث شده تا پروژه «شبکه شهر سه کشوری» برخی از محتواهای خود را از وب‌سایت‌هایش حذف کرده و این ایده را در وضعیت نامشخصی قرار دهد.

این ابرشهر، اگر با موفقیت اجرا شود، می‌تواند نه تنها به افزایش اتصال و همکاری بین‌المللی در منطقه کمک کند، بلکه به عنوان الگویی برای دیگر کشورهای جهان در بهره‌برداری از قدرت تجمیع‌شده اقتصادی و اجتماعی ایفای نقش کند.

نظر شما