موضوع : نمایه مطبوعات | همشهری

150 میلیون دلار محصول صنایع تبدیلی امسال صادر می شود

سه شنبه 12 تیر ,1375 2 ژوئیه ,1996 سال چهارم , شماره 1008

مدیر کل صنایع غذایی و دارویی وزارت صنایع اعلام کرد: ارزش صادرات
صنایع تبدیلی کشور از 13 میلیون دلار در سال 68 به 141 میلیون دلار
در سال گذشته رسید.
. محمدمهدی پارساپور در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت:
پیش بینی می شود با اعمال سیاستهای تشویقی و ارائه تسهیلات بیشتر به
صادرکنندگان , میزان صادرات صنایع تبدیلی امسال از 150 میلیون دلار
فراتر خواهد رفت.
عمده محصولات صادراتی این بخش را رب گوجه فرنگی, کنسانتره ,شیرینی و
شکلات, کمپوت, انواع کنسرو و ماکارونی تشکیل می دهد.
وی گفت: صنایع تبدیلی کشاورزی برای خرید و جمع آوری محصولات کشاورزی
به نقدینگی زیادی نیاز دارند. چنانچه بانکها نقدینگی مورد نیاز این
واحدها را تامین کنند, آنها مشکلی در زمینه تولید و صادرات نخواهند
داشت.
وی افزود: پارسال تولیدکنندگان کالاهای اساسی از محل ورود موقت ,
اندکی از تولیدات خود را صادر کردند. با برنامه ریزی های انجام شده و
توافق با وزارت بازرگانی, آنها امسال می توانند از محل واردات موقت و
پس از تامین نیاز داخل, بخش بیشتری از تولیدات خود را صادر کنند.
وی گفت: برای واحدهای تولیدکننده کالاهای اساسی نظیرروغن نباتی ,
آرد, پودرلباسشویی , صابون , قند و شکر, شیر و لبنیات 245 میلیون
دلارارز به نرخ شناور تخصیص یافته وسهمیه های ارزی هر واحد تعیین
شده است که براساس برنامه تولید به آنها اختصاص می یابد.
وی تصریح کرد: سایرتولیدکنندگان محصولات صنعتی ارزصادراتی
دریافت خواهند کرد.
ارز شناور برای مواد کمکی و بسته بندی روغن, مواد اولیه مصرفی و
بسته بندی پودر, قطعات یدکی کارخانه های آرد, روغن, شیر و لبنیات
اختصاص می یابد.
وی گفت: واحدهای تولیدی که سال گذشته ارز صادراتی به آنها تعلق
گرفت به خاطر کمبود نقدینگی نتوانستند برای تامین مواد اولیه مورد
نیاز به موقع نسبت به گشایش اعتبارهای خود اقدام کنند.
پارساپور با اشاره به ظرفیت یک میلیون و 200 هزار تنی تولید شیر و
محصولات لبنی کشور خواستار تجدیدنظر در نرخ تضمینی شیر شد تا انگیزه
تولید شیر در دامداران افزایش و تولید محصولات لبنی رشد یابد.
به گفته وی به دلیل شرایط خاص جوی و پائین بودن نرخ خریدتضمینی
چغندر قند نسبت به سایر محصولات کشاورزی, زارعان برای کاشت این محصول
رغبت کمتری نشان دادند. این امر مشکلاتی را در تولید قند و شکر ایجاد
می کند.

 

نظر شما