مذاکرات جلیلی با مقام های روسیه در مسکو
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه روز جمعه در برنامه شبکه تلویزیونی « روسیه ۲۴» از حضور سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در مسکو خبر داد. معاون وزیر خارجه روسیه توضیحی درباره اهداف و دلایل سفر جلیلی به مسکو که در سکوت کامل خبری انجام شده است، نداد. با این حال، با رد نظامی بودن بخشی از برنامه هسته ای ایران تصریح کرد که در تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران افراط شده است. مشروح این اخبار در پی می آید.
معاون وزیر خارجه روسیه: برنامه هسته ای ایران بخش نظامی ندارد
ایسنا گزارش داد: معاون وزیر خارجه روسیه با اعلام این خبر که دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در حال حاضر در مسکو به سر می برد، تاکید کرد که شواهدی دال بر وجود فعالیت های نظامی در برنامه هسته ای ایران در دست نیست. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه در برنامه شبکه تلویزیونی « روسیه ۲۴» تاکید کرد که برنامه هسته ای ایران بخش نظامی ندارد. وی گفت: ما دارای اطلاعات بررسی شده ای در این باره هستیم که در مورد وجود بخش نظامی (در برنامه هسته ای ایران) اطلاعاتی موثق وجود ندارد. شواهدی که از وجود بخش نظامی در برنامه هسته ای ایران حکایت کند، در دست نیست. بنا بر گزارش خبرگزاری نووستی، وی افزود: باید از طریق مذاکرات تردیدهای باقی مانده را رفع کرد و به تعدادی از مسائل خاتمه داد و در این راستا مهم است که ایران به طور تنگاتنگ با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری کند. ریابکوف خاطرنشان کرد که ایران اجازه ورود ناظران بین المللی به تاسیسات هسته ای خود را می دهد و گفت: آن ها اجازه ورود می دهند. آن ها ماه اوت سال جاری علاوه بر بازرسی های منظم فعلی، گروه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را به تعدادی از تاسیسات هسته ای خود دعوت کردند. آن ها در ماه نوامبر دوباره گروه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را به بازدید از تاسیسات هسته ای خود دعوت کردند. ما معتقدیم که این تجلی راهکار مسئولانه و حسن نیت است و البته امیدواریم این دعوت ها بی جواب نمانند.
اسرائیل را از لغزیدن به سوی حمله نظامی علیه ایران برحذر داشته ایم
معاون وزیر خارجه روسیه همچنین افزود که روسیه، اسرائیل را از تجاوز احتمالی علیه ایران بر حذر داشته است. ریابکوف ضمن دادن پاسخ به سوالاتی درباره مذاکرات چندی پیش وی با آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل گفت: ما اسرائیل را از لغزیدن به سوی تصمیم گیری احتمالی در مورد آغاز عملیات جنگی برحذر داشته ایم. این دیپلمات روسی افزود: تمایل نداریم که حاصل نشدن پیشرفت در مذاکرات بر سر این مسئله انگیزه ای برای حرکت در جهت معکوسی به وجود آورد.
جلیلی در مسکو به سر می برد
به گفته وی، روسیه موضع خود مبنی بر جستجوی راه حل مسالمت آمیز مسئله ایران را برای طرف اسرائیلی توضیح داد و تاکید کرد که روسیه در آینده هم در این جهت کوشش خواهد کرد. معاون وزیر خارجه روسیه گفت که روسیه با همه طرف ها در مورد این مسئله در تماس است و از جمله سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در حال حاضر در مسکو به سر می برد.
تحریم ایران وارد مسیر افراط شده است
به گزارش ایرنا، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد روسیه در گروه ۱+۵ همچنین با انتقاد از سیاست کشورهای غربی در قبال ایران اعلام کرد: در تحریم جمهوری اسلامی ایران افراط شده است. ریابکوف گفت: تحریم ها تا اندازه زیادی از آن چه در عرصه مذاکره با ایران صورت می گیرد، پیشی گرفته اند. وی با تاکید بر لزوم تلاش برای از سرگیری مذاکرات با ایران، خاطرنشان کرد: باید اقدامات در زمینه مذاکرات را پیش برد. به گزارش ایسنا به نقل از نووستی، این درحالی است که، هرمان رامپوی رئیس شورای اروپا اعلام کرد که سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا پس از پایان نشست دو روزه خود در بروکسل به وزیران خارجه این کشورها دستور دادند کار تهیه و تدوین بسته جدید تحریم ها علیه ایران را در ماه ژانویه به پایان برسانند.
اختلاف بین کنگره و دولت آمریکا درباره تحریم ایران
در همین حال آسوشیتدپرس خبرداد: جمهوری خواهان و دموکرات ها با وجود مخالفت دولت اوباما با تحریم بانک مرکزی ایران بر عقایدشان پافشاری می کنند و قصد تغییر در تحریم ها را ندارند. به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: دولت اوباما استدلال می کند که اعمال مجازات های شدید به تضعیف تلاش بین المللی منجر خواهد شد که تهران را هدف گرفته است و در نهایت به بالارفتن بهای نفت منجر می شود که به ایران کمک خواهد کرد. جمهوری خواهان و دموکرات ها با نگاهی به انتخابات سال ۲۰۱۲ قصد دارند به نمایش جنگ طلبی در قبال ایران و حمایت از اسرائیل بپردازند که برای یهودیان آمریکایی که در انتخابات شرکت می کنند و تخصیص بودجه آنها برای احزاب سیاسی موضوعاتی مهم محسوب می شوند. قانون گذاران امیدوارند نسخه نهایی این طرح سیاسی را اوایل هفته آینده ارائه دهند. تیموشی گیتز، وزیر خزانه داری آمریکا اول ماه دسامبر در نامه ای به سناتورها مخالفت دولت با اقدام سنا را به دلیل تحلیل بردن تلاش ها برای اعمال فشار بر ایران اعلام کرد و هشدار داد این اقدامات به افزایش بهای نفت منجر می شود و از نظر مالی به سود ایران خواهد بود. دولت اوباما هم تغییرات فنی و هم تغییرات ماهوی از جمله تاخیر شش ماهه برای اجرای کلیه تحریم ها را خواستار است.
گل: حمله تل آویو به تهران به مثابه آتش زدن بنزین است
از سوی دیگر، رئیس جمهور ترکیه حمله رژیم صهیونیستی به ایران را به مثابه آتش زدن بنزین خواند و تاکید کرد: نباید با ایران شوخی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر عبدا... گل در گفت وگو با شبکه خبری فرانسه ۲۱ اظهار داشت: حمله اسرائیل به ایران همانند آتش زدن بنزین و دیوانگی محض است. وی افزود: به نظر من اسرائیل با حمله نظامی به تهران مرتکب اشتباه بزرگی می شود زیرا ایران کشوری نیست که کسی بخواهد با آن شوخی کند. رئیس جمهور ترکیه تاکید کرد: من به عنوان رئیس جمهور کشوری که مخالف وجود سلاح هسته ای در منطقه خاورمیانه است، درباره ماجراجویی اسرائیل علیه ایران هشدار می دهم. در همین حال به گزارش ایسنا داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه نیز در یک کنفرانس خبری گفت: میان ایران و ترکیه به هیچ وجه مشکلی وجود نداشته و در آینده نیز به وجود نخواهد آمد. وی اضافه کرد در هفته گذشته با همتای ایرانی اش ۲بار صحبت کرده و در هر دو بار تماس تلفنی ۲ساعت با یکدیگر درباره مسائل گوناگون تبادل نظر کرده اند.
ایهود باراک: در رابطه با ایران نباید هیچ گزینه ای را از روی میز کنار گذاشت
در مقابل، ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بار دیگر ایران را به تلاش برای تولید سلاح هسته ای متهم کرد و گفت که در مورد ایران نباید هیچ گزینه ای را از روی میز کنار گذاشت. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه هاآرتص، ایهود باراک، در یک مصاحبه تلویزیونی خواستار اعمال تحریم های جدید و بیشتر علیه ایران شد و گفت که اقدامات علیه ایران در عرصه دیپلماتیک و از طریق تحریم ها و آژانس دنبال می شود. باراک در پاسخ به این سوال که آیا جنگ پنهان، علیه ایران آغاز شده است، گفت: فکر می کنم پاسخ خیر است. باراک مدعی شد: جامعه بین المللی موافق است که مسیر دیپلماتیک و توسل به تحریم باید تا انتها طی شود و هیچ گزینه ای نباید از روی میز کنار گذاشته شود.
ابراهیمی: کمیته ای برای بررسی حادثه سفارت انگلیس در کمیسیون امنیت ملی مجلس تشکیل شد
حجت الاسلام حسین ابراهیمی، نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خراسان با اظهار این که در جلسه روز گذشته این کمیسیون موضوع تحرکات اخیر انگلیس علیه جمهوری اسلامی ایران و همچنین مسائل مربوط به حادثه سفارت این کشور در تهران مورد بررسی قرار گرفت، از تشکیل کمیته ای برای بررسی این حادثه خبر داد و گفت: با بررسی هایی که در کمیسیون در مورد تحرکات اخیر انگلیس علیه جمهوری اسلامی ایران انجام شد، همه اعضا اتفاق نظر داشتند که بهترین واکنش در مقابل این تحرکات، مصوبه مجلس مبنی بر کاهش روابط تهران با لندن بوده است. ابراهیمی ادامه داد: تجمع دانشجویان مقابل سفارت انگلیس اقدام ارزنده ای در راستای حمایت از مصوبه مجلس بود اما ورود به سفارت انگلیس و اقداماتی که در آن جا انجام شد، در شان نظام نبود. به گفته نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، کمیته تشکیل شده، این موضوع را پی گیری می کند که آیا انگلیس خود با باز گذاشتن درهای سفارت مایل به ورود برخی افراد به داخل سفارت بوده و در واقع آیا برای توطئه ای زمینه چینی کرده است یا نه، زیرا درهای سفارت انگلیس در تهران درهای الکترونیکی است و این گونه نیست که با فشار دست باز شود. ابراهیمی تاکید کرد: در عین حال باید از عملکرد مدبرانه نیروی انتظامی در مورد این مسئله تقدیر کرد.
منبع: روزنامه خراسان ۱۳۹۰/۹/۲۰
نویسنده : بهروزی
نظر شما