چرا اغلب گلادیاتورهای روم باستان گیاهخوار بودند؟ از رژیم غذایی آن‌ها چه می‌دانیم؟
موضوع : اطلاع‌رسانی | گزارش

چرا اغلب گلادیاتورهای روم باستان گیاهخوار بودند؟ از رژیم غذایی آن‌ها چه می‌دانیم؟

تصویری که ما از گلادیاتورهای رومی در ذهن داریم، به‌ویژه در فیلم‌های هالیوودی، شامل مردان عضلانی و تنومند است که با جانورانی مانند ببر درگیر می‌شوند. اما شاید دانستن این مطلب تعجب‌برانگیز باشد که رژیم غذایی این جنگجویان عمدتاً نه از گوشت، بلکه از میوه‌جات تشکیل شده بود.

کلمه گلادیاتور از واژه گلادیوس (Gladius) به معنای «شمشیر» گرفته شده است. گلادیاتورها در امپراتوری روم به جنگجویانی گفته می‌شدند که به نبرد با حیوانات وحشی، مجرمان محکوم به مرگ و دیگر گلادیاتورها می‌پرداختند. این جنگجویان معمولاً از اسیران جنگی، بردگان و مجرمان محکوم تشکیل می‌شدند، اما برخی نیز به‌طور داوطلبانه برای شرکت در مسابقات خود را معرفی می‌کردند.

بر اساس برآوردها، مردانی که در این مسابقات شرکت می‌کردند، ۱ به ۹ شانس کشته شدن داشتند. در روم باستان، دنیای گلادیاتورها ساختار بسیار مشخصی داشت و این جنگجویان با قوانین سختگیرانه‌ای روبرو بودند که باید از آن‌ها پیروی می‌کردند. آن‌ها همچون ورزشکاران مدرن، رژیم غذایی سختی را دنبال می‌کردند و با تمرینات شدید به سلامتی خود توجه می‌کردند.

رژیم غذایی گلادیاتورها چگونه بود؟

پزشک یونانی جالینوس در کتاب‌های خود گفته است که ورزشکاران رومی برای عضله‌سازی گوشت می‌خوردند، در حالی که سایر متون تاریخی اشاره به رژیم غذایی لوبیا و غلات دارند.

تحقیقات انجام‌شده در سال ۲۰۰۸ توسط محققان دانشگاه پزشکی وین و دانشگاه برن سوئیس بر روی استخوان‌های گلادیاتورها نشان می‌دهد که آن‌ها عمدتاً گیاهخوار بودند. این مطالعه بر روی بقایای ۲۲ گلادیاتور از ۱۸۰۰ سال پیش در شهر رومی افسوس در استان ازمیر ترکیه انجام شده و نشان می‌دهد رژیم غذایی این جنگجویان رومی بیشتر بر پایه غلات و عمدتاً بدون گوشت بوده است.

سطح استرانسیوم موجود در استخوان‌های آن‌ها همچنین نشان می‌دهد که این جنگجویان نوشیدنی‌ای درست‌شده از خاکستر گیاهان مصرف می‌کردند. این نوشیدنی نوعی تقویت‌کننده سلامتی برای رفع کمبود کلسیم و کمک به بازسازی بدن آن‌ها و بهبود وضعیت استخوان‌هایشان پس از مبارزه و تمرین بوده است.

ترکیبات غذایی و تأثیرات آن

غذای معمولی گلادیاتورها شامل گندم، جو و لوبیا بود. نامی که معاصران این جنگجویان به آن‌ها می‌دادند، با عنوان «جو‌خوار» ریشه در همین رژیم غذایی دارد. این رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات، لایه قابل توجهی از چربی زیر پوستی را در اختیار آن‌ها قرار می‌داد. این لایه چربی از رباط‌ها، اعصاب و رگ‌های خونی در برابر آسیب ناشی از بریدگی محافظت می‌کند.

پژوهشگران می‌گویند تقریباً در رژیم غذایی همه این مبارزان حرفه‌ای نشانه کمی از گوشت یا محصولات لبنی وجود دارد. البته گلادیاتورهایی نیز بودند که از سایر نقاط امپراتوری روم می‌آمدند و نوع متفاوتی از رژیم غذایی شامل گوشت و مواد لبنی بیشتر داشتند.

نظر شما