محله موتور آب: از آبادانی تا تغییر چهره
در منطقه ۱۴ تهران، خیابانی به نام “موتور آب” وجود دارد که یادآور تاریخچه جالب این محله است. این مقاله به بررسی چگونگی تأثیر یک موتور آب بر زندگی مردم این محله میپردازد.
آب و آبادانی:
حدود ۷۰ سال پیش، رضا گیوی، فردی نیکوکار، چاهی عمیق در کنار باغهایش حفر کرد. سپس چند نفر از اهالی با همکاری یکدیگر موتور آبی خریداری کردند تا آب چاه را به زمینهای کشاورزی و خانههای مردم برسانند. همین موتور آب باعث شد تا نام محله به “موتور آب” تغییر کند.
سهمیهبندی آب و درگیریها:
به دلیل خشکسالی و کمبود آب، سهمیهبندی آب در محله اجرا شد. این موضوع باعث ایجاد درگیریهایی بین کشاورزان بر سر سهم آب میشد. بزرگان محله با وساطت خود این درگیریها را خاتمه میدادند. مردم برای دریافت آب شرب نیز باید در صفهای طولانی منتظر میماندند که اغلب با درگیری همراه بود.
حاج احمد زاهدی، اولین موتورچی:
حاج احمد زاهدی، اولین موتورچی محله بود که مسئولیت نگهداری و راهاندازی موتور آب را بر عهده داشت. او به دلیل انصاف و عدالت در تقسیم آب بین اهالی، مورد احترام بود.
رونق کشاورزی و تغییر چهره محله:
با افزایش آب و رونق کشاورزی، وضعیت اقتصادی اهالی بهبود یافت. اما با ارزش یافتن زمینها، ساختوساز در محله آغاز شد و زمینهای کشاورزی جای خود را به ساختمانهای بلند دادند. در نهایت موتور آب نیز از کار افتاد و محله چهره کاملاً متفاوتی به خود گرفت. امروزه بسیاری از جوانان محله از تاریخچه و وجود موتور آب در گذشته بیخبرند.
نظر شما