پردهبرداری از اسرار نقاب طلایی توت عنخ آمون؛ ارتباط با مرگ ملکه نفرتیتی
کشف مقبره توت عنخ آمون در سال ۱۹۲۲ همچنان به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای باستانشناسی تاریخ شناخته میشود. نقاب طلایی او، که به عنوان یکی از مشهورترین آثار باستانی جهان شناخته میشود، همواره با افسانههایی مانند “نفرینی” که بر سر بازکنندگان مقبره آمد، مرتبط بوده است.
تحقیقات جدید حاکی از آن است که این ماسک شاید اصالتاً متعلق به توت عنخ آمون نبوده و احتمالاً برای ملکه نفرتیتی ساخته شده است. نیکلاس ریوز، مصرشناس معروف، معتقد است که تفاوتهای ظاهری و جنس طلای ماسک با سایر بخشهای مقبره نشاندهنده آن است که این نقاب برای یک زن یا یک کودک طراحی شده بوده است. سوراخهای گوش موجود در ماسک نیز این نظریه را تقویت میکند.
یافتههای جدید اشاره به این دارند که مرگ ناگهانی توت عنخ آمون باعث شد تا بدن او در مقبرهای بدون برنامهریزی کافی و با عجله دفن شود.روایت دیگری درباره وجود مواد رادیواکتیو در دیوارهای مقبرهها و تاثیرات زیانبار آنها، درباره مرگ نفرینشده اطرافیان این پادشاه افسانهای را جدیتر کرده است. ژورنال اکتشافات علمی (JSE) نیز اعلام کرده که بسیاری از مقبرههای باستانی مصر حاوی امواج بالای رادیواکتیویته هستند که میتوانند به بیماریهای کشنده منجر شوند.
این افشاگریها و تحقیقات نشان میدهند که هنوز حقایق زیادی درباره تاریخ مصر باستان و میراث جاودانه فرعونهای آن در انتظار کشف هستند. برنامههایی برای نمایش آثار توت عنخ آمون و دیگر فرعونها در موزههای مدرن مصر در جریان است.
نظر شما