تأثیر مرگ رابین ویلیامز بر افزایش خودکشی در آمریکا
براساس یک مطالعه جدید، مرگ رابین ویلیامز، بازیگر محبوب هالیوود، با پوشش وسیع رسانهای، ممکن است به افزایش 10 درصدی در موارد خودکشی در آمریکا منجر شده باشد. دادههای منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، نشان میدهد که در چهار ماه پس از مرگ ویلیامز در آگوست 2014، تعداد خودکشیها به 18,690 نفر رسیده است؛ این عدد به طور قابل توجهی بیشتر از 16,849 خودکشی مشابه در سالهای قبل است.
دیوید فینک، از اعضای اپیدمیولوژی دانشگاه کلمبیا، میگوید: «در دادهها میتوان افزایش آماری خودکشی در ماه اوت را مشاهده کرد.» این تحقیق، از نخستین مطالعاتی است که به بررسی تأثیر خودکشی افراد مشهور در آمریکا میپردازد. اگرچه فینک اظهار میکند که این تحقیق اثبات نمیکند که مرگ ویلیامز مستقیماً موجب افزایش خودکشی شده است، اما شواهد حاکی از تأثیر آن هستند.
جالب توجه است که افزایش خودکشی در میان مردان 30 تا 44 ساله که از روش مشابه ویلیامز یعنی حلقآویز کردن استفاده کردهاند، بیشتر بوده است. طبق گفته فینک، عوامل اجتماعیاقتصادی، دسترسی به ابزار خودکشی و غلبه بر ترس از مرگ از عناصری هستند که میتوانند تحت تأثیر خودکشی یک شخص مشهور قرار گیرند.
با وجود عدم اشاره به میزان دقیق تأثیر پوشش رسانهای بر افزایش خودکشی، این مطالعه تأکید میکند که حجم گسترده اخبار درباره ویلیامز ممکن است جرئت غلبه بر ترس از خودکشی را افزایش داده باشد. این یافتهها نشاندهنده نقش حیاتی رسانهها در مدیریت پیامدهای پس از مرگ افراد مشهور است.
نظر شما