کشف موجودی نورافشان در اعماق «منطقه نیمهشب» اقیانوس
پژوهشگران در کالیفرنیا موفق به شناسایی موجودی ژلاتینی و ناشناس شدهاند که دو دهه پیش برای اولین بار در اعماق اقیانوس مشاهده شد. این جانور که به اندازه یک سیب است، گونهای جدید از لیسههای دریایی از نرمتنان بیصدف است و با نام علمی «باثیدویوس کاداکتیلوس» شناخته میشود.
مشخصات و زیستگاه
این لیسه دریایی در عمق ۲۶۱۴ متری اقیانوس آرام، در منطقهای به نام «منطقه نیمهشب» زندگی میکند. این منطقه با دمای پایین، تاریکی مطلق و فشار شدید شناخته میشود و در عمق ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ متری زیر سطح آب قرار دارد.
- دمای پایین، تاریکی مطلق و فشار شدید شناخته میشود و در عمق ۱۰۰۰ تا ۴۰۰۰ متری زیر سطح آب قرار دارد.
این جانور دارای حجمی بزرگ و شبیه کلاه، دمی صاف و برجستگیهای انگشتیشکل است و از بدنی شفاف و ذرات درخشان برای پنهان شدن و حواسپرتی شکارچیان بهره میبرد.
کشف و بررسیهای بیشتر
این لیسه بیش از ۱۵۰ بار در مأموریتهای غواصی مختلف مشاهده شده و توسط موسسه تحقیقات آکواریوم خلیج مونتری مطالعه شده است. این موجود علاوه بر سواحل اقیانوس آرام در آمریکای شمالی، در درازگودال ماریانا در اقیانوس آرام غربی نیز دیده شده است.
قابلیتهای زیستی
زیستتابی: لیسه دریایی میتواند با زیستتابی از بدن خود برای ایجاد حواسپرتی در برابر شکارچیان استفاده کند.
- از بدن خود برای ایجاد حواسپرتی در برابر شکارچیان استفاده کند.
تحرک و دفاع: این موجود با خم کردن بدنش در آب به صورت ستونی حرکت میکند و هنگام تهدید از شفافیت بدنش برای استتار بهره میبرد.
دانشمندان بر این باورند که بررسی این موجود و نحوه سازگاری آن با اعماق آب میتواند به شناخت بهتر بزرگترین زیستگاه روی زمین که ۷۰ درصد از آبهای کره زمین را شامل میشود، کمک کند.
نظر شما