مقبره فرعون «توتعنخآمون» احتمالا به شخص دیگری تعلق دارد
کشف مقبره توتعنخآمون در سال ۱۹۲۲ توجه جهانیان را به خود جلب کرد. در آن زمان، آثار هنری طلایی داخل مقبره و بهویژه ماسک طلایی مرگ شاه توت حیرتانگیز بود. اما شواهد جدید نشان میدهند که این ماسک احتمالا برای شخص دیگری ساخته شده است.
جزئیات ماسک و شک و تردید محققان
ماسک طلایی توتعنخآمون که از ۱۰ کیلوگرم طلا، شیشه آتشفشانی و کوارتز ساخته شده است، تا کنون میلیونها نفر را به خود جلب کرده است. اما به گفته پروفسور فلچر از دانشگاه یورک، شواهد نشان میدهد که این ماسک برای فرعون مرد بالغ طراحی نشده است. او معتقد است که صورت توتعنخآمون به نقاب یک حاکم قبلی که احتمالا ملکه نفرتیتی بوده، اضافه شده است.
سایر شواهد ضد و نقیض
برخی ویژگیهای ماسک، مانند سوراخهای گوشواره، که در فرهنگ مصر باستان بیشتر مختص زنان و کودکان بود، نشان میدهند که این ماسک نمیتواند به شاه توت تعلق داشته باشد. علاوه بر این، طراحی مقبره به شکلی است که بیشتر با دفن ملکهها تطابق دارد تا پادشاهان.
بازنگری در تاریخ شاه توت
توتعنخآمون که در ۱۹ سالگی درگذشت، یکی از مشهورترین فراعنه مصر است. مرگ او که احتمالاً به دلیل حادثهای مانند زیرگرفتن ارابه رخ داده است، بهطور سنتی در تاریخ مصر باستان تفسیر شده است. اما شواهد جدید ممکن است دیدگاههای گذشته را تغییر دهد و نشاندهنده آشفتگیها و تغییرات فرهنگی در آن دوران باشد.
تحلیل
این کشف جدید ممکن است که یک بار دیگر ما را به بازنگری در میراث و تاریخ مصر باستان سوق دهد. بهویژه اینکه ابهامات موجود در تاریخ توتعنخآمون میتوانند روایات معروف از این پادشاه را به چالش بکشند و زمینهساز تحقیقات جدید شوند.
نظر شما