مردم انگلیس در محاصره رسانه های غربی و خشونت پلیس
رسانه های غربی و صهیونیستی ضمن انتشار محدود اخبار مربوط به اعتراضات مردمی انگلیس، عاملان ناآرامی در شهرهای مختلف این کشور را دسته هایی از افراد تبهکار معرفی کردند و از برخورد جدی تر دولت و پلیس با آشوبگران خبر دادند.
در پی گسترش تظاهرات مردمی در شهر های مختلف انگلیس رسانه های خارجی چون بی بی سی، صدای آمریکا، صدای رژیم صهیونیستی، رویترز، دویچه وله، رادیو فرانسه و رادیو فردا در اخبار منتشره خود، تلاش کردند که این مطلب را به ذهن مخاطبان القا کنند که ناآرامی و به گفته این رسانه ها 'اغتشاشات' در شهرهای مختلف انگلیس را گروهی 'شرور' و 'تبهکار' رهبری می کنند. در عین حال این رسانه ها به بازتاب گسترده اقدامات سختگیرانه تر دولت 'دیوید کامرون' نخست وزیر انگلیس برای مقابله با تظاهر کنندگان پرداختند. پیام وزارت خارجه ایران به دولت انگلستان در خصوص چگونگی برخورد با معترضان محور دیگری بود که در خبرهای امروز رسانه های خارجی بازتاب داشت.
محور های اصلی و برجسته شده در اخبار این رسانه ها عبارتند از:
1- معرفی مردم معترض به عنوان یک عده تبهکار و غارتگر
2- بازتاب گسترده تهدیدات دولت و پلیس انگلیس در برخورد با معترضان
3- تعبیر 'دخالت' در امور داخلی انگلیس از پیام جمهوری اسلامی ایران به مقامات این کشور
**بی بی سی
تارنمای بی بی سی در خبری ضمن اعلام استقرار حداقل 16 هزار نیروی پلیس در لندن از بازگشت آرامش به پایتخت بریتانیا خبر داد، اما در عین حال افزود، خشونت های پراکنده در چند شهر دیگر این کشور، همچنان ادامه دارد. این رسانه در راستای اعلام اقدامات جدی دولت و پلیس انگلیس برای مقابله با مردم معترض گفت: در منچستر و سالفورد 15 نفر دستگیر شده اند. یک مقام ارشد پلیس منچستر می گوید که پلیس در این شهر، با سطح خشونت فوق العاده گروه های تبهکاری! رو به روست که قصد دارند بی نظمی گسترده ایجاد کنند. نخست وزیر انگلیس از اقدامات جدی تر برای پایان دادن به ناآرامی های خیابانی در لندن و شهرهای دیگر این کشور سخن گفته است. کامرون 'صحنه های خشونت و غارت در خیابان های بریتانیا' را غیرقابل قبول توصیف کرد. وی افزود که برای این منظور، تمامی مرخصی های نفرات پلیس لغو شده و هزاران تن از ماموران از نقاط مختلف به لندن اعزام می شوند.
بی بی سی در ادامه نوشت: گزارش های خبری حاکی از آن است که بسیاری از کسانی که در آشوب های خیابانی و غارت فروشگاه ها شرکت داشتند، جوانان و نوجوانان بوده اند، و به نقل از کامرون در این خصوص گفت: 'کسانی که به سنی رسیده اند که می توانند دست به شورش و غارت بزنند، برای برخورد قانونی نیز بالغ هستند.'
**صدای آمریکا
صدای آمریکا نیز در خبر خود در توصیف ناآرامی های لندن کلمه شورش را به کار برد و افزود: شاهدان می گویند صدها نفر از جوانان در منچستر، سومین شهر بزرگ بریتانیا پنجره ها را شکستند و فروشگاه ها را غارت کردند. این رسانه از حضور 16 هزار مامور پلیس در خیابان های شهر خبر داد و نوشت: دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا وعده داده است که قانون و نظم را برقرار کند و کسانی که مرتکب خشونت شدند و بخش هایی از لندن را به شکل مناطق جنگی در آورده اند را مجازات کند. نخست وزیر بریتانیا خشونت ها را جنایت صرف خواند. صدای آمریکا همچنین اعلام کرد شورش ها در لندن یک کشته و 58 زخمی برجای گذاشته است.
**رادیو رژیم صهیونیستی
رادیو رژیم صهیونیستی نیز ناآرامی های موجود در انگلیس را بی سابقه توصیف کرد و نوشت: در شورش و ناآرامی دیشب دست کم 44 پلیس زخمی شدند که یکی از آنها به دلیل زخمی شدن از ناحیه سر در وضع وخیمی به سر می برد. این رسانه همچنین از بازداشت 450 نفر که آنها را 'آشوبگر' خواند تا بعدازظهر سه شنبه توسط پلیس انگلیس خبر داد و مدعی شد، آشوبگران که به غارت مغازه ها دست زده اند، آشکارا کالاهای به سرقت رفته را در معرض فروش می گذارند.
همچنین به نقل از یک صهیونیست مقیم بریتانیا اضافه کرد: روز گذشته (دوشنبه) هنگامی که در کافه نشسته بودم به ناگهان صدای انفجاری را شنیدم. به راستی نوجوانان و جوانان آشوبگر وضعیت هولناکی ایجاد کرده اند، هر چه را که می بینند، می شکنند و یا به آتش می کشند.
این رسانه صهیونیستی در تیتر خبری دیگر در ارتباط با ناآرامی های انگلیس نوشت: 'هشدار شدید کامرون به آشوب طلبان بریتانیا: سر جایتان خواهید نشست' و در ادامه افزود: نخست وزیر بریتانیا بامداد امروز (سه شنبه) به شورشیان کشورش هشدار داد و گفت با این کارهای خود به زودی قدرت قانون را بر سر خود حس خواهید کرد. اگر شما می توانید مرتکب جرم شوید مسلماً باید خود را برای پیامدها نیز آماده کنند.
پیام جمهوری اسلامی ایران به دولت انگلیس برای برخورد مناسب با معترضان موضوع دیگری بود که این رادیو از آن به عنوان 'گستاخی' یاد کرد و در این خصوص نوشت: حکومت اسلامی ایران که خود به عملیات گسترده خشونت بار علیه شهروندان ایران ادامه می دهد، امروز از پلیس بریتانیا خواست دربرابر تظاهر کنندگان بردباری به خرج بدهد و از راه گفتگو و پاسخ به درخواست های آنها، آرامش را به لندن و شهرهای دیگر انگلیس باز گرداند.
این ادعای رسانه صهیونیستی در حالی است که در جریان حوادث بعد از انتخابات که از آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی هدایت می شد هرگز 10 درصد از نیروهای پلیس آنهم با اسب و سگ در خیابان ها حاضر نشدند.
**رویترز
خبرگزاری رویترز نیز در خبری اعلام کرد، در شهر منچستر گروهی از جوانان به درگیری با پلیس پرداختند و با شکستن شیشه ها، مغازه ها را غارت کردند. به گزارش این رسانه در شهرهای ولورهامپتون و وست برامویچ در جنوب، مغازه ها غارت شده و تعدادی ماشین در خیابان ها به آتش کشیده شده است. رویترز در ادامه افزود؛ پلیس لندن، که طی روز های اخیر اقداماتش مورد انتقاد بوده، اعلام کرده است که به سختی با اغتشاش گران مقابله خواهد کرد.
**دویچه و له
تارنمای خبری دویچه وله هم از کشته شدن یک نفر در پی ناآرامی های انگلیس خبر داد و افزود کامرون، نخستوزیر بریتانیا اعلام کرد که به شدت با اغتشاشگران برخورد خواهد شد. او گفت شمار ماموران پلیس برای آرام کردن اوضاع به شدت افزایش می یابد. تیم گادوین، رییس پلیس لندن، از مردم خواست در ساعات شب از خروج از خانه و تجمع در خیابانها پرهیز کنند. او همچنین از والدین جوانان خواست اجازه ندهند فرزندانشان در ساعات شب از خانه خارج شوند.
**رادیو فرانسه
تارنمای رادیو فرانسه نیز از گسترش خشونت های شهری در انگلستان خبر داد و اعلام کرد؛ دیوید کامرون، نخست وزیر انگلستان، تعطیلات تابستانی اش را در ایتالیا متوقف کرد و پس از بازگشت به لندن جلسه کابینه بحران برای بررسی خشونت های شهری سه روز اخیر انگلستان را تشکیل داد.
این رادیو به نقل از پلیس انگلستان مدعی شد؛ جوانان شورشی برای سازماندهی اقدام های خود از تلفن های همراه و شبکه اجتماعی فیس بوک استفاده می کنند.
این رسانه در عین حال اعلام کرد که مقامات رسمی لندن عاملان خشونت های جاری را 'دسته های تبهکاری' می دانند که اقدام هایشان به هیچ اعتراض اجتماعی ارتباط ندارد. رادیو فرانسه همچنین از هشدار ایران به مقامات انگلیس خبر داد و نوشت رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از دولت بریتانیا خواسته است؛ 'از هرگونه برخورد خشونت آمیز جلوگیری نماید و با انجام گفتگو و بررسی خواست های تظاهرکنندگان، موجب بازگشت آرامش گردد.'
**رادیو فردا
تارنمای رادیو فردا نیز در این رابطه نوشت: آشوب های خیابانی و ناآرامی در چند شهر بریتانیا شب سه شنبه ادامه داشت. این در حالی بود که با حضور 16 هزار نیروی پلیس در خیابان های لندن این شهر شب آرامی را سپری کرد. به گفته این رادیو به نقل از یک مقام ارشد پلیس منچستر طی چند ساعت گذشته پلیس این شهر با سطح فوق العاده ای از خشونت توسط تبهکاران برای ایجاد بی نظمی مواجه بود. پلیس می گوید: گروهی متشکل از 30 تا 40 مرد در شهر ناتینگهام یک پاسگاه پلیس را به آتش کشیدند. تیم گودوین، جانشین رییس پلیس لندن، نیز به خبرنگاران گفته بود: ما امشب قاطعانه با هر ناآرامی برخورد خواهیم کرد. وی اضافه کرده بود: 'این یک بازی نیست. این دزدی و خشونت است.'
سخن آخر
در پایان باید خاطر نشان کرد، رسانه ها و محافل خبری وابسته به غرب، اتفاقات جاری در انگلیس را به جانبدارانه تفسیر می کنند. این رسانه ها ضمن زیر پا گذاشتن خواست های اجتماعی و اقتصادی مردم معترض و خشمگین در شهرهای مختلف این کشور تلاش می کنند تا ناراضیان و افراد شرکت کننده در تظاهرات مردمی انگلیس را در افکار عمومی جهان عده ای جانی و تبهکار معرفی نمایند.
منبع: / خبرگزاری / ایرنا ۱۳۹۰/۵/۱۹
نظر شما