کشف گور تاریخی در عملیات راهسازی اردبیل: سفری به اعماق تاریخ
در حین عملیات خاکبرداری برای چهاربانده کردن جاده پارسآباد - سربند در استان اردبیل، گوری متعلق به دوره عصر آهن کشف شد. این کشف تصادفی، باستانشناسان را به محل کشف گور کشاند تا سفری به اعماق تاریخ را آغاز کنند.
کاوشهای اضطراری:
با آشکار شدن بقایای تدفین انسانی در این محوطه، عملیات خاکبرداری متوقف و کاوشهای اضطراری باستانشناسی آغاز شد. مجوز این کاوشها توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شد.
ویژگیهای گور:
این گور ساده، که به شکل چالهای در زمین حفر شده بود، حاوی بقایای یک فرد بالغ بود. در کنار این فرد، اشیاء مختلفی نیز کشف شد که شامل چهار ظرف سفالی، یک سوزن مفرغی، مهرههای کوچک از جنس عقیق، صدف و خمیر شیشه و تکههای سنگ ابسیدین بود.
دوره عصر آهن:
دوران عصر آهن در ایران باستان، دورهای تحولآفرین بود که از حدود 1200 تا 600 سال قبل از میلاد مسیح به طول انجامید. در این دوره، شاهد پیشرفتهای چشمگیری در زمینههای مختلف از جمله فلزکاری، کشاورزی و تجارت بودیم.
اهمیت کشف:
کشف این گور دوره عصر آهن، اطلاعات ارزشمندی را در مورد آداب و رسوم تدفین، فرهنگ مادی و شیوه زندگی مردم این منطقه در آن دوران به ما میدهد.
ادامه کاوشها:
با توجه به احتمال وجود گورهای دیگر در این محوطه، کاوشها تا پاکسازی کامل مسیر جاده و دوربرگردان آن ادامه خواهد داشت. باستانشناسان امیدوارند با کاوشهای بیشتر، اطلاعات بیشتری در مورد این دوره مهم از تاریخ ایران باستان به دست آورند.
هشدار:
متاسفانه، کاوشهای غیرمجاز همواره به میراث فرهنگی کشورمان آسیب میزنند. کشف این گور تاریخی، یادآور ضرورت حفاظت از این گنجینههای ارزشمند و انجام کاوشهای علمی توسط باستانشناسان متخصص است.
نظر شما