کلانه غذای لذیذ بهار دالاهو
موضوع : شهرشناسی | دالاهوشناسی

کلانه غذای لذیذ بهار دالاهو

دستور پخت کلانه:

مواد لازم:

* پیچک به میزان دلخواه
* آرد برای یک کیلو پیچک: یک تا یک و نیم کیلو
* آب دو تا سه لیوان، تا جایی آب می‌ریزیم که خمیر نسبتا سفتی داشته باشیم
* نمک به میزان کافی

طرز تهیه:

۱. آماده سازی پیچک:
   * پیچک ها را پاک کرده و بشویید.
   * آب اضافی آن را بگیرید.
   * پیچک‌ها را دسته کنید.
   * از قسمت سفید آن به اندازه‌ی نیم تا یک سانت شروع به خرد کردن آن کنید.
   * پیچک‌های خرد شده را روی سینی پهن کنید، تا خمیر آماده شود.

۲. آماده سازی خمیر:
   * آرد را داخل یک کاسه یا لگن بزرگ بریزید.
   * به اندازه نمک به آن اضافه کنید.
   * از آب ولرم رو به سرد استفاده کنید.
   * تا جایی آب اضافه کنید که خمیر سفتی به دست بیاورید.
   * حدود 15 دقیقه ورز دهید.
   * خمیر نیازی به استراحت ندارد.

۳. پخت کلانه:
   * از خمیر به اندازه یک نارنگی چانه بگیرید.
   * روی تخته کار با چوبی به نام چوب تیری آن را باز کنید.
   * دایره ای به شعاع ۳۰ درجه یا بیشتر باز کنید.
   * روی نصف دایره تیری پیچک ریخته و نصف دیگر تیری را روی قسمت پیچک آورده و ببندید.
   * کلانه را روی ساج داغ بگذارید تا برشته شود.
   * روی دیگر آن را هم همینطور برشته کنید.
   * در صورت دلخواه، می‌توانید روی آن روغن حیوانی یا کره حیوانی بمالید و میل کنید.

نکات:

* برای طعم بهتر، می‌توانید از آرد سبوس‌دار استفاده کنید.
* اگر ساج ندارید، می توانید کلانه را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.

نوش جان

دستور پخت: زیبا بهرامی‌منش

نظر شما