کلانه غذای لذیذ بهار دالاهو
دستور پخت کلانه:
مواد لازم:
* پیچک به میزان دلخواه
* آرد برای یک کیلو پیچک: یک تا یک و نیم کیلو
* آب دو تا سه لیوان، تا جایی آب میریزیم که خمیر نسبتا سفتی داشته باشیم
* نمک به میزان کافی
طرز تهیه:
۱. آماده سازی پیچک:
* پیچک ها را پاک کرده و بشویید.
* آب اضافی آن را بگیرید.
* پیچکها را دسته کنید.
* از قسمت سفید آن به اندازهی نیم تا یک سانت شروع به خرد کردن آن کنید.
* پیچکهای خرد شده را روی سینی پهن کنید، تا خمیر آماده شود.
۲. آماده سازی خمیر:
* آرد را داخل یک کاسه یا لگن بزرگ بریزید.
* به اندازه نمک به آن اضافه کنید.
* از آب ولرم رو به سرد استفاده کنید.
* تا جایی آب اضافه کنید که خمیر سفتی به دست بیاورید.
* حدود 15 دقیقه ورز دهید.
* خمیر نیازی به استراحت ندارد.
۳. پخت کلانه:
* از خمیر به اندازه یک نارنگی چانه بگیرید.
* روی تخته کار با چوبی به نام چوب تیری آن را باز کنید.
* دایره ای به شعاع ۳۰ درجه یا بیشتر باز کنید.
* روی نصف دایره تیری پیچک ریخته و نصف دیگر تیری را روی قسمت پیچک آورده و ببندید.
* کلانه را روی ساج داغ بگذارید تا برشته شود.
* روی دیگر آن را هم همینطور برشته کنید.
* در صورت دلخواه، میتوانید روی آن روغن حیوانی یا کره حیوانی بمالید و میل کنید.
نکات:
* برای طعم بهتر، میتوانید از آرد سبوسدار استفاده کنید.
* اگر ساج ندارید، می توانید کلانه را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
نوش جان
دستور پخت: زیبا بهرامیمنش
نظر شما