خرمن کوبی در روستاهای تفرش: جداسازی گندم از کاه با یوشن
تصاویر ارسالی، مراحل خرمنکوبی سنتی در تفرش را به تصویر میکشند. در این روش، گندمهای چیده شده کوبیده میشدند و سپس با استفاده از یوشن، گندم از کاه جدا میشد.
کوبیدن گندم:
- گندمهای چیده شده جمعآوری میشدند تا با استفاده از ابزارهای سنتی مانند خرمنکوب کوبیده شوند.
- خرمنکوب ابزاری چوبی بود که با نیروی گاو یا الاغ روی گندمها حرکت میکرد و آنها را خرد میکرد.
جدا سازی گندم از کاه با یوشن:
- پس از کوبیدن گندم، از یوشن برای جدا کردن گندم از کاه استفاده میشد.
- یوشن ابزاری شبیه به بیل بود که از جنس چوب ساخته میشد و دارای دندانههای بزرگ شبیه به چنگال بود.
- با استفاده از یوشن، گندمهای خرد شده به هوا پرتاب میشدند.
- به دلیل سنگینتر بودن گندم، در اثر وزش باد، گندم از کاه جدا میشد و به زمین میریخت.
زیبایی یوشن:
- یوشنی که کارکرده و تمیز باشد و نشکسته باشد، به دلیل شکل و جنس چوب، زیبایی خاصی دارد.
نظر شما