خرمن کوبی در روستاهای تفرش: جداسازی گندم از کاه با یوشن
موضوع : شهرشناسی | تفرش شناسی

خرمن کوبی در روستاهای تفرش: جداسازی گندم از کاه با یوشن

تصاویر ارسالی، مراحل خرمن‌کوبی سنتی در تفرش را به تصویر می‌کشند. در این روش، گندم‌های چیده شده کوبیده می‌شدند و سپس با استفاده از یوشن، گندم از کاه جدا می‌شد.

کوبیدن گندم:

  • گندم‌های چیده شده جمع‌آوری می‌شدند تا با استفاده از ابزارهای سنتی مانند خرمن‌کوب کوبیده شوند.
  • خرمن‌کوب ابزاری چوبی بود که با نیروی گاو یا الاغ روی گندم‌ها حرکت می‌کرد و آنها را خرد می‌کرد.

جدا سازی گندم از کاه با یوشن:

  • پس از کوبیدن گندم، از یوشن برای جدا کردن گندم از کاه استفاده می‌شد.
  • یوشن ابزاری شبیه به بیل بود که از جنس چوب ساخته می‌شد و دارای دندانه‌های بزرگ شبیه به چنگال بود.
  • با استفاده از یوشن، گندم‌های خرد شده به هوا پرتاب می‌شدند.
  • به دلیل سنگین‌تر بودن گندم، در اثر وزش باد، گندم از کاه جدا می‌شد و به زمین می‌ریخت.

زیبایی یوشن:

  • یوشنی که کارکرده و تمیز باشد و نشکسته باشد، به دلیل شکل و جنس چوب، زیبایی خاصی دارد.

نظر شما