کشف سیارات سرگردان: جیمز وب از اعماق سحابی انجیسی ۱۳۳۳ پرده برداشت
اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب شش سیاره یتیم (جهانهایی که به دور ستارهها نمیچرخند) را در سحابی «انجیسی ۱۳۳۳» مشاهده کردند. این سیارهها بدون مدار مشخصی در کهکشان حرکت میکنند و تصور میشود به هنگام شکلگیری منظومههای سیارهای به بیرون پرتاب شدهاند.
این سحابی که در فاصله ۹۶۰ سال نوری از ما قرار دارد، پیشتر توسط تلسکوپ هابل نیز مشاهده شده بود، اما غبار موجود در فضا مانع دید واضح آن شده بود. جیمز وب اما با دوربین فروسرخ خود از میان غبار گذشت و توانست این سحابی را به شکلی شفاف به تصویر بکشد.
درون سحابی، ستارگان تازه متولد شده، کوتولههای قهوهای، و اجرامی با جرمی حدوداً ۵ تا ۱۰ برابر سیاره مشتری قرار دارند. این اجرام کمجرمترین اجرامی هستند که در دل سحابی تولید شدهاند. این کشف میتواند به درک بهتر از چگونگی تشکیل ستارهها و سیارهها کمک کند.
اخترفیزیکدانان دانشگاه جانز هاپکینز که این مطالعه را انجام دادند، به دنبال پاسخگویی به این سوال هستند که چگونه جسمی مانند یک ستاره میتواند شکل بگیرد؟
این پژوهش نشان میدهد که ستارگان و سیارات ممکن است به روشهای مشابهی شکل بگیرند و تنوع سامانههایی که در فضا وجود دارند ما را مجبور میکند تا مدلهای شکلگیری ستارهها و سیارهها را بازنگری کنیم.
نظر شما