بیمارستان سهامیه قم
موضوع : شهرشناسی | قم شناسی

بیمارستان سهامیه قم

بیمارستان سهامیه همزمان با تأسیس بیمارستان فاطمی در قم و به دستور آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری تأسیس شد. این بیمارستان از محل ثلث سهام‌الدوله جلیل‌وند که در اواخر عمر خود خدمت آیت‌الله حائری رسیده بود و مبالغ قابل توجهی از وجوهات شرعی را به ایشان تسلیم کرده بود، بنا شد. آیت‌الله حائری به این دلیل اقدام به ساخت بیمارستان سهامیه کرد که احساس می‌کرد بیمارستان فاطمی در آینده برای تأمین نیازهای درمانی مردم قم کافی نخواهد بود.

پس از وفات سهام‌الدوله، آیت‌الله حائری، شیخ علی مدرس را به وکالت از طرف خود معرفی کرد تا به همراه سایر اوصیاء، امور اموال و املاک سهام‌الدوله را مدیریت کنند. اولین اقدام این گروه، اتمام ساخت بیمارستان سهامیه بود و پس از آن دکتر مدرسی به‌عنوان ریاست بیمارستان منصوب شد.

متأسفانه بیمارستان سهامیه به دلیل نداشتن بودجه کافی، پس از چند سال تعطیل شد. در سال ۱۳۵۲، هیأت نظارت اداره‌کنندگان سابق این بیمارستان را به آیت‌الله شریعتمداری واگذار کردند. در این دوران، با بازسازی بیمارستان توسط گروهی از پزشکان و بازرگانان تهرانی، بیمارستان سهامیه و بیمارستان فاطمی از یکدیگر جدا شدند.

بیمارستان فاطمی برای درمان بیماری‌های داخلی، دندانپزشکی، گوش و حلق و بینی و چشم‌پزشکی استفاده می‌شد و گروه‌های پزشکی مورد نظر به معالجه بیماران مشغول بودند.

افراد حاضر در عکس (از راست به چپ):

  • دکتر احمد رضوی
  • دکتر عباس وفایی
  • دکتر معتمدی
  • دکتر میرابوالفتح رضوی

منبع: کتاب محلات قدیم قم، نوشته استاد ابوالحسن گرامی

نظر شما