تبرئه بوکسور سابق ژاپنی پس از نیم قرن حبس زیر تیغ اعدام
موضوع : اطلاع‌رسانی | گزارش

تبرئه بوکسور سابق ژاپنی پس از نیم قرن حبس زیر تیغ اعدام

دادگاهی در ژاپن روز پنجشنبه، پس از بازنگری در پرونده قتل چهارگانه ایوائو هاکامادا، بوکسور سابق ۸۸ ساله، حکم تبرئه وی را صادر کرد.

هاکامادا که در سال ۱۹۶۶ به اتهام قتل مدیر یک شرکت و سه عضو خانواده‌اش و آتش‌زدن منزل آن‌ها متهم شده بود، در سال ۱۹۶۸ به اعدام محکوم شد. اما به دلیل روند طولانی دادگاه‌های تجدیدنظر و محاکمه مجدد، این حکم هیچگاه اجرا نشد.

تبرئه این بوکسور سابق توسط دادگاه منطقه‌ای شیزوئوکا، او را به پنجمین محکوم به مرگ تبدیل می‌کند که در جریان محاکمه‌ای مجدد در سیستم قضایی ژاپن پس از جنگ جهانی دوم، بی‌گناه شناخته می‌شود. این مسئله می‌تواند بحث‌های مجددی در مورد لغو مجازات اعدام در ژاپن برانگیزد.

خبرگزاری ان‌اچ‌کی از قول قاضی کوشی کونیی، که شماره‌ای از شواهد جعلی ارائه شده علیه هاکامادا را مرور کرده بود، گزارش داد: «دادگاه به این نتیجه رسیده است که آقای هاکامادا بی‌گناه است.»

هاکامادا بیشتر از ۴۸ سال از محبس خود را در انتظار اعدام گذرانده است و به عنوان فردی که طولانی‌ترین مدت انتظار برای اعدام را تجربه کرده، شناخته می‌شود.

اولین درخواست تجدید نظر که رد شد، ۲۷ سال طول کشید. دومین درخواست تجدیدنظر در سال ۲۰۰۸ توسط خواهرش، که اکنون ۹۱ ساله است، ثبت شد و دادگاه در نهایت در سال ۲۰۲۳ به نفع او رأی داد.

هاکامادا در سال ۲۰۱۴، به دلیل وجود شواهد جدید که نشان می‌داد محکومیت او ممکن است بر اساس اتهامات جعلی بوده باشد، از زندان آزاد شد، اما به دلیل سن بالا و وضعیت سلامتی شکننده، ادامه دوران محکومیت را در منزل گذراند.

در جلسه نهایی دادگاه شیزوئوکا که در ماه مه برگزار شد، دادستان‌ها بار دیگر خواستار مجازات اعدام شدند. این درخواست انتقاد شدید گروه‌های حقوق بشری را به دنبال داشت که معتقد بودند دادستان‌ها در پی طولانی‌تر کردن محاکمه هستند.

هاکامادا در ابتدا اتهامات را رد کرده بود ولی سپس تحت فشار و خشونت پلیس در بازجویی‌ها به قتل اعتراف کرد، اعترافی که بعدها به نادرستی آن اذعان کرد.

یکی از نقطه‌های اختلاف کلیدی، پنج قطعه لباس خون‌آلودی بود که بازرسان ادعا می‌کردند هاکامادا در هنگام ارتکاب جرم پوشیده و سپس در یک مخزن خمیر سویای تخمیر شده مخفی کرده بوده است. این لباس‌ها بیش از یک سال پس از دستگیری او پیدا شدند.

یک دادگاه عالی توکیو در سال ۲۰۲۳، با اشاره به نتایج آزمایش‌های علمی که نشان می‌داد لباس‌های آغشته به خمیر سویای تخمیر شده پس از گذشت یک سال به شدت تیره می‌شوند و لکه‌های خون قابل مشاهده نیستند، احتمال جعل مدارک توسط بازرسان را مطرح کرد.

ژاپن و ایالات متحده تنها کشورهای عضو گروه هفت هستند که مجازات اعدام را حفظ کرده‌اند. یک نظرسنجی توسط دولت ژاپن نشان داد که اکثریت قاطع مردم این کشور از حکم اعدام‌ حمایت می‌کنند.

نظر شما