ثبت ملی به تنهایی کافی نیست؛ هشدار مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان درباره چالشهای حفاظت از آثار تاریخی
اصفهان - ایرنا - امیر کرمزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان، با تأکید بر اینکه ثبت ملی آثار تاریخی به تنهایی مشکلات آنها را حل نمیکند، خواستار مشارکت بیشتر مالکان و نهادهای مربوطه در حفاظت از این آثار شد.
اعتبارات محدود، مانع بزرگ در مسیر حفاظت
کرمزاده، محدودیت اعتبارات میراث فرهنگی را یکی از مهمترین چالشهای پیش رو در زمینه نگهداری از آثار تاریخی عنوان کرد و گفت: بودجه ۲۳۰ میلیارد ریالی میراث فرهنگی اصفهان پاسخگوی حجم وسیع آثار تاریخی این استان نیست.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب بافت تاریخی محله “ابواسحاقیه” در شمال مسجد جامع “عتیق” اصفهان و ویرانی هشت خانه تاریخی در این منطقه، ثبت ملی را به تنهایی راهگشا ندانست و خواستار یافتن راهکارهای مناسبتری برای حفاظت از این آثار شد.
لزوم مشارکت مالکان و سایر نهادها
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان با بیان اینکه ثبت ملی یک بنا، مسئولیت میراث فرهنگی را در قبال آن سنگینتر میکند، گفت: مالکان بناهای تاریخی نیز باید در زمینه حفاظت از این آثار مشارکت داشته باشند و رسانهها نیز نباید تنها از میراث فرهنگی انتظار رسیدگی به وضعیت این آثار را داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به وجود ۶۰۰ اثر تاریخی بدون مالک در منطقه سه شهرداری اصفهان، از تشکیل کمیتهای با مشارکت شهرداری برای تعیین تکلیف این آثار خبر داد. به گفته وی، در صورتی که مالکان این آثار شناسایی نشوند، این املاک از طریق مزایده برای نجاتبخشی واگذار خواهد شد.
استان اصفهان؛ گنجینه ای از آثار تاریخی
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی، از جمله یک هزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی، یکی از مهمترین استانهای کشور در حوزه میراث فرهنگی به شمار میرود. حفاظت از این گنجینه گرانبها، نیازمند تلاش و مشارکت همه نهادها و همچنین مردم است.
نظر شما