برداشت سه هزار تُن گردو از باغات استان قم
برداشت گردو توسط ۲۶۰۰ بهرهبردار در قم
قم - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم اعلام کرد: در سال جاری، حدود سه هزار تُن محصول از باغات گردو در قم برداشت خواهد شد.
کاظم سعادت خاتونی با بیان این خبر افزود که ۲ هزار و ۶۰۰ بهرهبردار در حال برداشت گردو از باغات استان هستند. وی اضافه کرد: مناطق کوهستانی و سردسیر که دارای آب کافی و با کیفیت هستند، بهترین مناطق برای تولید گردو در استان قم به شمار میروند و باغداران قمی به خوبی از این ظرفیت بهرهبرداری میکنند.
کیفیت و ارقام گردوی قم
سعادت خاتونی تاکید کرد که با توجه به زمانبر بودن فرآیند باردهی کامل درخت گردو، اقدامهای لازم طی سالهای گذشته برای بهبود تولید انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد که گردوی استان قم به طور معمول با کیفیت و دارای طعم مناسب است. همچنین ارقام گردوی استان بیشتر رقم رسمی یا بومی بوده و ارقام جدید نیز برای افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش خسارت سرمای دیررس بهاره، در مناطق مختلف سرشاخه کاری شدهاند.
چالشهای تولید گردو در قم
معاون سازمان جهاد کشاورزی قم به چالشهای محیطی پیشروی تولید گردو اشاره کرد و گفت: در مواقعی به علت تنشهای شدید دمایی و گرمای شدید، درصد سیاه شدن مغز گردو افزایش مییابد که منجر به کاهش تولید محصول میشود.
جایگاه قم در تولیدات کشاورزی
گفتنی است که بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف دارای جایگاه مطلوبی در کشور است. برخی از رتبههای این استان شامل رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم در تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم در ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، و رتبه سوم در تولید توت میشوند.
نقش بخش کشاورزی در اقتصاد قم
بخش کشاورزی ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است و ۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول به فعالیت هستند. همچنین، میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای تخمین زده میشود.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند و کشاورزی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان را به خود اختصاص داده است.
نظر شما