تغییر خطوط مرزی: آب شدن یخچالها سوئیس و ایتالیا را به تجدید مرزها وادار کرد
در پی ذوب شدن سریع یخچالهای طبیعی در اروپا و تاثیر آن بر مرزهای جغرافیایی، دو کشور سوئیس و ایتالیا ناگزیر شدند تا بخشی از مرزهای مشترک خود را دوباره ترسیم کنند. یخچال طبیعی تئودول که به عنوان یکی از مشخصکنندههای مرزی بین دو کشور محسوب میشد، در اثر تغییرات آب و هوایی و گرمایش جهانی بخش زیادی از حجم خود را از دست داده است.
بین سالهای ۱۹۷۳ تا ۲۰۱۰، این یخچال تقریباً یک چهارم جرم خود را از دست داد و این موضوع باعث شد که حدود ۱۰۰ متر از مرز به شکلی جدید تعریف شود. سوئیس به تازگی این تغییرات مرزی را به صورت رسمی تصویب کرده است. به دلیل اینکه این یک “اصلاح جزئی مرز” محسوب میشود، نیازی به تأیید ایتالیا نیست و پس از تصویب کنوانسیون آن توسط سوئیس، تغییرات دقیق مرزی اجرا میشود.
بحث در مورد لزوم تغییر مرزها برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ مطرح شد، زمانی که اختلافاتی درباره مالکیت یک پناهگاه کوهستانی به وجود آمد. این پناهگاه در پیست اسکی زرمات واقع شده است که یکی از بزرگترین پیستهای اسکی اروپا است. کوهنوردان و اسکیبازان همچنان میتوانند به صورت آزادانه بین سوئیس و دره والترونوش (Valtournenche) در ایتالیا تردد کنند.
مرزهای جدید در نزدیکی نقاط گردشگری محبوب مانند تستا گریجیا، پلاتو رزا، ریفوجیو کارل و گوببا دی رولین تعیین شده است. آژانس نقشهبرداری ملی سوئیس (Swisstopo) مسئول تعیین این مرزهای جدید بوده و ۷۰۰۰ نشانگر مرزی در امتداد خطوط مرزی این کشور نصب کرده است.
در همین حال، آکادمی علوم سوئیس تایید کرده است که یخچالهای طبیعی این کشور با سرعت بیسابقهای در حال ذوب شدن هستند. تنها در دو سال اخیر به اندازه کل سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ شاهد ذوب شدن یخها بودهایم. یخچال دوزدِ در ایتالیا نیز یکی از نمونههای بارز این پدیده است که طی یک سال گذشته به دلیل عدم پوشش برف کافی، هفت متر عقبنشینی کرده است.
تابستان ۲۰۲۴ به عنوان داغترین تابستانی که تاکنون ثبت شده است، هشدار جدی دیگری درباره تأثیرات مخرب تغییرات آب و هوایی به شمار میآید، و اهمیت اقدامهای فوری در زمینه کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و جلوگیری از ذوب بیشتر یخچالها را یادآور میشود.
نظر شما