پخت نان با آرد گندم کامل (سبوسدار) برای نخستین بار در گیلان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، صالح محمدی، از آغاز پخت نان سنگک با گندم کامل (سبوسدار) برای نخستین بار در ۵ نانوایی در شهرستانهای رشت و لاهیجان خبر داد. وی بیان کرد که نان کامل، محصولی است که بدون فرآیند سبوسگیری از گندم تهیه میشود و استاندارد و کیفیت لازم را داراست. این نوع نان به دلیل خواص مفیدش، نقش مهمی در سلامتی دارد.
محمدی همچنین افزود که قیمتگذاری آرد کامل از سوی دولت تعیین شده و در نخستین نشست کارگروه آرد و نان، قیمت نان کامل که از کیفیت بالایی برخوردار است، اعلام خواهد شد. در حال حاضر، نان سبوسدار با همان قیمت نان عادی به فروش میرسد.
خواص دارویی نان سبوسدار شامل جلوگیری از پوکی استخوان، سرطان روده، و کمخونی است. همچنین برای تنظیم سیستم گوارشی و رفع یبوست بسیار مفید بوده و به دلیل فیبر بالا، در تنظیم و کاهش وزن نیز کاربرد دارد. استان گیلان دارای ۳ هزار و ۸۰۰ نانوایی است.
نظر شما