نشست تاریخی قم‌پژوهی: بررسی خدمات فرهنگی خاندان انصاری قمی
موضوع : شهرشناسی | قم شناسی

نشست تاریخی قم‌پژوهی: بررسی خدمات فرهنگی خاندان انصاری قمی

پانصدوبیست‌وهشتمین نشست بنیاد قم‌پژوهی با محوریت موضوع تاریخ شفاهی خاندان انصاری قمی، یکی از خاندانی‌های تأثیرگذار در تاریخ و فرهنگ قم، برگزار شد. مرحوم شیخ مرتضی انصاری قمی، محدث و خطیب برجسته، از چهره‌های شناخته‌شده این خاندان بود که نقش مهمی در گسترش معارف اسلامی و نشر تشیع داشت.

نقش خاندان انصاری قمی در تاریخ قم

در این نشست که در دانشگاه طلوع مهر برگزار شد، جمعی از اعضای محترم خاندان انصاری قمی و فضلای قم حضور داشتند. حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مهدی انصاری قمی در سخنرانی خود به تاریخچه خاندان اشعری از سال ۱۸۹ هجری و اهمیت آنان در ترویج تشیع اشاره کرد. وی از تلاش‌های خاندان انصاری برای توسعه زیرساخت‌های دینی و فرهنگی قم، از جمله ساخت مساجد و مدارس دینی، یاد کرد.

مبارزات حجت‌الاسلام شیخ مرتضی انصاری قمی

حجت‌الاسلام مهدی انصاری قمی به شرح زندگی عموی خود، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین شیخ مرتضی انصاری قمی پرداخت که در دوران فشارهای سیاسی رضاخان و پس از آن، به‌عنوان خطبای برجسته و مبارزان فعال علیه رژیم پهلوی شناخته می‌شود. شیخ مرتضی انصاری با حفظ و نقل بیش از ۳۰ هزار حدیث، نقش مؤثری در حوزه علمیه قم ایفا کرد و با ایستادگی در برابر سیاست‌های ضد دینی پهلوی، تلاش زیادی برای حفظ حوزه علمیه قم انجام داد.

خدمات اجتماعی و تألیفات علمی خاندان انصاری

حجت‌الاسلام ناصرالدین انصاری قمی نیز در سخنرانی خود به خدمات علمی و فرهنگی پدران این خاندان اشاره کرد و گفت آثار علمی مهمی چون “نهج‌البلاغه منظوم” توسط آنان تألیف شده است که مورد تحسین علما و مراجع قرار گرفت. وی به نقش این خاندان در ساخت مساجد و مدارس دینی و ترویج علوم دینی اشاره کرد و گفت تلاش‌های آنان برای احیای آثار علمی و مقابله با انحرافات دینی همچنان ادامه دارد.

یادی از تشییع جنازه مرحوم حاج شیخ مرتضی انصاری

یکی از بخش‌های جالب این نشست، یادآوری تشییع جنازه مرحوم حاج شیخ مرتضی انصاری در روز ۲۸ مرداد سال ۱۳۵۰ بود که با رژه شاهنشاهی تلاقی یافت و منجر به بازداشت حاج حسین انصاری توسط رژیم پهلوی شد.

ادامه راه خاندان انصاری در ترویج علوم دینی

حجت‌الاسلام ناصرالدین انصاری در پایان به اهمیت تداوم تلاش‌های علمی و اجتماعی خاندان انصاری تأکید کرد و گفت: “امیدواریم با تصحیح و انتشار آثار بیشتر، این تلاش‌ها ادامه یابد”.

این نشست با ذکر خاطراتی از زندگی پرفراز و نشیب این خاندان و ذکر فاتحه‌ای برای روح مرحومان به پایان رسید.

نظر شما