راز نامگذاری بازار چهل تن: حکایت ۴۰ شهید گمنام در قلب تهران
بازار چهل تن، در شلوغی خیابان شهید مصطفی خمینی، ماجرایی ناگفته را در دل خود پنهان کرده است. این بازار، که در آستانه یلدا میزبان خانوادههای زیادی برای خرید میباشد، نام خود را از بقعهای قدیمی وام گرفته است که پیکر ۴۰ تن از نوادگان امام موسی کاظم (ع) را در خود جای داده است.
رویایی که راز ۴۰ تن را فاش کرد:
در سال ۱۲۱۸، کربلایی محمدباقر، تاجری تهرانی، خوابی عجیب دید. امام موسی کاظم (ع) در خواب به او محلی را نشان داد و از سرنوشت غمانگیز ۴۰ تن از فرزندانش گفت که به طرز فجیعی به شهادت رسیده و در چاهی در آن محل دفن شدهاند. کربلایی محمدباقر، به همراه اقوامش، به دنبال یافتن آن محل رفت و پس از حفاری، به چاهی پوشیده رسید. درون چاه، با صحنهای باورنکردنی مواجه شدند: ۴۰ پیکر بیسر و سالم، گویا به تازگی به شهادت رسیده بودند.
از چاه تا بقعه و بازار:
کربلایی محمدباقر و مشهدی ابوطالب، پسرعموی او، تمام داراییشان را وقف این امامزادگان کردند و بقعهای برایشان ساختند. این بقعه، به نام امامزاده چهل تنان (ع) معروف شد و به مرور زمان، بازاری در اطراف آن شکل گرفت که به بازار چهل تن شهرت یافت.
حکایت شهادت ۴۰ امامزاده:
روایات حکایت از آن دارد که این ۴۰ امامزاده، از نوادگان امام موسی کاظم (ع)، برای دیدار امام رضا (ع) از عراق به ایران آمدند. اما با شهادت امام رضا (ع) و به دستور مأمون، آنها نیز در تهران به شهادت رسیدند و سرهایشان برای مأمون به مرو فرستاده شد.
بازار چهل تن امروز:
بازار چهل تن امروزه با مغازههای متنوع و کوچههای باریک و پیچ در پیچ، هنوز هم پابرجا است. در کنار این بازار، بقعه امامزاده چهل تنان (ع) نیز پس از چندین بار بازسازی، به عنوان مکانی مقدس و معنوی، پذیرای زائران است.
نظر شما