گهواره، نگین کوهستانهای دالاهو با میراث فرهنگی غنی
بخش گهواره به مرکزیت شهر گهواره با مساحتی حدود ۹۷۵ کیلومتر مربع، یکی از بخشهای تاریخی و فرهنگی متنوع در شهرستان دالاهو (گوران سابق) واقع در استان کرمانشاه است. این منطقه کوهستانی و سردسیر به زنجیره جبال زاگرس غربی تعلق دارد و از شمال به شهرستانهای ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب، از جنوب به اسلامآباد غرب و بخش کرند غرب و از شرق به بخش کوزران محدود میشود. همچنین فاصله زمینی آن تا شهر کرمانشاه، مرکز استان، ۹۰ کیلومتر است.
جغرافیا و کشاورزی
شهر گهواره با ارتفاع ۱۴۶۴ متر از سطح دریا و دو دهستان به نامهای گوران و قلخانی، شامل ۱۰۹ روستا است که کشاورزی و دامپروری شغل اصلی مردم آن محسوب میشود. این منطقه به تولید بهترین سیب گلاب کشور و ساخت سازهای سنتی همچون تنبور و تار در سطح جهانی مشهور است.
میراث فرهنگی و طبیعی
منطقه گهواره با دارا بودن میراث فرهنگی و طبیعی برجسته، علاوه بر اقتصاد کشاورزی و دامپروری، توانسته است به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل شود. کوههای مرتفع و چشماندازهای طبیعی آن، محیطی بکر و زیبا را برای طبیعتگردان فراهم کرده است. همچنین سازهای سنتی ساخته شده در این منطقه، نشان از مهارت و فرهنگ غنی مردمان آن دارد.
دسترسی و ارتباطات
بخش گهواره به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، با شهرهای مهمی همچون اسلامآباد غرب و کرند غرب از طریق شبکه حمل و نقل خوبی در ارتباط است. فاصله آن تا اسلامآباد غرب ۴۵ کیلومتر و تا شهر کرند، مرکز شهرستان دالاهو ۵۲ کیلومتر میباشد که امکان دسترسی سریع به دیگر نقاط استان را فراهم میکند.
بخش گهواره با تلفیق فرهنگ غنی و مناظر طبیعی زیبا، نه تنها در کشاورزی و سازسازی سرآمد است، بلکه میتواند به عنوان یک مقصد گردشگری بینظیر معرفی شود.
تصاویر: ایرج الیاسی
نظر شما