چگونه فرانسه راز عکس‌های ممنوعه پاریس در دوران اشغال نازی‌ها را کشف کرد
موضوع : اطلاع‌رسانی | یادداشت

چگونه فرانسه راز عکس‌های ممنوعه پاریس در دوران اشغال نازی‌ها را کشف کرد

جستجو برای عکاس ناشناس در تابستان ۲۰۲۲ با کشف یک آلبوم عکس قدیمی در بازار کهنه‌فروشی شهر بارژاک در جنوب فرانسه آغاز شد.

استفانی کولو، تهیه‌کننده مستند، که همیشه از نگاه کردن به عکس‌های قدیمی و تصور داستان‌های پشت عروسی‌ها و جشن تولدهای گذشته لذت می‌برد، این بار چیزی فوق‌العاده و ارزشمند پیدا کرد.

او می‌گوید: “وقتی صفحات را ورق می‌زدم، متوجه شدم، خدای من، همه صحنه‌های پاریس اشغال شده [توسط نازی‌ها] است. می‌دانستم گنجی پیدا کرده‌ام. و بعد یادداشت کوچکی را در ابتدای آلبوم خواندم که می‌گفت ‘اگر این آلبوم را پیدا کردید، از آن مراقبت کنید و شجاعت نگاه کردن به آن را داشته باشید.’ فکر کردم، کسی پیامی را در بطری فرستاده و من آن را پیدا کرده‌ام.”

درون آلبوم ۳۷۷ عکس سیاه و سفید از سال‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۴۲ وجود داشت. این عکس‌ها شامل صحنه‌های خیابانی با غیرنظامیان و سربازان آلمانی در نزدیکی معروف‌ترین نشانه‌های شهر مانند مونمارتر، میدان کنکورد و شانزه‌لیزه بود.

اما هیچ نشانه‌ای از عکاس وجود نداشت، و دلیل خوبی هم داشت. در دوران اشغال آلمان، نازی‌ها عکاسی در فضای باز را به شدت ممنوع کرده بودند؛ گرفتن عکس بدون مجوز رسمی با مجازات زندان یا مرگ همراه بود.

پس از چهار سال تحقیق، سرانجام هویت عکاس مشخص شد: رائول مینو، کارمند فروشگاه لو پرنتان پاریس. او و همسرش مارت، با خطر کردن جان خود، این عکس‌ها را به عنوان شکلی از مقاومت ثبت کردند.

متأسفانه در سال ۱۹۴۳، آنها لو رفتند. مینو توسط گشتاپو دستگیر و به اردوگاه کار اجباری فرستاده شد و هرگز بازنگشت. اما امروز، به لطف این کشف و تحقیقات روزنامه‌نگار لوموند، فیلیپ بروسار، مینو رسماً به عنوان یک مقاومت‌گر فرانسوی شناخته شده است.

این داستان نه تنها روایت یک عکاس، بلکه داستان شجاعت یک مرد معمولی است که در برابر بزرگترین ارتش آن زمان ایستاد و با دوربین کوچک خود، واقعیت تلخ اشغال را ثبت کرد.

نظر شما