آلمان در آستانه بحران سیاسی: آینده اولاف شولتس و صدراعظم احتمالی بعدی
پس از برکناری وزیر دارایی آلمان، کریستین لیندنر، از سوی اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، دولت سهحزبی این کشور دچار بحران جدی شد. این اقدام شولتس به نزاعهای طولانیمدت در دولت دامن زد و در نهایت منجر به فروپاشی ائتلاف شکننده میان حزب سوسیال دموکرات، حزب سبزها و حزب دموکراتهای آزاد گردید.
بحران در دولت آلمان پس از برکناری لیندنر
پس از برکناری لیندنر، سه وزیر همحزبی او نیز استعفا دادند و در پی این رویداد، دولت آلمان که چند ساعت پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا رخ داد، دچار فروپاشی شد. شولتس در سخنانی لیندنر را فردی "حقیر، سرسخت و غیرقابل اعتماد" توصیف کرد و در پاسخ، لیندنر شولتس را به ضعف رهبری و نداشتن جاهطلبی متهم کرد. این وضعیت منجر به افزایش تنشها در داخل دولت شد.
آیا رابرت هابک جایگزین شولتس خواهد شد؟
رابرت هابک، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان، احتمالاً برای تصدی مقام صدراعظمی نامزد خواهد شد. با این حال، محبوبیت حزب سبزها در نظرسنجیها به پایینترین حد خود از سال ۲۰۱۷ رسیده است و هابک و حزب سبزها در وضعیت دشواری قرار دارند. او همچنین هشدار داده که تشکیل دولت در آینده نزدیک به دلیل شرایط سیاسی پیچیده در آلمان سختتر خواهد شد.
سرنوشت اولاف شولتس: ادامه یا پایان دوره صدراعظمی؟
در حال حاضر، شولتس و بیشتر وزرای دولت در سمتهای خود باقی ماندهاند، اما پس از از دست دادن یکی از شرکای ائتلاف، او دیگر اکثریت را در پارلمان ندارد. این به معنای تبدیل شدن دولت به یک "ببر بیدندان" است که قادر به اتخاذ تصمیمات مهم نخواهد بود. شولتس اعلام کرده که در ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ از بوندستاگ رای اعتماد خواهد گرفت. اگر این رای را از دست بدهد، احتمال درخواست برگزاری انتخابات زودهنگام از سوی او وجود دارد.
فریدریش مرتس: رقیب اصلی شولتس
فریدریش مرتس، رهبر اپوزیسیون محافظهکار آلمان، که به تازگی به عنوان نامزد محافظهکاران برای مقام صدراعظمی انتخاب شده است، به شدت به دنبال جایگزینی شولتس است. او از دو حزب اصلی، اتحادیه دموکرات مسیحی و اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن، حمایت میکند. مرتس در موارد مختلف با سیاستهای شولتس مخالف بوده و تاکید دارد که آلمان باید مرزهای خود را به روی پناهجویان ببندد.
مرتس همچنین با انتقاد از سیاستهای محیط زیستی و اقتصادی شولتس، خواستار سیاستهای محافظهکارانهتری است. او از حامیان قوی ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، است و در مقابل ترامپ نیز سیاستهایی انتقادی اتخاذ کرده بود.
نتیجهگیری
در حالی که آینده سیاسی آلمان در هالهای از ابهام قرار دارد، رقابت میان اولاف شولتس و فریدریش مرتس برای تصدی مقام صدراعظمی به شدت داغ خواهد بود. تحولات سیاسی آلمان پس از این بحران میتواند تاثیرات زیادی بر روند آینده این کشور و اتحادیه اروپا داشته باشد.
نظر شما