جایگاه فرمانداری ویژه در مسائل و معادلات شهرستان کاشان کجاست؟
یادداشت «طنابکشی گروههای سیاسی برای تصاحب جایگاه فرمانداری کاشان» به مذاق برخی از کارکنان فرمانداری ویژه کاشان خوش نیامده و بر ایشان گران تمام شده و پرسیدهاند؛ «رسانه اهل کاشانم» از چه رو به این نتیجه رسیده که اکنون وضعیت «کارشناسی»، «مدیریتی» و «ستادی» فرمانداری کاشان به پایینترین سطح خود در سالهای اخیر تنزل پیدا کرده است؟! معیار و شاخص رسانه برای رسیدن به این نتیجه کدام است؟!
واکنش برخی کارکنان فرمانداری به این مطلب وادعا نشان از آن دارد هنوز رگههایی از حیات در این سازمان دولتی وجود دارد! سازمانی که علیالقاعده باید در بالاترین جایگاه مدیریتی شهرستان قرار داشته باشد و گناه عملکرد احیاناً ضعیف دیگر سازمانها و ادارات نیز به حساب ایشان نوشته میشود!
حتماً برای ارزیابی یک نهاد و سازمان نیاز به «معیار» و «شاخص» است و این موضوع در صورتی قابل ارائه خواهد بود که جایگاه موجود احصا گردد و مجموعه بر اساس یک برنامۀ مشخص برای رسیدن به جایگاه مطلوب تلاش نماید؛ چیزی که فرمانداری و سازمانهای ذیربط محروم از آن است. بنابرین مردم ناچارند فعالیت آن سازمان را بر اساس اقدامات مشهود ارزیابی کرده و نتیجهگیری نمایند. این حساسیت زمانی بیشتر میشود که عملکرد کلیۀ سازمانهای مرتبط -دستگاههای اجرایی- و غیرمرتبط -قضاییه و مقننه- نیز به حساب فرمانداری به عنوان نماینده عالی حاکمیت نوشته میشود.
شهرداری کاشان طی چهار سال اخیر تاکنون 5 شهرداری و سرپرست شهرداری بر خود دیده است! به نظر میرسد اکثر وقت اعضای شورا که به نمایندگی از مردم در این جایگاه قرار گرفتهاند صرف آوردن و بردن شهردار و پاسخگویی به حاشیههای پیرامون آن شده است! مردم میپرسند فرمانداری ویژه کاشان به خصوص معاونت «هماهنگی امور عمرانی» و دفتر «امور شهری و شوراهای» فرمانداری کجای کار ثبات مدیریت شورایی و شهری قرار گرفته است؟!
بیش از دو ماه است که دعوا و زورآزمایی شرکت مخابرات کاشان و شهرداری بر سر پروژه فیبر نوری کاشان به رسانهها کشیده شده است. وقتی موضوع سر باز کرده تازه معلوم شده که از دو سال پیش درجریان بوده ولی به تازگی عیان شده است! مردم میپرسند فرمانداری ویژه کاشان به خصوص معاونت «هماهنگی امور عمرانی» کجا کار اجرای صحیح پروژهها و حفظ منافع مردم و بیتالمال قرار گرفته است؟!
حادثهای در شهرک صنعتی جعفرآباد منجر به فوت 5 کارگر شده است! کارگروهی برای تحقیق و بررسی پیرامون این حادثه در فرمانداری کاشان تشکیل شده تا ابعاد قضیه را بررسی کرده و به اطلاع مردم برساند! در واقع این اطلاعرسانی به منزله آن است که خاطر مردم شهر کاشان به عنوان یک شهر صنعتی و کارگری آسوده شود که الزامات ایمنی در کارخانهها رعایت میشود و فرمانداری هوشیار و بیدار است چنانچه حادثهای اتفاق افتاد با تشکیل کارگروه ویژه آن را رسیدگی کرده و ابعاد آن را به مردم گزارش میدهد. این وسط حکم دادگستری درآمده است که کارفرما را به 3 میلیون تومان جریمه نقدی محکوم کرده است! مردم میپرسند فرمانداری ویژه کاشان به خصوص «معاونت سیاسی و اجتماعی» و «مدیریت بحران» فرمانداری کجای کار ایمنی حوزه کارگری و احقاق حقوق کارگر است؟!
داد گلکاران کاشان پس از این که ماهها از فصل برداشت گل گذشته بلند شده که کارخانهدار گل کشاورز را برده و پول آن را نمیدهد! منتظر است کارگروه فرمانداری مانند سنوات گذشته نرخ گل را اعلام کرده تا حق بخور و نمیر کشاورز را پرداخت کند! معاونت برنامهریزی میفرمایند وظیفۀ فرمانداری نیست و اگر گذشته هم اتفاق افتاده اشتباه بوده است! گلکار باید صنف و اتحادیه تشکیل داده و حق خود را از کارخانهدار بستاند! مردم میپرسند پس فرمانداری به خصوص معاونت «برنامهریزی و توسعه» کجای کار احقاق حقوق کشاورز قرار گرفته است؟!
«کارشناسان»، «مدیران» و «معاونان» فرمانداری ویژه کاشان روی چشم اصحاب رسانه قرار دارند و حتی اگر گفته شود فرمانداری کاشان طی سالهای اخیر به بالاترین سطح «کارشناسی»، «مدیریتی» و «ستادی» ارتقا پیدا کرده است برای همگان موجب فخر و مباهات است ولی شاید مردم این حرف را نپذیرفته و بپرسند واقعاً فرمانداری ویژه کاشان کجای کار «شهروندان»، «کارگران» و «کشاورزان» و در یک کلام سرنوشت منطقه و شهرستان قرار گرفته است؟
✍️ عبدالمجید رفیعی برزکی - خبرنگار
نظر شما