موضوع : پژوهش | مقاله

رفتار مناسب با نوجوان پرخاشگر و عصبی

پدر و مادر عزیزترین افراد زندگی هر شخصی هستند اما اگر فرزند بخواهد با آن ها بدرفتاری کند و حتی روی آن ها دست بلند کند، یعنی قسمتی از مغز او که لوب پیشین می باشد و مربوط به مدیریت احساسات، تصمیم گیری، استدلال و کنترل خشم و عصبانیت است، در دوران نوجوانی به خوبی تنظیم نشده و باعث چنین رفتار های عجیب و غریبی می شود.
این نوجوانان احساسات و رفتار ها را به گونه های مختلفی تجزیه تحلیل می کنند و ممکن است نتوانند به اندازه ما از بعضی از مسائل آگاه باشند و شاید دچار سوء تفاهم شده و همین آن ها را عصبانی کند اما زمانی که این اتفاق می افتد، باید چه اقدامی انجام داد؟

ارتباط بگیرید

شاید باورش برایتان سخت باشد اما مغز یک نوجوان با شما متفاوت است و آن ها مشتاق عشق، تایید و پذیرش از سمت والدین هستند. تعامل و ارتباط مثبت و چهره به چهره سریع ترین و تاثیرگذارترین راه کاهش استرس می باشد، سیستم عصبی آن ها را آرام می کند و باعث متمرکز شدن آن ها می شود و در نتیجه تاثیرگذاری شما روی آن ها افزایش پیدا می کند. پس سعی کنید سطح استرس او را بشناسید و اگر او ناراحت یا نگران است، یک رابطه پر از آرامش و انرژی برقرار کنید.

بدون قضاوت کردن یا پیشنهاد دادن به حرف های او گوش دهید

به دنبال نصیحت کردن نباشید، فقط نشان دهید که او را درک می کنید و کاملاً به حرف هایش گوش می دهید. همین کار شما نشان می دهد که به او ارزش می دهید و او کم تر در برابر شما حالت تدافعی می گیرد.

در چنین حالتی باید انتظار رد شدن و نادیده گرفتن توسط نوجوان را داشته باشید

این یک عکس العمل کاملاً طبیعی است. پس بهتر است که کنترل فردی خودتان را در دست بگیرید، ریلکس باشید و کمی صبر کنید تا دوباره آرام شوید.

حواستان به داروهایش باشد

باید او را تحت نظر قرار دهید و ببینید که آیا از مواد مخربی مثل الکل یا دیگر مواد مورد استفاده می کند و آیا چنین داروهایی باعث ایجاد این مشکل شده است یا خیر. به عنوان مثال اگر نوجوان شما از دارو هایی مثل داروهای ضد افسردگی استفاده می کند، حتماً باید مراقب دوز دارو ها باشید.

از خود محافظت کنید

اگر از سمت فرزند نوجوان خود احساس تهدید شدن دارید، حق دارید که از لحاظ جسمی از خودتان مراقبت کنید. اگر او به سمت شما با خشم وارد شد، سریعا کمک بگیرید. با دوستان یا اعضای خانواده یا در صورت نیاز با پلیس تماس بگیرید.
انجام این کار به معنای این نیست که فرزندتان را دوست ندارید، بلکه نشان دهنده این است که می خواهید از امنیت جانی خود بیشتر محافظت کنید. در چنین حالتی عصبانیت یک احساس چالش برانگیز برای بسیاری از نوجوانان می باشد که به دلیل وجود حس های منفی مثل ناامیدی، خجالت، ناراحتی آسیب و ترس افزایش پیدا کرده است.

نظر شما