مصرف بیش از اندازه نوشابه
رنگ مصرفی در نوشابهها میتواند برای کلیه خطرناک باشد. یک کارشناس تغذیه توصیه کرد: از آن جا که مصرف نوشابه در افراد بالاخص در زنان سبب پوکی استخوان و شکستگی زود هنگام استخوانها میشود، زنان از مصرف بیش از اندازه نوشابه اجتناب کنند. یوسف نقیایی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان (ایسنا) منطقه یزد اظهارداشت: نوشابه یکی از مواد غذایی است که مدتها قبل وارد فرهنگ غذایی ما شده است که منشا اصلی آن به کشورهای خارجی برمیگردد.
منبع:isna.ir
رنگ مصرفی در نوشابهها میتواند برای کلیه خطرناک باشد.
یک کارشناس تغذیه توصیه کرد: از آن جا که مصرف نوشابه در افراد بالاخص در زنان سبب پوکی استخوان و شکستگی زود هنگام استخوانها میشود، زنان از مصرف بیش از اندازه نوشابه اجتناب کنند. یوسف نقیایی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان (ایسنا) منطقه یزد اظهارداشت: نوشابه یکی از مواد غذایی است که مدتها قبل وارد فرهنگ غذایی ما شده است که منشا اصلی آن به کشورهای خارجی برمیگردد. به همین علت تا چندین سال ترکیبات آن به طور دقیق مشخص نبود اما اکنون ترکیبات و فرمولهای نوشابه آشکار شده و به آسانی میتوان راجع به آن اظهارنظر کرد.
این کارشناس تغذیه درباره ترکیبات نوشابه گفت: ماده ترکیبی نوشابه، مواد قندی است که با آب مخلوط میشود. به عبارت دیگر، مقدار زیادی آب و شکر در نوشابه وجود دارد که نوع شکر آن قند ساده است و مصرف زیاد آن به دیابت و بیماری قندی منجر میشود. وی با بیان این که ماده دیگر ترکیبی نوشابه، افزودن گاز CO2 است، افزود: گاز CO2 موجود در نوشابه در بدن تبدیل به ماده بیکربنات شده و منجر به اختلال در تعادل اسیدها و بازها در بدن و بینظمی در الکترولیتها میشود.
نقیایی خاطرنشان کرد: وجود گاز موجود در نوشابه سببعدم جذب بعضی از مواد غذایی مانند کلسیم شده و در نهایت سبب پوکی استخوان، شکستگی زود هنگام و دیر جوش خوردن استخوان میشود، بنابراین مصرف نوشابه و نوشیدنیهای گازدار به زنان توصیه نمیشود.
وی با اشاره به مواد کافئیندار موجود در نوشابه افزود: وجود مواد کافئیندار نوعی اعتیاد در فرد به وجود میآورد، به طوری که فرد علاقهمند به مصرف این ماده غذایی میشود و در نهایت با مصرف زیاد نوشابه، تداخل در جذب برخی از عناصرغذایی شده و فرد دچار سوء تغذیه ریزمغذیها میشود.
وی تاکید کرد: مصرف زیاد نوشابه به دلیل داشتن کالری زیاد میتواند جایگزینی برای غذاهای مفید شود و سیری زودرس و کاذب به وجود آورد. در نتیجه جایگزینی برای غذاهای مفید و مناسب رشد کودکان شود که نوعی سوء تغذیه محسوب میشود.
نقیایی با اشاره به رنگ موجود در نوشابه به عنوان ترکیبات اصلی نوشابه اذعان داشت: وجود رنگ نوشابه میتواند مشکلاتی برای کلیه به وجود آورده و در برخی موارد سرطان زا باشد. این کارشناس تغذیه در پایان با اشاره به ویژگی نوشابههای رژیمی گفت: این نوشابهها به منظور مصرف افراد دیابتی طراحی شده است و در تولید آن به جای قند و شکر از قندهای رژیمی استفاده شده است، ولی مصرف این نوشابهها حتی به افراد دیابتی نیز توصیه نمیشود چرا که همچنان گاز در نوشابه باقی میماند و سبب اختلال در جذب کلسیم در بدن میشود. از سوی دیگر، به دلیل افزودن نوع قند رژیمی، ممکن است بر اثر مصرف زیاد سرطانزا باشد، بنابراین لازم است از زیادهروی در مصرف نوشابههای رژیمی خودداری شود.
نظر شما