نشانه ای از یک رسوایی
سفر چند روز پیش وزیر دفاع رژیم صهیونیستی به ترکیه و حاشیه های آن چهره دیگری از روابط این دو کشور را به نمایش گذاشت.
اعلام مخالفت عبدالله گل، رییسجمهور و رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه برای دیدار با ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی باعث شد تا اختلافات بین ترکیه و اسرائیل به فراتر از آن چیزی که تصور می شد، برسد.
اجلاس داووس شاید نقطه شروع تنش در روابط ترکیه و اسرائیل محسوب می شود که طی آن رجبطیب اردوغان نخستوزیر اسلامگرای ترکیه در نشستی مشترک با شیمون پرز رئیس رژیم صهیونیستی در حاشیه این اجلاس با حملات لفظی شدیدی اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه را محکوم کرد. این محکومیت تا جایی بود که نخستوزیر ترکیه به نشانه اعتراض نشست را ترک کرد.
عدم اجازه از سوی ترکیه برای عبور از حریم این کشور در مانور «عقاب آناتولی» و پخش یک سریال تلویزیونی ضداسرائیلی از کانال تلویزیون دولتی ترکیه که ساخت آن از محل بودجه دولتی سفارش شده است و پخش سریال ضداسرائیلی دیگر از یک شبکه خصوصی به شعلهور شدن تنش در روابط دوجانبه ترکیه و اسرائیل انجامید.
اسرائیلیها پخش این سریال ها را نشانهای از رویکرد خصمانه دولت اسلامگرای ترکیه اعلام کرده و بهشدت واکنش نشان دادند که نتیجه آن احضار سفیر ترکیه به وزارت خارجه در اسرائیل بود.
اما کار به همین جا ختم نشد، بلکه ترکیه در دیدار اخیر خود با سعد حریری نخستوزیر لبنان اسرائیل را تهدیدی برای صلح در منطقه خاورمیانه دانست.
وی گفته بود: «ما نمیتوانیم در شرایطی که اسرائیل حریم هوایی لبنان و محدوده آبی این کشور را نقض میکند، ساکت بمانیم. تلآویو با استفاده از نیروهای غیرمتعارف ثبات منطقهای و بینالمللی را تهدید میکند.”
این اظهارات موجب شد تا اسرائیل رویکرد ضد اسرائیلی را از طرف ترکیه قبول کند، چرا که رژیم صهیونیستی انتظار چنین رویکردی را از ترکیه ان هم از نزدیکترین متحد سابق خود نداشت.
روز گذشته وزارت خارجه اسرائیل برای اعتراض به سخنان اردوغان، سفیر ترکیه در تلآویو را به این وزارتخانه احضار و مراتب اعتراض مقامات رژیم صهیونیستی را به سفیر ترکیه ابلاغ کرد.
همین موضوع باعث شد تا اسرائیل با احضار سفیر ترکیه در تلآویو، اعتراض خود را به سریال ضداسرائیلی در ترکیه اعلام و سخنان نخست وزیر ترکیه درباره اسرائیل را گستاخانه بخواند.
اما نوع رفتار «دانی آیالون» معاون وزیر امور خارجه اسرائیل با سفیر ترکیه در اسرائیل که ارتفاع صندلی خود را بالاتر از صندلی سفیر ترکیه تنظیم کرده و در حضور خبرنگاران حاضر به دست دادن با سفیر ترکیه نشده بود، باعث شد تا ترکیه این رفتار را تحقیر آمیز بداند.
حضور رسانه ها و گزارش کامل این رفتار تحقیر آمیز که برای سفیر ترکیه ترتیب داده شده بود با واکنش منفی سفیر ترکیه مواجه شد. این رفتار موجبات خشم مقامات ترکیه را برانگیخت تا جایی که در رفتاری مقابله به مثل وزارت امور خارجه ترکیه با احضار سفیر رژیم صهیونیستی در آنکارا، به رفتار توهینآمیز معاون وزیر خارجه اسرائیل با سفیر ترکیه اعتراض کرد.
اما وقتی رژیم صهیونیستی روابط خود را با ترکیه بسیار سیاه و مخالف راهبرد بین المللی خود قلمداد کرد، سفری در قالب مذاکرات قبلی و تحویل هواپیمای بدون سرنشین ترتیب داد که ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به ترکیه سفر کند.
اما ترکیه در یک رفتار زیرکانه موافقت خود را با این سفر فقط به شرط معذرت خواهی اسرائیل اعلام کرد.
باراک ارشدترین مقام رژیم صهیونیستی است که بعد از اختلافهای دوطرف درباره حملات 22 روزه این رژیم به نوار غزه به آنکارا سفر کرده و گزارشها نشان میدهد او تلاش بسیاری را برای کم کردن اختلافهای دوطرف در این سفر انجام می دهد.
اما با معذرت خواهی اسرائیل سفر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در دو روز گذشته در حالی انجام شد که تظاهرات و خشم مردم ترکیه علیه اقدامات این رژیم همچنان ادامه دارد و تعدادی از گروههای حقوق بشر این کشور خواستار دستگیری وی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی شدهاند.
اما با وجود معذرت خواهی رسمی رژیم صهیونیستی به خاطر توهین به سفیر ترکیه در تل آویو، رییس جمهور و نخست وزریر ترکیه هیچ تمایلی به دیدار با ایهود باراک اعلام نکردند که در نوع خود یک رسوایی بزرگ برای این رژیم قلمداد می شود.
رسوایی که رژیم صهیونیستی را در برگفته به این علت است که رهبران این رژیم فقط به خاطر لابی ها که در اکثر موسسات و رسانه ها دارند، یک راهبرد نفوذی و سلطه بر تمامی سرزمین اشغالگر قدس در پی گرفتند و معتقدند که تنها زور می تواند در برابر مقاومت پیروز شود، بدون اینکه مناسبات و پیامدهای رفتار خود را ببینند، شاید این رسوایی درسی برای منزوی شدن رژیم صهیونیستی باشد تا از آن درس عبرت بگیرد.
منبع: / خبرگزاری / ایسکانیوز ۱۳۸۸/۱۰/۲۸
نظر شما