موضوع : پژوهش | مقاله

تولید ملی از عوامل قطع وابستگی علمی به غرب است


حجت‌الاسلام والمسلمین غرویان، انتخاب شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری برای سال جاری را در ادامه نام‌گذاری سال گذشته معظم‌له با شعار جهاد اقتصادی دانست و گفت:‌ تبیین این 2 مسئله، نشان دهنده اهمیت مسائل اقتصادی در جامعه کنونی می‌باشد.
وی افزود: توجه رهبر معظم انقلاب به مسائل اقتصادی، عزت اقتصادی، خودکفایی و...، برای این است که مردم و مسئولان از اهمیت آن غافل نشوند.
عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با تأکید بر این که مسئولان باید برای رساندن ایران به عزت اقتصادی تلاش کنند، ادامه داد: زمانی که کشور به عزت اقتصادی و تولید ملی برسد، چون با توجه به از بین رفتن وابستگی به کشورهای مختلف، از نظر علمی نیز وابستگی به آن ها نخواهیم داشت، همچنین فرهنگ غرب نیز از کشور جمع می‌شود.
وی تصریح کرد: در ایران، تمامی زمینه‌ها و ظرفیت‌ها برای رسیدن به استقلال اقتصادی وجود دارد، بنابراین، باید بر اساس یک برنامه‌ریزی مدون و کارشناسانه، جامعه ایران را به این سمت هدایت کرد و با رشد کیفی و کمی در عرصه تولید، مردم را از توجه به تولیدات غیر ایرانی بی‌نیاز کرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین غرویان با تأکید بر این که ایران اسلامی در عرصه سیاسی، دارای استقلال است اظهار کرد: متأسفانه، در عرصه محصولات این استقلال کم دیده می‌شود، به گونه‌ای که در برخی بخش‌ها مانند تولیدات خانگی و فناوری، وابستگی‌هایی به خارج وجود دارد.
این استاد سطح عالی حوزه خاطرنشان کرد: باید با استقلال در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و...، جامعه را به سوی تعالی هدایت کرد.

لشکری: برای مقابله با تحریم ها باید بیش از پیش به تولید ملی توجه کنیم
حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا لشکری از استادان حوزه و دانشگاه نیز در گفت وگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به نام گذاری سال 91 از سوی مقام معظم رهبری به "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی"، اظهار داشت: در یکی دو سال اخیر به ویژه بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، نسبت به تولید ملی کم توجهی شد، زیرا قرار بود طبق قانون اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، 30 درصد از درآمدهای حاصل از این طرح، برای تولید ملی و حمایت از واحدهای تولیدی اختصاص یابد اما این اتفاق نیفتاد و تولید ملی کشور با مشکلات عدیده ای رو به رو شد که امروز شاهد آن هستیم.
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: اگر حمایت از تولید ملی مغفول بماند متعاقب آن بیکاری رو به رشدی را در جامعه خواهیم دید.
وی تأکید کرد: در شرایط اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، اگر از واحدهای تولیدی کشور حمایت نشود، ضربه خواهند خورد، زیرا با اجرای این طرح دیدیم که هزینه های حامل های انرژی افزایش پیدا کرد و شاید اگر از واحد های تولیدی حمایت نشود، آن ها توان ادامه فعالیت نداشته باشند.
حجت‌الاسلام والمسلمین لشکری خاطرنشان کرد: از سوی دیگر شاهد تحریم های گسترده ضد نظام جمهوری اسلامی ایران از سوی دشمنان هستیم که برای مقابله با آن لازم است به تولید ملی بیش از پیش توجه کنیم.
وی گفت: باید به سمت حمایت از تولید ملی برویم و راهی جز این نداریم، تا در نتیجه وابستگی کشور به درآمدهای نفتی نیز از بین برود.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: جلوگیری از واردات بی رویه و حمایت از تولید ملی باعث می شود انگیزه تولید کنندگان داخلی، بالا برود و در پی آن شاهد ابداعات روز افزون در زمینه تولید ملی و در نتیجه رفع معضل بیکاری خواهیم بود.
وی افزود: اگر به معنای واقعی کلمه از تولید ملی حمایت و از طرفی از ورود بی رویه کالاهای خارجی جلوگیری شود، شاهد بهتر شدن روز افزون کیفیت کالاهای داخلی خواهیم بود.

نظری: حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی در ادامه جهاد اقتصادی است
حجت‌الاسلام و‌المسلمین حسن نظری هم در گفت‌وگو با مرکز خبر حوزه، درباره نام گذاری سال 1391 از سوی مقام معظم رهبری به نام سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی"، اظهار داشت: بهبود وضعیت اقتصادی جامعه و حمایت از بنگاه های تولیدی و تولید ملی، از مسائل جدی اقتصاد کشور است که نیازمند توجه جدی است.
وی افزود: با توجه به این که از ظرفیت تولیدی کشور در سال های گذشته به خوبی استفاده نمی شد و از طرفی با واردات بی رویه کالاهای کشورهای مختلف و به ویژه تولیدات کشور چین مواجه بودیم، مقام معظم رهبری برای رفع این معضلات توجه مسئولان را به ارتقای تولید ملی سوق دادند. مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری سال گذشته را سال جهاد اقتصادی نام گذاری کردند که برای حل مسائل مربوط به حوزه اقتصادی بود و امسال با مطرح کردن حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی، مسئله جهاد اقتصادی را به صورت واضح تری بیان کردند.
وی با بیان این که حمایت از کار و سرمایه ایرانی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، یک فرآیند علی و معلولی است، گفت: اگر از کار و سرمایه ایرانی حمایت شود، بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور رفع خواهد شد و البته نمود این امر بسیار مهم، در ارتقای سطح تولید و فعالیت مطلوب کارخانه‌هاست. حجت‌الاسلام و‌المسلمین نظری افزود: اگر محصولات مورد مصرف جامعه از تولیدات کارخانه های داخلی باشد و از طرفی واردات بی رویه موجود محدود شود و فقط به نیازهای ضروری محدود باشد، شاهد ارتقای تولید ملی و به تبع آن رفع معضل بیکاری و در نهایت حرکت به سمت وضعیت مطلوب اقتصادی خواهیم بود.
وی با تأکید بر این که حمایت از تولید ملی زمانی اتفاق خواهد افتاد که ما از ظرفیت های تولیدی کشور حمایت کنیم، یادآور شد: در قانون هدفمندی یارانه ها که باعث تغییر در قیمت ها شد، آمده بود که باید واحدهای تولیدی مورد حمایت قرار گیرد، زیرا حامل های انرژی با افزایش قیمت رو به رو می شود و برای این که واحدهای تولیدی دچار آسیب نشود باید از آن ها حمایت کرد؛ یعنی همان طور که از افراد جامعه با پرداخت یارانه ها، حمایت شد، باید به همین نسبت از دستگاه های تولیدی نیز حمایت می شد، تا چرخه تولید از رونق نیفتد، اما چون این امر مهم تحقق نیافت و از تولیدات کشور حمایت نشد و از سوی دیگر با واردات بی رویه به ویژه از کشور چین رو به رو شدیم، تولید ملی ما دچار آسیبی جدی شد.
مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: متأسفانه با تعطیلی و یا نیمه تعطیل شدن برخی از واحدهای تولیدی کشور و از طرفی با ورود بی رویه کالاهای چینی به کشور، می توان گفت که سرمایه ایرانی در خدمت اشتغال کشور چین و رونق دادن به اقتصاد آن کشور صرف شد، زیرا وقتی تولیدات کشوری مورد مصرف یک جامعه باشد موجب ارتقای واحدهای تولیدی آن کشور خواهد شد، در حالی که این وضعیت مطلوب نیست و باید سرمایه ایرانی در خدمت کار و تولید ملی در آید و این همان نکته ای است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند.


منبع: / روزنامه / خراسان ۱۳۹۱/۱/۱۴

نظر شما