مراقبت های دوران بارداری، بهترین شیوه ورزش در زنان باردار
موضوع : نمایه مطبوعات | شرق

مراقبت های دوران بارداری، بهترین شیوه ورزش در زنان باردار

روزنامه شرق، دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۸۲ - ۱۹ ذیقعده ۱۴۲۴ - ۱۲ ژانویه ۲۰۰۴


ترجمه رضا شیرالی: مجله آمریکایی پزشک خانواده (American Family Physician) در شماره ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۰۳ به برخی از مهم ترین پرسش هایی که در مورد چگونگی ورزش کردن در خانم های حامله مطرح است، پاسخ داده است.

- آیا ورزش کردن در دوران حاملگی خطری برای من ندارد؟

احتمالاً خطری ندارد، اما ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنید. اگرچه پرسش هایی در مورد اثر ورزش بر زنان حامله مطرح شده است، اما هیچ مدرکی که نشان دهنده آثار سوء ورزش ملایم بر حاملگی باشد، وجود ندارد. ورزش ملایم به شما کمک می کند که احساس بهتری داشته باشید و بتوانید وزن خود را ثابت نگه دارید. اگر هیچ مشکلی جدی پزشکی ندارید و یک حاملگی بدون عارضه را پشت سر می گذارید، ورزش ملایم و سبک برای شما خطری نخواهد داشت.

- چگونه باید یک برنامه ورزشی را شروع کنم؟

پیش از شروع هر برنامه ورزشی، با پزشک خود مشورت کنید؛ چرا که ممکن است به علت داشتن مشکلات پزشکی، ورزش کردن برای شما و فرزندتان مضر باشد. با موافقت پزشک می توانید ورزش را شروع کنید. البته در حدی که منجر به ایجاد درد،  تنگی نفس و یا خستگی مفرط نشود. سپس می توانید فعالیت خود را به تدریج افزایش دهید.

اگر از قبل ورزش می کردید، ادامه ورزش در طول بارداری برایتان آسان تر است. بسیاری از زنان متوجه می شوند که باید سرعت ورزش کردن خود را در طول حاملگی، به علت تنگی نفس و یا خستگی، کاهش دهند.

- بهترین شکل ورزش کدام است؟

در دوران حاملگی، بهترین ورزش ها آنهایی هستند که وزن اضافی به بدن تحمیل نمی کنند.

شنا و دوچرخه سواری ثابت می تواند در طول حاملگی ادامه پیدا کند. پیاده روی و ورزش های بی هوازی کم شدت (low-impact aerobics) نیز معمولاً به خوبی تحمل می شوند. در نهایت، این شما و پزشکتان هستید که باید تصمیم بگیرید چه ورزشی برای شما و کودکتان بهتر است.

- مواظب چه چیزهایی باشم؟

از انجام ورزش هایی که خطر افتادن یا آسیب دیدن شما را افزایش می دهند، مثل ورزش های پر برخورد یا شدید، اجتناب کنید. حتی آسیب های خفیف به شکم، وقتی که حامله هستید، می تواند جدی و خطرناک باشد. پس از ۳ ماهه اول بارداری، بهتر است از ورزش کردن در حالت دراز کشیده به پشت خودداری کنید، چرا که وزن کودک ممکن است در گردش خون شما اختلال ایجاد کند. همچنین بهتر است از ایستادن به مدت طولانی پرهیز کنید.

وقتی که هوا خیلی گرم است، برای جلوگیری از گرمازدگی، فعالیت ورزشی خود را به ابتدای روز یا انتهای غروب موکول کنید. اگر در اتاق ورزش می کنید، از کافی بودن تهویه اطمینان حاصل کنید. برای خنک نگه داشتن خود از پنکه استفاده کنید. حتی اگر احساس تشنگی هم نمی کنید، مقدار زیادی مایعات بنوشید. دقت کنید که رژیم غذایی تان متعادل باشد. به طور طبیعی، نیاز غذایی شما در طول حاملگی ۳۰۰ کالری افزایش می یابد، حتی اگر ورزش نکنید.

- چه مشکلاتی را به پزشک خود اطلاع دهم؟

ترشح خون یا مایع از واژن، درد ناگهانی یا شدید در شکم یا واژن، انقباضات یا پیچش هایی که بیش از ۳۰ دقیقه پس از توقف ورزش ادامه یابد، درد قفسه سینه، تنگی نفس، سردردی که شدید است یا برطرف نمی شود، سرگیجه و تاری دید.

اگرچه این اطلاعات به میزان آگاهی شما در مورد چگونگی ورزش کردن در دوران بارداری می افزاید اما به شما توصیه می شود برای جلوگیری از هرگونه مشکل حتماً با پزشک خود مشورت کنید و هرگز سئوال و جواب های آمده در این بخش را مبنای فعالیت ها و ورزش خود طی دوران بارداری قرار ندهید.

American Academy of Family Physicians, Sep.15.2003
 

نظر شما